جمعه ۲۱ شهریور ۰۴

تاريخچه بهترين غذاي ايراني را مي شناسيد؟

۷۸ بازديد

غذا براي هر كجاي دنيا كه باشد و هر چه كه باشد لذيذ است! غذاهاي ايراني و غير ايراني هم فرقي در محبوبيت ندارند. اين يك اصل است كه غذاهاي هر جايي حداقل اگر براي ما خوشمزه و دلچسب نباشد اما براي مردم آن منطقه جذاب است. همواره در برخي از غذاها تغييراتي به وجود مي آوريم كه در هيچ كتاب و سند آشپزي ثبت نشده است. غذاي ايراني كه گاهي جالب از آب در مي آيد اما گاهي حتي نزديك به آن چيزي كه مي خواهيم هم از آب در نمي آيد.

از اين توصيفات كه بگذريم، بيشتر غذاهاي مورد علاقه ي ما در طول سال هاي متمادي تغيير پيدا كرده اند. تغييرات غذاي ايراني هر چه كه بوده، نتيجه ي امروزي اش بسيار دلپذير است. در اين مقاله همراه باشيد تا در ادامه تغييرات غذاي ايراني (Persian food) را به اتفاق يكديگر بررسي كنيم.

 

كباب كوبيده، غذايي محبوب در ايران و كشورهاي همسايه

يكي از محبوب ترين غذاهاي ايراني كه جايگاه ويژه اي در دل همه ي ما دارد، كباب است. غذايي لذيذ كه معمولا آن را با نام چلو كباب مي شناسيم. كم پيش مي آيد كه فردي ايراني يا گردشگري خارجي سفر كرده به ايران، چلوكباب آن هم در طعم هاي مختلف را نخورده باشد!

كباب و چلوكباب كه تنها فرقش با كباب، برنج آب كش شده و يا حتي كته دمي است كه با آن خورده مي شود، از غذاهاي ملي ايران حتي در زمان قاجاريان بوده است. البته به اين معني نيست كه قبلا اين غذا در ايران پخته نمي شده است؛ اما به هر حال در دوره ي قاجارها بود كه اين غذا جاي خودش را در غذاخوري هاي كوچه و بازار و سفره ي خانواده هاي ايراني باز كرد. براي اولين بار چه كسي و در چه جايي اين غذا را پخته است؟ بايد بگوييم كه در يك كلام؛ پاسخ اين سوال كاملا نامعلوم است! در رستوران تمام هتل ها بيشتر گردشگران خارجي ابتدا به سراغ اين غذا مي آيند. همچنين براي رزرو هتل داخلي روي نام آن كليك كنيد تا به صفحه مورد نظر منتقل شويد.

 

تاريخچه طبخ كباب

به صورت منطقي، كباب از تكه هاي گوشت حيوانات كه بر روي آتش پخته مي شود، آماده مي گردد. با همين يك خط مي توانيم واضحا اين را بگوييم كه خالق كباب به همين فرمول راحت و آسان، انسان هاي اوليه بوده اند. اما در ادامه ي مسير پيشرفت غذاهاي لذيذ ايراني، مردم اين كشور گويا توانسته اند تا به فرمولي سرشارتر و بهتر در زمينه ي پخت و طبخ اين غذا نائل بيايند. اگر كلمه Kebab را در گوگل جستجو كنيد، نتايج جالبي را خواهيد ديد. توصيف اروپايي ها از كباب ايراني كه در زمان صفويان در ايران خورده بودند در اين زمينه جالب است!

آن ها مي گويند كه ايراني ها پلو را به همراه مقداري گوشت تازه و طعم دار شده به وسيله ي ادويه هاي مختلف بر روي آتش چنان خوشمزه مي پزند كه آن را با دست مي خورند! حتي شخص اول مملكت و مقام شاهنشاهي آغا محمد خان قاجار به غذاهايي همچون كباب بره، مرغ و گوسفند به همراه چلو علاقه ي بسيار زيادي داشته است. براي آشنايي بيشتر به مقاله تاريخچه چلو كباب در مجله الي گشت برويد.

 

غذاي كباب با ريشه اي قفقازي

يكي از به نام‌ترين نويسندگان دوره ي قاجار كه ميرزا محمدرضا معتمدالكتاب نام داشته در يكي از كتاب هايش نوشته است كه: ناصرالدين شاه قاجار كه در اصل قفقازي هم بوده، به آشپز دربار دستور داد نوعي كباب مخصوص قفقازي بپزد. اين آشپز هم تغييراتي در مزه، طعم و همچنين شكل گوشت كبابي انجام داد و غذاي خوشمزه ايراني شكل گرفت. او كباب ايراني يا همان كباب بختياري را به وجود آورد.

 

انواع كباب ها در ايران

در كنار كباب هم علاوه بر نان و يا پلوهاي ساده و زعفراني مختلف مي توان انواع دسرها و مخلفاتي همچون: رب انار، ماست چكيده و يا ساده، ترشي هاي مختلف، سبزي ها و مخصوصا ريحون، جعفري و پياز ساتوري شده و بسياري از خوشمزه جات ديگر صرف كرد. با اين اوصاف به اين نتيجه مي رسيم كه اين غذاي ايراني در دوره هاي مختلف تغييرات بسياري داشته است. انواع كباب هاي ايراني مختلف را نام مي بريم.

كباب برگ

كوبيده

بختياري

با استخوان

يا بي استخوان

شيشليك

و بسياري ديگر

 

كباب بختياري، غذاي ايراني محبوب

اين كباب به سرعت در ميان مردم كوچه و بازار معروف و محبوب شد. به طوري كه در تهران و ديگر شهرهاي ايران غذاخوري هايي كه اين غذا را طبخ مي كردند، پديد آمد. جالب است بدانيد كه زماني ديزي با كباب بختياري رقيب هم شدند! بازاريان هميشه سر ظهر فقط و فقط به كبابي ها كه ديگر رقيب ديزي فروشي ها شده بودند، مراجعه مي كردند. اين اتفاق زماني افتاد كه بازار بزرگ تهران به عنوان بزرگ ترين مركز مبادلات تجاري ايران ساخته شد. تا مدت ها بانوان امكان حضور در كبابي هايي كه فقط مردها اجازه ي ورود به آن را داشتند، نمي رفتند. بالاخره فردي به نام عباس شمشيري كبابي را افتتاح كرد كه بانوان هم در آن بتوانند از اين غذاي ايراني خوشمزه امتحان كنند.

