قورمه سبزي مشهورترين خورشت ايراني است كه براي تهيه آن از انواع سبزيهاي معطر مانند: جعفري، پيازچه، گشنيز و شنبليله استفاده ميشود. پختن اين خورشت بر روي شعله ملايم براي چند ساعت مهمترين نكته هنگام طبخ اين غذاست. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه قورمه سبزي را به شما آموزش دهيم. دنياي آشپزي دنياي بسيار جذابي است با ما همواره همراه باشيد تا بهترين غذاها را آموزش دهيم.
خورشت قرمه سبزي چيست؟
قورمه سبزي مشهورترين خورشت ايراني است كه براي تهيه آن از انواع سبزيهاي معطر مانند: جعفري، پيازچه، گشنيز و شنبليله استفاده ميشود. در كنار اين سبزيجات، لوبيا قرمز و يا لوبيا چيتي و گوشت گوسفندي از موادي هستند كه براي تهيه اين خورشت از آن استفاده ميشود. همچنين از ليموي عماني و يا گرد ليمو به عنوان چاشني اين غذا استفاده ميشود. اين خورشت نيز معمولا با برنج و ته ديگ سرو ميشود.
طرز تهيه قورمه سبزي با مرغ
در اين بخش قصد داريم طرز تهيه خورشت قورمه سبزي را با مرغ را آموزش ميدهيم. اگر به هر دليلي نميخوايد با گوشت اين غذا را تهيه كنيد اين دستور پخت را دنبال كنيد.
مواد لازم
۷۰۰ گرم سبزي (جعفري، گشنيز، تره، اسفناج، شنبليله)
۳۰۰ گرم سينه مرغ
۱/۲ پيمانه لوبيا قرمز
۲ عدد ليمو عماني
۱ عدد پياز
نمك و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه و ادويه دلخواه ب مقدار لازم
طرز تهيه خورشت قورمه سبزي با مرغ
براي تهيه خورش قورمه سبزي با مرغ ابتدا بايد لوبيا را بشوييد و از شب قبل در آب بخيسانيد.
بهتر است حدودا ۱۲ ساعت در آب خيس بخورد تا نفخ آن كاملاً گرفته شود.
لوبيا را در قابلمه اي بريزيد و اجازه دهيد به مدت ۴ الي ۵ ساعت روي حرارت ملايم بپزد.
البته به كمك زودپز ميتوانيد لوبياها را يك الي يك ساعت و نيمه بپزيد.
در مدتي كه لوبيا در حال پخت است سبزي قورمه را بشوييد و ساطوري كنيد.
سبزي را در ماهيتابه بريزيد و روي حرارت ملايم تفت دهيد تا كاملا آب آن كشيده شود.
سپس با كمي روغن در ماهيتابه به خوبي سرخ نماييد.
سينه مرغ را تميز كنيد و از استخوان جدا كنيد. سپس آن را برش هاي مستطيلي و كوچك بزنيد.
البته در اين مرحله از گوشت ران مرغ نيز ميتوانيد استفاده كنيد.
پياز را بشوييد و خرد كنيد. در قابلمه اي كمي روغن بريزيد و پياز ها را تفت دهيد.
سپس كمي زردچوبه اضافه كنيد. گوشت مرغ را به پياز ها اضافه كنيد و با هم سرخ كنيد.
سبزي قورمه را به پياز و مرغ اضافه كنيد. كمي تفت دهيد و سپس لوبيا را در قابلمه بريزيد.
خورشت قورمه سبزي با مرغ به اندازه ي يك بند انگشت آب داشته باشد كافيست.
مقداري نمك، فلفل و ادويه دلخواه اضافه كنيد و بهم بزنيد.
ليمو عماني ها را از وسط نصف كرده، هسته هايش را جدا كنيد و در خورشت بيندازيد.
سپس درب قابلمه را بگذاريد و به مدت يك ساعت اجازه دهيد خورش قورمه سبزي روي حرارت ملايم بپزد و جا بيفتد.
در اين مدت برنج را بشوييد و به صورت آبكش يا دمي، پلو را تهيه كنيد.
ميتوانيد ته ديگ نان يا سيب زميني براي اين غذا درست كنيد. (اگر در مورد پخت پلو سوالي داريد ميتوانيد به مطلب طرز تهيه برنج ايراني مراجعه كنيد.)

نكات مهم طرز تهيه قورمه سبزي
بهتر است سبزي خورشت قورمه سبزي خيلي ريز خرد شود، چون خورشت بهتر جا ميافتد.
براي پخت يك خورشت قورمه سبزي خوشمزه بهتر است از سبزي تازه استفاده كنيد.
شنبليله خورشت قورمه سبزي نبايد زياد باشد زيرا خورشت را تلخ ميكند.
در بعضي از نواحي شمال كشور، سبزيهاي محلي خود را نيز به قورمه سبزي اضافه ميكنند.
سرخ كردن زياد سبزي باعث تيره شدن رنگ آن و در نتيجه از دست رفتن خواص غذا ميشود.
اگر سبزي هنگام خرد كردن آب انداخت آب آن را دور نريزيد و به خورشت اضافه كنيد.
هنگام سرخ كردن سبزي، روغن را اول به آن اضافه كنيد و به اصطلاح نگذاريد ابتدا آب سبزي گرفته شود و بعد روغن بريزيد.
هنگام خاموش كردن شعله ميتوان چند قطعه يخ به خورشت اضافه كرد تا روغن بيندازد.
گوشت قرمه سبزي نبايد خيلي ريز باشد. اندازه گردويي درشت مطلوب است.
گوشت خورشت ميتواند داراي استخوان و يا بدون استخوان باشد.
از گوشت راسته نيز ميتوان براي تهيه قرمه سبزي استفاده كرد.
استفاده از گوشت گوساله يا گوسفند بسته به ذايقه شما دارد اما با گوشت گوسفند خوشمزه تر خواهد بود.
راز طرز تهيه قورمه سبزي چيست؟
راز خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزي در جا افتادن آن است كه حداقل ۵ ساعت براي پخت آن زمان لازم است پس اگر عجله داريد بهتر است غذاي ديگري را انتخاب كنيد.
بهتر است از زودپز براي تهيه خورشت قورمه سبزي استفاده نكنيد. اجازه دهيد تا خورشت درون قابلمه اي معمولي و با حرارت ملايم يواش يواش جا بيفتد.
آبي كه به خورشت اضافه مي كنيد بايد حتما آبجوش باشد و آب سرد نباشد براي خوشمزه شدن بيشتر خورشت ميتوانيد از آب قلم يا آب گوشت نيز استفاده كنيد.
بهتر است براي پختن خورشتهاي ايراني و مخصوصا قورمه سبزي با سبزي خشك از قابلمه با اندازه و سايز كوچكتر استفاده كنيد تا با اضافه كردن آب كمتري بتوانيد ظرف را پر كنيد. چون امكان دارد گوشت و لوبيا پختهشده باشند ولي آب باقي مانده در ظرف، باعث له شدن گوشت و لوبيا شوند.