از اين روايات و مستندات كه بگذريم، به نظر شما از بين غذاهاي ايراني كباب چه تغييراتي داشته است؟ حقيقت اين است كه در گذشته اين غذا را خيلي ساده تهيه مي كردند. در انتها روي آن مقداري نمك و يا فلفل و گاهي هم سماق براي كم كردن چربي مي ريخته اند. امروزه از قبل گوشت ها را با به شيوه هاي مختلف تكه مي كنند؛ در مواد مختلف مي خوابانند؛ و بسياري مقدمات ديگر را قبل از آشپزي براي طعمي متفاوت دادن به گوشت انجام مي دهند.

 

قرمه سبزي، خاطره انگيزترين غذاي ايراني

اين سوال كه بپرسيم آيا قرمه سبزي دوست داريد يا نه، كمي خنده دار است! مگر مي شود ايراني جماعت قرمه سبزي را دوست نداشته باشد؟! اين جمله اي است كه از بيشتر مردم ايران مي شنويد. در بين انواع غذا هاي ايراني قرمه سبزي يا همان خورشت سبزي ايراني ها از محبوب ترين و رايج ترين است. غذايي ايراني از تركيب گوشت، سبزيجات معطر، حبوباتي همچون لوبياي چشم بلبلي، پياز سرخ شده، روغن، آب و ادويه به مقدار لازم تشكيل مي گردد. سبزي معطر اين غذاست كه آن را از ديگر غذاها در ايران متمايز مي كند. سبزي هايي مثل گشنيز، تره، شنبليله، برگ چغندر و اسفناج مدت زماني طولاني مي پزند تا به اصطلاع قرمه سبزي جا بيفتد.

البته به اين غذاي ايراني چاشني به نام ليمو عماني اضافه مي كنند كه فوت و فن هاي خودش را دارد!

 

طرز تهيه خورشت قيمه با مرغ

۱۸۶ بازديد

خورشت قيمه يكي از مشهورترين انواع غذاهاي ايراني است كه براي تهيه آن از لپه، گوشت، پياز و سيب زميني سرخ كرده استفاده مي‌شود. اين خورشت نيز مانند ساير خورشت‌ها معمولا با برنج سرو مي‌شود. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه خورشت قيمه را به شما آموزش دهيم تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

 

خورشت قيمه چيست؟

خورشت قيمه (gheymeh) يكي از مشهورترين انواع غذاهاي ايراني است كه براي تهيه آن از لپه، گوشت، پياز و سيب زميني سرخ كرده استفاده مي‌شود. اين خورشت نيز مانند ساير خورشت‌ها معمولا با برنج سرو مي‌شود. پخت اين خورشت نيز مانند ساير خورشت‌ها نيازمند اطلاع داشتن از فوت و فن‌هاي آن است كه در ادامه به صورت مفصل به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

 

نكات مهم در طرز تهيه خورشت قيمه مجلسي

قرار دادن قلم گوسفند در خورشت قيمه باعث مي‌شود خورشت غليظ‌تر و خوشمزه‌تر شود. البته اين انتخاب به دلخواه خواهد بود و در استفاده از آن هيچ ضرورتي وجود ندارد.

درست است كه دارچين باعث خوش‌طعم شدن خورشت مي‌شود اما بايد توجه داشته باشيد كه اگر آن را زود به خورشت اضافه كنيد، رنگ ان را تيره خواهد كرد. پس زمان طلايي استفاده از ادويه‌ها را مدنظر قرار دهيد و خيلي زود آن‌ها را به خورشت اضافه نكنيد.

ليمو عماني را در يك ساعت آخر اضافه كنيد چون در غير اين صورت باعث تلخ شدن غذا مي‌شود و در ضمن ليمو عماني‌ها با پختن بيش از حد له مي‌شوند و ظاهر زيبايي پيدا نمي‌كنند كه به ويژه در تهيه خورش قيمه مجلسي اهميت دارد.

مشكلي كه بسياري در هنگام آشپزي پيدا مي‌كنند اين است كه سيب زميني‌ها به هم مي‌چسبند. براي اين كه اين اتفاق رخ ندهد بعد از خرد كردن آن‌ها را در كاسه آب سرد خوب شستشو بدهيد و آبكش كنيد تا نشاسته روي سطح آنها گرفته شود. سپس بين دستمال حوله‌اي خشك كنيد و در روغن داغ بريزيد.

پخت خورشت قيمه در زودپز زودتر از قابلمه است اما لازم است اول گوشت نيم ساعت در زودپز پخته شود و بعد لپه اضافه شود. بعد از حدود ۴۰ دقيقه پخت لپه هم تمام مي‌شود. اگر گوشت و لپه را همزمان اضافه كنيد لپه‌ها له مي‌شوند.

در صورتي كه عجله داريد مي‌توانيد براي روغن انداختن خورشت دو قالب كوچك يخ داخل آن بيندازيد و هم بزنيد. البته اگر اجازه بدهيد خورشت زمان كافي روي شعله بماند و به طور طبيعي روغن بيندازد خيلي بهتر است.

 

اگر مي‌خواهيد خورشت شفاف و خوشرنگ شوند، توصيه مي‌كنيم مقداري زعفران به آن اضافه كنيد.

 

نكات مهم در طرز تهيه خورشت قيمه با مرغ 

براي خوش عطرتر شدن خورشت قيمه با مرغ مي‌توان پس از پخت كامل غذا، نوك قاشق چايخوري هل و يك يا دو قطره گلاب به خورشت اضافه كنيد.

اگر خورشت با طعم ترش را مي‌پسنديد، مي‌توانيد براي ترش‌تر شدن خورشت مي‌توان همراه گرد ليمو عماني  يك قاشق غذاخوري زرشك داخل خورشت ريخت.

دقت كنيد زمان پخت خورش قيمه به دير پز و زود پز بودن لپه بستگي دارد. سعي كنيد لپه مرغوب انتخاب كنيد تا هنگام سرو لپه خورشت سفت باقي نمانده باشد.

 

اگر از ليمو عماني درسته استفاده مي‌كنيد بهتر است ليمو را با چنگال سوراخ كنيد و آن را در آب گرم به مدت يك يا دو ساعت خيس كنيد و بعد به خورشت بيفزاييد. خيس كردن ليمو عماني از طعم تلخ احتمالي ليمو و خورشت مي‌كاهد.

طرز تهيه فسنجان با گوشت قل قلي

۱۸۴ بازديد

خورشت فسنجان كه به مي‌تواند به صورت ترش و يا شيرين تهيه شود، معمولا با گوشت مرغ تهيه مي‌شود، البته مي‌توان از گوشت قلقلي هم براي تهيه آن استفاده كرد. طعم گردو و رب انار به اين خورشت مزه‌اي فوق‌العاده مي‌دهد در اين مقاله طرز تهيه فسنجان را به شما آموزش خواهيم داد. با جيميتو همراه باشيد.

 

خورشت فسنجان چيست؟

خورشت فسنجان (Fesenjan) كه به مي‌تواند به صورت ترش و يا شيرين تهيه شود، معمولا با گوشت مرغ تهيه مي‌شود، البته مي‌توان از گوشت قلقلي هم براي تهيه آن استفاده كرد. همچنين گردو و رب انار ساير مواد تشكيل دهنده اين خورشت به حساب مي‌آيند. فسنجان غذاي سنتي مردم گيلان است و معمولا با گوشت اردك آن را مي‌پزند.

 

طرز تهيه فسنجان با گوشت قل قلي

در اين بخش قصد داريم طرز تهيه خورشت فسنجان با گوشت قل قلي  را به شما آموزش دهيم. اگر تمايل داريد مي‌توانيد اين غذا را با مرغ تهيه كنيد كه در ادامه دستور آن را برايتان قرار داديم.

 

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
  • ۲ عدد پياز متوسط
  • ۱ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۵ قاشق غذاخوري رب انار
  • ۲ قاشق غذاخوري شكر
  • ۱/۲ قاشق چايخوري دارچين
  • نمك و فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • ۱/۲ قاشق مرباخوري زعفران دم كرده

 

طرز تهيه خورشت فسنجان با گوشت قل قلي

  • پيازها را با رنده‌اي ريز رنده كنيد؛ نيمي از آن را با مقدار كمي روغن تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود.
  • پس از تفت دادن پياز گردوي آسياب شده را به آن اضافه كنيد و خوب تفت دهيد تا بوي خامي گردو نيز گرفته شود؛ مراقب باشيد گردو به ظرف نچسبد و نسوزد پس مدام هم بزنيد. (بهتر است جنس قابلمه از سراميك،مس،يا پيركس باشد.)
  • در اين مرحله يعني پس از، از بين رفتن بوي خامي گردو، رب گوجه و ادويه ها را اضافه كنيد و تفت دهيد، كمي كه به روغن افتاد و به اصطلاح گردو سبك تر شد، سه يا چهار پيمانه آب جوش اضافه كنيد و در ظرف را ببنديد تا به آرامي بپزد و به روغن بيافتد.
  • گوشت چرخ شده را همراه باقي مانده پياز رنده شده، دارچين و نمك به خوبي ورز دهيد سپس با آن گلوله هاي كوچكي درست كنيد. در ظرفي جداگانه گوشت را كمي سرخ كنيد.
  • مايه خورش كه به خوبي روغن انداخت، نوبت اضافه شدن چاشني هاست؛ رب انار، شكر، ليموعماني را به خورش اضافه كنيد تا زماني كه خورش لعاب بيشتر بياندازد.
  • در يك ساعت پاياني پخت خورشت گوشت‌هاي قلقلي را اضافه كنيد و چند تكه يخ نيز داخل خورشت بياندازيد تا خورشت به خوبي روغن بياندازد.
  • دقت كنيد خورشت فسنجان نبايد شل و آبكي باشد، اجازه دهيد خورشت تا جايي بپزد كه مايه اي نه چندان سفت و نه چندان رقيق به دست آيد.
  • پس از جا افتادن و خاموش كردن شعل، زعفران دم كرده را به خورشت فسنجان اضافه كنيد (تركيب گردو و زعفران باعث نشاط و آرامش بيشتر روح و اعصاب مي شود چرا كه هر دو ماده خاصيت آرامبخشي دارند)
  • اگر تمايل داريد خورشت ترش‌تر باشد پس از اتمام زمان پخت دو قاشق غذاخوري آبغوره به آن بيافزاييد و اگر طعم شيرين تر را براي خورش فسنجان مي‌پسنديد يك تا دو قاشق غذاخوري شكر اضافه كنيد.
  • در پخت انواع خورشت‌هاي ايراني به هيچ وجه عجله نبايد كرد چرا كه ويژگي خورشت ايراني اين است كه به خوبي جابيافتد و لعاب داشته باشد؛
  • در تهيه فسنجان دقت داشته باشيد كه گردو از جمله موادي است كه سريع ممكن است ته بگيرد يا بسوزد پس بايد با حرارت ملايم بپزد و مدام هم زده شود به ويژه در اوايل پخت كه گردو هنوز سنگين است و سريع ته نشين مي‌شود.
  • نشانه يك خورش فسنجان جا افتاده اين است كه بايد به خوبي براق و درخشده باشد و رنگش كدر نباشد(يخي كه به خورش اضافه مي‌كنيد باعث مي شود خورشت بهتر به روغن بيافتد و براق شود)

 

نكات طرز تهيه فسنجان

براي پخت خورشت فسنجان از انواع گوشت مي‌توانيد استفاده كنيد. براي درست كردن فسنجان با گوشت قل قلي هم مي‌توانيد از گوشت گوساله استفاده كنيد.

در يك روش ديگر پخت فسنجان ابتدا مي‌توانيد پياز سرخ شده و گردو آسياب شده را با هم تفت داده و با اضافه كردن مقداري آب بگذاريد تا بخوبي بپزد. مرغ نيم‌پز شده را كمي درون روغن تفت بدهيد و سرخ كنيد بعد به خورشت اضافه كنيد و بعد از آن شكر و رب انار را اضافه كنيد.

براي به روغن افتادن خورشت فسنجان، داخل آن يك قالب كوچك يخ مي‌اندازند. همانطور كه گفتيم اين كار به روغن افتادن خورشت را سريع‌تر مي‌كند ولي الزامي نيست.

براي خوش عطر شدن خورشت فسنجان مي‌توانيد كمي به آن زعفران دم كرده نيز اضافه كنيد.

بعد از آماده شدن خورشت، آن را با دانه‌هاي انار و برگ جعفري تزيين كنيد.

فوت و فن هاي تهيه سالاد شيرازي

۲۴۶ بازديد

سالاد شيرازي به عنوان پرمصرف‌ترين انواع سالاد در ايران شناخته مي‌شود و معمولا با بسياري از غذاها قابل سرو شدن است. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه سالاد شيرازي را به شما آموزش دهيم. پس تا انتها با ما همراه باشيد.

 

سالاد شيرازي چيست؟

سالاد شيرازي به عنوان يك سالاد ملي در ايران شناخته شده است و براي بيشتر غذاها در ايران، شايعترين پيش‌غذا يا خوراك است. بطور معمول داراي بافت ترد و مرطوب است و تا حدودي شبيه به پيكو د گالو و سالاد ايراني است. تهيه اين سالاد بسيار زمانبر و سخت است زيرا ابعاد قطعات بايستي به يك اندازه باشد.

مي‌توانيد از سس مايونز نيز به جاي آبغوره استفاده كنيد. براي اين كار آبي كه از گوجه فرنگي و خيار در ته ظرف باقي مانده است را خالي كنيد و سپس به آن سس مايونز را اضافه كنيد و آن را كاملا مخلوط كنيد.

براي اينكه سالاد شما خوشمزه‌تر شود و كاملاً جا بيفتد، بهتر است بعد از اينكه آن را كاملا آماده كرديد به مدت يك ساعت در يخچال بگذاريد تا كاملا جا بيفتد.

براي اينكه طعم سالاد شيرازي (salad shirazi) شما بهتر و متفاوت‌تر شود مي‌توانيد مقداري فلفل دلمه اي را به صورت ريز خرد كنيد و به آن اضافه كنيد.
براي اينكه سالاد شما يك طعم دلچسب‌تري به خود بگيرد مي‌توانيد از فلفل سياه به اندازه يك قاشق چاي خوري استفاده كنيد. بعد از اضافه كردن آن را كاملا هم بزنيد تا فلفل با كل سالاد مخلوط شود.

 

نكات مهم در طرز تهيه سالاد شيرازي

  • بهتر است سالاد حدود نيم ساعت قبل از سرو آماده شود و در يخچال قرار گيرد.
  • بنا به سليقه خود و مهمانانتان مي‌توانيد به جاي آب ليموي ترش، از آبغوره يا آب نارنج يا  سركه بالزاميك استفاده كنيد.
  • اگر مقداري فلفل دلمه‌اي سبز به سالاد اضافه كنيد، طعم آن بهتر مي‌شود.
  • در صورت تمايل مقداري روغن زيتون هم به سالاد اضافه كنيد.
  • بهتر است به جاي آبليمو از ليمو ترش تازه استفاده كنيد.
  • سالاد شيرازي اغلب با غذاهايي مثل استامبولي پلو و لوبيا پلو سرو مي‌شود.

 

سس ساده براي تهيه انواع سالاد 

در اين بخش قصد داريم به معرفي يك سس سالاد اشاره كنيم كه مي‌توانيد از آن در سالاد شيرازي و انواع ديگري از سالاد استفاده كنيد. با جيميتو همراه ما باشيد.

مواد لازم

  • ۱ پيمانه روغن زيتون
  • ۱/۳ پيمانه سركه يا آبليمو
  • ۱۰۰ گرم خامه
  • نمك و فلفل به مقدار كافي

 

طرز تهيه سس سالاد 

نمك و فلفل را در سركه يا آبليمو حل مي‌كنيم و روغن زيتون و خامه را به آن اضافه مي‌كنيم و سس را خوب به هم مي‌زنيم و مخلوط مي‌كنيم. هم اكنون سس سالاد شما آماده است و مي‌توانيد آن را در هنگام سرو در بشقاب خود استفاده كنيد.

طرز تهيه قورمه سبزي با مرغ را بخوانيد

۱۷۸ بازديد

قورمه سبزي مشهورترين خورشت ايراني است كه براي تهيه آن از انواع سبزي‌هاي معطر مانند: جعفري، پيازچه، گشنيز و شنبليله استفاده مي‌شود. پختن اين خورشت بر روي شعله ملايم براي چند ساعت مهمترين نكته هنگام طبخ اين غذاست. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه قورمه سبزي را به شما آموزش دهيم.

 

خورشت قرمه سبزي چيست؟

قورمه سبزي مشهورترين خورشت ايراني است كه براي تهيه آن از انواع سبزي‌هاي معطر مانند: جعفري، پيازچه، گشنيز و شنبليله استفاده مي‌شود. در كنار اين سبزيجات، لوبيا قرمز و يا لوبيا چيتي و گوشت گوسفندي از موادي هستند كه براي تهيه اين خورشت از آن استفاده مي‌شود. همچنين از ليموي عماني و يا گرد ليمو به عنوان چاشني اين غذا استفاده مي‌شود. اين خورشت نيز معمولا با برنج و ته ديگ سرو مي‌شود.

 

طرز تهيه قورمه سبزي با مرغ

در اين بخش قصد داريم طرز تهيه خورشت قورمه سبزي را با مرغ را آموزش مي‌دهيم. اگر به هر دليلي نمي‌خوايد با گوشت اين غذا را تهيه كنيد اين دستور پخت را دنبال كنيد.

 

مواد لازم

  • ۷۰۰ گرم سبزي (جعفري، گشنيز، تره، اسفناج، شنبليله)
  • ۳۰۰ گرم سينه مرغ
  • ۱/۲ پيمانه لوبيا قرمز
  • ۲ عدد ليمو عماني
  • ۱ عدد پياز
  • نمك و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه و ادويه دلخواه ب مقدار لازم

 

طرز تهيه خورشت قورمه سبزي با مرغ

  • براي تهيه خورش قورمه سبزي با مرغ ابتدا بايد لوبيا را بشوييد و از شب قبل در آب بخيسانيد.
  • بهتر است حدودا ۱۲ ساعت در آب خيس بخورد تا نفخ آن كاملاً گرفته شود.
  • لوبيا را در قابلمه اي بريزيد و اجازه دهيد به مدت ۴ الي ۵ ساعت روي حرارت ملايم بپزد.
  • البته به كمك زودپز ميتوانيد لوبياها را يك الي يك ساعت و نيمه بپزيد.
  • در مدتي كه لوبيا در حال پخت است سبزي قورمه را بشوييد و ساطوري كنيد.
  • سبزي را در ماهيتابه بريزيد و روي حرارت ملايم تفت دهيد تا كاملا آب آن كشيده شود.
  • سپس با كمي روغن در ماهيتابه به خوبي سرخ نماييد.
  • سينه مرغ را تميز كنيد و از استخوان جدا كنيد. سپس آن را برش هاي مستطيلي و كوچك بزنيد.
  • البته در اين مرحله از گوشت ران مرغ نيز ميتوانيد استفاده كنيد.
  • پياز را بشوييد و خرد كنيد. در قابلمه اي كمي روغن بريزيد و پياز ها را تفت دهيد.
  • سپس كمي زردچوبه اضافه كنيد. گوشت مرغ را به پياز ها اضافه كنيد و با هم سرخ كنيد.
  • سبزي قورمه را به پياز و مرغ اضافه كنيد. كمي تفت دهيد و سپس لوبيا را در قابلمه بريزيد.
  • خورشت قورمه سبزي با مرغ به اندازه ي يك بند انگشت آب داشته باشد كافيست.
  • مقداري نمك، فلفل و ادويه دلخواه اضافه كنيد و بهم بزنيد.
  • ليمو عماني ها را از وسط نصف كرده، هسته هايش را جدا كنيد و در خورشت بيندازيد.
  • سپس درب قابلمه را بگذاريد و به مدت يك ساعت اجازه دهيد خورش قورمه سبزي روي حرارت ملايم بپزد و جا بيفتد.
  • در اين مدت برنج را بشوييد و به صورت آبكش يا دمي، پلو را تهيه كنيد.
  • ميتوانيد ته ديگ نان يا سيب زميني براي اين غذا درست كنيد. (اگر در مورد پخت پلو سوالي داريد ميتوانيد به مطلب طرز تهيه برنج ايراني مراجعه كنيد.)

 

نكات مهم طرز تهيه قورمه سبزي

  • بهتر است سبزي خورشت قورمه سبزي خيلي ريز خرد شود، چون خورشت بهتر جا مي‌افتد.
  • براي پخت يك خورشت قورمه سبزي خوشمزه بهتر است از سبزي تازه استفاده كنيد.
  • شنبليله خورشت قورمه سبزي نبايد زياد باشد زيرا خورشت را تلخ مي‌كند.
  • در بعضي از نواحي شمال كشور، سبزي‌هاي محلي خود را نيز به قورمه سبزي اضافه مي‌كنند.
  • سرخ كردن زياد سبزي باعث تيره شدن رنگ آن و در نتيجه از دست رفتن خواص غذا مي‌شود.
  • اگر سبزي هنگام خرد كردن آب انداخت آب آن را دور نريزيد و به خورشت اضافه كنيد.
  • هنگام سرخ كردن سبزي، روغن را اول به آن اضافه كنيد و به اصطلاح نگذاريد ابتدا آب سبزي گرفته شود و بعد روغن بريزيد.
  • هنگام خاموش كردن شعله مي‌توان چند قطعه يخ به خورشت اضافه كرد تا روغن بيندازد.
  • گوشت قرمه سبزي نبايد خيلي ريز باشد. اندازه گردويي درشت مطلوب است.
  • گوشت خورشت مي‌تواند داراي استخوان و يا بدون استخوان باشد.
  • از گوشت راسته نيز مي‌توان براي تهيه قرمه سبزي استفاده كرد.
  • استفاده از گوشت گوساله يا گوسفند بسته به ذايقه شما دارد اما با گوشت گوسفند خوشمزه تر خواهد بود.

 

راز طرز تهيه قورمه سبزي چيست؟

راز خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزي ghormeh sabzi در جا افتادن آن است كه حداقل ۵ ساعت براي پخت آن زمان لازم است پس اگر عجله داريد بهتر است غذاي ديگري را انتخاب كنيد.

بهتر است از زودپز براي تهيه خورشت قورمه سبزي استفاده نكنيد. اجازه دهيد تا خورشت درون قابلمه اي معمولي و با حرارت ملايم يواش يواش جا بيفتد.
آبي كه به خورشت اضافه مي كنيد بايد حتما آب‌جوش باشد و آب سرد نباشد براي خوشمزه شدن بيشتر خورشت مي‌توانيد از آب قلم يا آب گوشت نيز استفاده كنيد.

بهتر است براي پختن خورشت‌هاي ايراني و مخصوصا قورمه سبزي با سبزي خشك از قابلمه با اندازه و سايز كوچك‌تر استفاده كنيد تا با اضافه كردن آب كمتري بتوانيد ظرف را پر كنيد. چون امكان دارد گوشت و لوبيا پخته‌شده باشند ولي آب باقي مانده در ظرف، باعث له شدن گوشت و لوبيا شوند.

طرز تهيه كتلت خانگي با گوشت و بدون گوشت

۱۵۷ بازديد

همانطور كه گفتيم هر فردي دستور پخت مخصوص به خودش را براي درست كردن كتلت دارد، پس خيلي نگران اشتباه كردن نباشيد. كتلت مي‌تواند هم به عنوان غذاي شام و هم به عنوان غذاي ناهار سرو شود. كتلت به خودي خود يك غذاي كامل است ولي شما مي‌توانيد آن را همراه با برنج سفيد سر ميز ببريد يا آن را به صورت ساندويچ با خيارشور و ساير مخلفات درست كنيد.

 

طرز تهيه كتلت بدون گوشت

بسياري از دنبال كنندگان از ما درخواست داشتند كه طرز تهيه كتلت (kotlet) بدون گوشت را نيز اموزش دهيم. به همين دليل در ابتدا طرز تهيه اين غذاي گياهي را آموزش خواهيم داد.

 

مواد لازم

  • ۲ ليوان نخود پخته
  • ۱ قاشق غذاخوري پودر سوخاري
  • ۱ قاشق غذاخوري آرد نخودچي
  • ۲ قاشق غذاخوري آرد گندم
  • نمك و فلفل به ميزان لازم
  • پودر تخم گشنيز به ميزان لازم
  • پودر زيره سبز يا سياه به ميزان لازم
  • زردچوبه به ميزان لازم
  • ۱ فنجان جعفري و گشنير خرد شده
  • ۲ عدد سيب زميني پخته
  •  قاشق غذاخوري روغن زيتون

 

طرز تهيه كتلت بدون گوشت

  • ابتدا نخود‌هاي پخته را در غذاساز كاملا له كنيد.
  • سيب‌زميني‌ها را رنده و به مواد اضافه كنيد.
  • جعفري و گشنيز را به مواد اضافه و همه را با هم خوب ورز دهيد.
  • آرد گندم، سوخاري و نخود‌چي را به آرامي به مواد اضافه كنيد و هر جا احساس كرديد مواد به اندازه كافي قوام گرفته و به دست نمي‌چسبند اضافه كردنشان را متوقف كنيد.
  • اگر بعد از ميزان مشخص شده همچنان مواد به دستتان مي‌چسبيد و مي‌توانيد كمي ديگر آرد نخودچي اضافه كنيد.
  • ادويه‌ها و روغن زيتون را به مواد اضافه كنيد.
  • اگر ميزان آرد آنقدر زياد بود كه مواد انسجامشان را از دست داده بودند مي‌توانيد كمي بيشتر روغن زيتون به مواد اضافه كنيد.
  • حالا سيني فر را چرب كرده، از مايه كتلت گلوله‌هاي ريز برداريد و كف سيني پهن كنيد.
  • فر را به مدت ده دقيقه در دماي ۲۰۰ درجه سانتي‌گراد گرم كنيد.
  • سيني را داخل فر بگذاريد و ۱۰ دقيقه ديگر براي پختن كتلت به آن زمان دهيد.
  • كتلت گياهي شما آماده است.
  • آن را با دورچين خيار شور، گوجه فرنگي و يا انواع ترشي‌جات سرو كنيد.

 

طرز تهيه كتلت با گوشت

اگر تمايل داريد كه كتلت را به صورت سنتي تهيه كنيد و علاقه‌مندان گوشت هستيد. در اينجا طرز تهيه كتلت را با گوشت به شما آموزش خواهيم داد. با جيميتو همراه باشيد.

 

مواد لازم 

  • ۲۵۰ گرم گوشت چرخ كرده گوساله يا گوسفند يا مخلوطي از اين دو
  • ۲ عدد سيب زميني متوسط
  • ۱ عدد پياز
  • ۱ قاشق غذاخوري آرد
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • زردچوبه، نمك و فلفل

طرز تهيه كتلت

طرز تهيه كتلت با سيب زميني خام

در كل دو روش براي پخت كتلت مي‌توان درنظر گرفت. يك روش پخت كتلت با سيب زميني خام و روش ديگر پخت كتلت با سيب زميني پخته. در روش اول ابتدا بايد سيب زميني‌ها را در يك كاسه بزرگ رنده كنيد. بعد از رنده كردن سيب زميني پياز را نيز رنده كرده و به سيب زميني اضافه كنيد. حتما آب پياز رنده شده را بگيريد و بعد به سيب زميني اضافه كنيد، زيرا اگر پياز آبدار باشد، احتمال شل شدن مايه كتلت و در نتيجه ترك خوردن كتلت‌ها در هنگام سرخ شدن وجود دارد.

گوشت را به تركيب سيب زميني و پياز اضافه كنيد و با هم مخلوط كنيد. در مرحله بعد آرد و زردچوبه و نمك و فلفل و ۱ عدد تخم مرغ را به اين مخلوط اضافه كنيد. مواد را با دست كمي ورز دهيد تا مايه كتلت يكدست شود. اضافه كردن تخم مرغ به مايه كتلت باعث مي‌شود تا اين تركيب انسجام پيدا كردن و در هنگام پخت كتلت‌هاي شما ترك نخورند و شكل خوبي داشته باشند.

در مرحله بعد، درون يك ماهيتابه مناسب مقداري روغن سرخ كردني بريزيد و با روي حرارت متوسط قرار دهيد. بعد از اينكه روغن به خوبي داغ شد. مقداري از مايه كتلت را برداريد و كف دست خود به آن شكل بدهيد و آن را درون روغن قرار دهيد تا سرخ شود. بعد از اينكه يك طرف كتلت به خوبي سرخ شد با كف‌گير كتلت را برگردانيد تا سمت ديگرش نيز سرخ شود.

 

طرز تهيه جوجه كباب زعفراني به همراه نكات مهم

۷۱ بازديد

جوجه‌كباب يكي از خوراك‌هاي اصيل ايراني و از رده كباب‌هاي سنتي ايران است. در پخت جوجه‌كباب، قطعات خردشده گوشت مرغ را براي مدتي تقريباً طولاني (حدود سه ساعت) در يك ظرف پر از آبليمو، پياز خرد شده، زعفران و ادويه‌جات قرار مي‌دهند و پس از اينكه قطعات گوشت طعم دار شد، آنها را به يك سيخ بلند مي‌كشند و روي كباب‌پز و به وسيله آتش مستقيم، كباب مي‌كنند. جوجه كباب از خوراك‌هاي بسيار محبوب نزد ايراني‌ها است. در ادامه طرز تهيه جوجه كباب را آموزش خواهيم داد.

طريقه مزه دار كردن جوجه كباب

همه ما خوب مي‌دانيم كه مرغ بوي ضخم مي‌دهد به همين دليل مزه‌دار كردن و از بين بردن بوي جوجه كباب از مهمترين فاكتورهاي يك غذاي خوشمزه خواهد بود. براي شروع به شما توصيه مي‌كنيم تكه‌هاي خرد شده در درون زعفران به مدت يك ساعت بخوابانيد. و در مرحله بعد روغن مايع را به آن اضافه كرده و سعي مي‌كنيم مه تكه‌ها روغني شوند.

در اين مرحله آبليمو، نمك و ادويه‌جات آسياب شده را اضافه مي‌كنيم. مجددا يك ساعت ظرف حاوي گوشت را درون رون يخچال قرار مي‌دهيم و در نهايت پياز خرد شده و در صورت دلخواه فلفل دلمه‌اي خرد شده را به مخلوط اضافه كرده و به مدت يك شب در يخچال مي‌خوابانيم تا حسابي مزه‌دار شود.

 

كباب كردن جوجه‌ها بهتر است بر روي شعله ملايم و يكنواخت مانند آتش زغال باشد. اين غذا را مي‌توانيد با برنج زعفراني و گوجه كبابي سرو كنيد.

 

۳ نكته كلي در طرز تهيه جوجه كباب

تكه‌هاي مرغ نه بايد آن قدر بزرگ باشند كه موقع كباب كردن مغز پخت نشوند و نه آن قدر كوچك باشند كه سيخ گرفتن آن‌ها سخت شود. پس هنگام برش گوشت به اين نكته توجه داشته باشيد و از يك چاقوي تيز و خوش‌دست براي برش استفاده كنيد.

براي طعم دار كردن جوجه از پياز رنده شده استفاده نكنيد. چون پياز رنده شده به تكه هاي مرغ مي‌چسبد و روي آتش به سرعت مي‌سوزد. پيشنهاد ما به شما اين است كه پيازها را درشت خرد كنيد.

در برخي از دستورها به جاي روغن از ماست استفاده مي‌شود. اين بستگي به سليقه شما دارد اما استفاده از ماست رنگ زعفراني جوجه را كمتر مي‌كند. پس انتخاب متناسب با نياز خود را داشته باشيد و ذائقه خود را همواره در نظر قرار دهيد.

 

چه اقداماتي انجام دهيم گوشت سفت نشود؟

يكي از مواردي كه باعث مي‌شود جوجه كباب (joojeh kabab) سفت شود، نمك و آبليمو است. اما همانگونه هم مي‌دانيد نمي‌توان اين دو را از غذا حذف كرد، زيرا آن را بي‌مزه مي‌كند! همچنين اضافه كردن محلول نمك و آبليمو در هنگامي كه غذا نيم‌پز هم هست مزه خوبي به غذا نمي‌دهد حال راه حل چيست؟

ما بايد دور تا دور جوجه‌ها را با روغن مايع كاور كنيم تا در اثر ماندن طولاني از نفوذ آبليمو و نمك به تكه‌هاي جوجه جلوگيري كند در عين حال حسابي طعم‌دار شود.

پس قبل از اضافه كردن آبليمو و نمك به آن روغن مايع اضافه مي‌كنيم و خوب مخلوط مي‌كنيم تا جوجه‌ها با روغن پوشيده بشوند بعد آبليمو و نمك اضافه مي‌كنيم به اين شكل جوجه‌هاي طعم دار شده ما هرگز سفت نخواهند شد. اما چرا به جاي روغن مايع از كره استفاده نمي‌كنيم؟

كره هم چون در اثر سرما سفت مي‌شود حتي اگر آن را ذوب كنيم باز چون جوجه‌ها سرد هستند سفت مي‌شود و جوجه‌ها خوب كاور نمي‌شوند و جوجه در اثر تماس با آبليمو و نمك سفت مي‌شود براي اين قسمت توصيه نمي‌شود. اما در آخر مي‌توانيد ۱ قاشق غذاخوري كره ذوب شده اضافه كنيد.

 

مواد لازم

  • 500 گرم مرغ بدون استخوان مخلوط ران و سينه
  • 300 گرم جوجه با استخوان خردشده و مخلوط
  • 3 عدد پياز
  • 2 حبه سير
  • ادويه كبابي به مقدار لازم
  • زعفران به مقدار لازم
  • ليمو ترش با پوست به تعداد لازم
  • نمك و فلفل به مقدار لازم
  • آبليمو به مقدار لازم
  • روغن مايع به مقدار لازم
  • 100 گرم كره
  • ½ پيمانه ماست
  • سماق به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • مرغ‌ها را جدا از هم (مخلوط و سينه) با پياز خلالي، نمك درشت، كمي زعفران و كمي روغن مايع مخلوط كنيد و در يك ظرف دربسته داخل يخچال بگذاريد.
  • ران و سينه‌ي مخلوط را خرد كنيد و با پياز خلالي، نمك و كمي روغن مايع مخلوط كنيد و در ظرف دربسته در يخچال بگذاريد.
  • جوجه‌هاي با استخوان را نيز با پياز خلال شده، زعفران، يك حبه سير، نمك و كمي روغن مخلوط كنيد و در يخچال بگذاريد.
  • مرغ‌ها 12 تا 24 ساعت در اين مخلوط بخوابانيد.
  • براي تهيه جوجه ماستي، مي‌توانيد بعد از چند ساعت يا از همان اول به مرغ خرد شده ماست اضافه كنيد.
  • به جز جوجه كباب برگي، بقيه جوجه‌ها را به سيخ بكشيد و در يخچال نگه داريد.
  • براي جوجه كبابي برگي سينه را از كتف جدا كنيد.
  • سينه را روي ميز كار يا تخته بگذاريد و به قسمت‌هاي باريك حداكثر 2 سانتي متري برش دهيد.
  • در اين مرحله به ترتيب از تكه‌هاي بزرگتر به كوچك‌تر به سيخ بكشيد.
  • دو طرف آن را منظم كنيد تا به صورت مخروطي درآيد.
  • آتش يا كباب پز را آماده كنيد و جوجه‌ها را كره بماليد و روي آتش، كباب كنيد.

طرز تهيه كوفته تبريزي به همراه فوت و فن هاي مهم

۷۱ بازديد

كوفته تبريزي يكي از خوراك‌هاي مشهور ايران است كه شهرت جهاني دارد و منتسب به شهر تبريز است. انواع كوفته در نقاط مختلف خاورميانه تهيه مي‌شود و نقطه تمايز كوفته تبريزي بيشتر در طرز تهيه و مواد استفاده شده در آن است. در اين مقاله طرز تهيه كوفته تبريزي را به شما آموزش خواهيم داد.

 

كوفته تبريزي چيست؟

كوفته تبريزي koofteh tabrizi يكي از خوراك‌هاي مشهور ايران است كه شهرت جهاني دارد و منتسب به شهر تبريز است. انواع كوفته در نقاط مختلف خاورميانه تهيه مي‌شود و نقطه تمايز كوفته تبريزي بيشتر در طرز تهيه و مواد استفاده شده در آن است.

در اين خوراك از انواع سبزي‌ها معطر استفاده مي‌شود و به‌طور سنتي گوشت اين كوفته در يك هاون سنگي و با دسته‌هاوني چوبي كوبيده شده و رفته رفته سبزي‌ها و لپه به آن اضافه مي‌گردد. امروزه اغلب براي آسان‌تر كردن روند كار به‌جاي كوفتن گوشت در هاون، آن را چندين بار چرخ مي‌كنند. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشك را داخل آن گذاشته و با مخلوطي از پيازداغ و زرشك تزئين مي‌گردد. در آب اين خوراك از رب گوجه فرنگي و زعفران به عنوان چاشني استفاده مي‌شود.

 

طرز تهيه كوفته تبريزي در ماكروويو

در اين بخش قصد داريم روش طرز تهيه كوفته تبريزي را درون ماكروويو آموزش دهيم. توجه داشته باشيد كه براي تهيه اين غذا بايد مطابق زير عمل كنيد تا غذايي خوشمزه داشته باشيد.

 

نكات مهم در طرز تهيه كوفته تبريزي در ماكروويو

مي‌توانيد براي مواد داخل كوفته‌ها از زرشك هم استفاده كنيد. اگر بخواهيد مي‌توانيد تمام مايه را به صوت يك كوفته بزرگ درآوريد، ولي ظرف پخت بايد بزرگ باشد و زمان را هم ۵ دقيقه زياد و كوفته را چهار بار پشت و رو كنيد.

 

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۳ عدد تخم مرغ پخته
  • ۲۵۰ گرم سبزي كوفته (جعفري، تره، نعناع، ريحان، ترخون و پيازچه)
  • ۱ عدد پياز رنده شده (خام)
  • ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۵ قاشق غذاخوري پياز سرخ كرده
  • زعفران به ميزان لازم
  • ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم آرد نخودچي
  • ۱۵۰ گرم آلو بخارا
  • ۱/۲ ليوان گردوي خرد شده
  • نمك، فلفل، ادويه به مقدار لازم

 

طرز تهيه كوفته تبريزي

  • ابتدا آب داغ، نمك، رب، پياز داغ، ادويه و زعفران را در ظرف گودي بريزيد و آن را بدون درپوش به مدت ۱۰ دقيقه با حداكثر قدرت در ماكروويو بگذاريد.
  • در اين فاصله گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده، تخم مرغ خام، نمك، ادويه و زعفران را مخلوط كنيد و آرد نخودچي را كم‌كم به آن اضافه كنيد و خوب ورز دهيد تا مايه سفت شود.
  • از مايه گلوله‌هايي به اندازه يك پرتقال برداريد و در وسط آن، گردو، پياز داغ، تخم مرغ پخته خرد شده بگذاريد و با دست گرد كنيد.
  • سپس كوفته‌ها را در ظرف تختي بگذاريد و بدون درپوش به مدت ۸ تا ۱۲ دقيقه با حداكثر قدرت در ماكروويو قرار دهيد.
  • در اين فاصله يك بار آن‌ها را پشت و رو كنيد. سپس كوفته‌ها را به همراه آلو در ظرف آب و ربي كه قبلا آماده كرده‌ايد با درپوش به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه با قدرت متوسط رو به بالا در ماكروويو بگذاريد.
  • در اين فاصله يكبار روي كوفته‌ها آب بريزيد تا خشك نشود.
  • كوفته تبريزي هم اكنون آماده است.

 

نكات مهم در طرز تهيه كوفته تبريزي

  • بايد توجه داشته باشيد كه با مواد ارايه شده مي‌توانيد ۴ كوفته نسبتا كوچك داشته باشيد.
  • معمولا مي‌توان براي اينكه طعم غذا را كمي ترش كرد، مقداري آب نارنج و يا آبليمو هنگام سرو كوفته‌ها ارايه كنيد.
  • سبزي كوفته مي‌تواند شامل: مرزه و ترخون به همراه و گشنيز و جعفري باشد البته اگر يكي دو پر نعناع و شويد داشته باشيد بد نيست، اما توجه داشته باشيد كه نعناع زياد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.

 

نكات مهم براي جلوگيري از وا رفتن كوفته

  • لپه و برنج بايد نيم پز باشند. پخته شدن كامل اين دو باعث وا رفتن خواهد شد.
  • توجه داشته باشيد كه حتما آب پياز را بگيريد وگرنه كوفته وا مي‌رود.
  • براي اينكه كوفته‌ها وا نرود، بايد حدود ۱۵ دقيقه ورز داده شود.
  • كوفته‌ها بايد گرد بودهو به آرامي وارد سس براي پختن شود.
  • حرارت قابلمه اي كه سس (آب رب) در آن است و كوفته‌ها را مي‌خواهيد داخل آن بگذاريد بايد كاملا پايين و ملايم باشد.
  • درپوش را نبايد كامل گذاشت، در غير اين صورت كوفته وا مي‌رود.
  • به هيچ وجه تا يك ربع اول به كوفته‌ها دست نزنيد زيرا هر تكان كوچك مي‌تواند باعث ترك خوردن كوفته و به طبع آن وا رفتن آن شود.

 

اگر سس (آب رب) در حال جوشيدن باشد، احتمال وا رفتن كوفته‌ها بسيار زياد خواهد بود.

طرز تهيه لوبيا پلو خوشمزه با مرغ و گوشت چرخ كرده

۷۵ بازديد

لوبيا پلو يك غذاي ساده است كه سريع آماده مي‌شود و طعمي شگفت‌انگيز دارد. لوبيا پلو غذايي سالم است كه مواد تشكيل دهنده آن تركيبي از فيبر، پروتئين و كربوهيدرات پيچيده هستند. در اين مطلب طرز تهيه لوبيا پلو مرحله به مرحله را به شما آموزش خواهيم داد. لوبيا پلو يك غذاي محبوب ايراني است، تركيبي از برنج مخلوط با لوبيا سبز، گوشت، رب گوجه فرنگي، ادويه و عطر خوب زعفران. اين مواد به راحتي در يك آشپزخانه ايراني پيدا مي‌شوند. اگر قرار است مهماني سرزده به خانه شما بيايد و مطمئن نيستيد كه در زمان كم چه غذايي مي‌توانيد آماده كنيد، پيشنهاد ما به شما لوبيا پلو است.

لوبيا پلو (loobia polo) را مي‌توان به شكل‌هاي مختلفي آماده كرد. لوبيا پلو با گوشت تكه‌اي، لوبيا پلو با گوشت چرخ كرده و لوبيا پلو با گوشت مرغ. در ابتدا ما طرز تهيه لوبيا پلو با گوشت تكه‌اي را به شما آموزش مي‌دهيم.

 

طرز تهيه لوبيا پلو با مرغ

بسياري از افراد هستند كه نمي‌توانند گوشت قرمز مصرف كنند، در اينجا قصد داريم طرز تهيه لوبيا پلو با مرغ را براي اين دسته از كاربران آموزش دهيم با جيميتو مراه ما باشيد.

 

مواد لازم

  • ۱ عدد سينه مرغ
  • ۲۰۰ گرم لوبيا سبز
  • ۲ پيمانه برنج خام
  • ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۳ قاشق غذاخوري پياز داغ
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمك، فلفل و زرچوبه

 

طرز تهيه لوبيا پلو با مرغ

  • ابتدا بايد لوبياها را خرد كرده و بپزيم پس ابتدا سر و ته لوبياها را با چاقو بريده و بعد به اندازه دلخواه خرد كنيد.
  • حالا لوبياها را داخل قابلمه ريخته و كمي آب هم داخل قابلمه مي‌ريزيم.
  • مقدار آب نبايد زياد باشد چون نمي‌خواهيم بعد از پختن لوبياها آب اضافه بيايد تا مجبور شويم آب را دور بريزيم.
  • بعد از اينكه لوبيا پخت و آب آن هم كشيده شد يك قاشق از پياز داغ و كمي نمك به آن‌ها اضافه كرده و كمي با هم تفت مي‌دهيم.
  • دقت كنيد تا لوبياها خيلي نرم نشوند زيرا ممكن است در فرآيند دم كشيدن برنج شكل خود را از دست بدهند.
  • حالا نوبت به پخت مرغ مي‌رسد، ابتدا مرغ را خرد مي‌كنيم.
  • در صورتي كه مرغ هنوز كمي يخ زده باشد، خيلي راحت به هر شكل و اندازه  دلخواه برش مي‌خورد.
  • حالا  مابقي پياز داغ، روغن، فلفل، زرچوبه و مرغ خورد شده رو داخل ماهيتابه ريخته و مواد رو با هم تفت مي‌دهيم تا مرغ تغيير رنگ داده و كمي مزه بگيريد.
  • بعد حرارت را ملايم كرده و در ماهيتابه رو مي‌بنديم اجازه مي‌دهيم تا مرغ بپزد.
  • در صورتي كه تكه هاي مرغ كوچك باشد مرغ خيلي زود با آبي كه خودش ميندازه پخته مي‌شود.
  • حالا رب رو به مرغي كه پخته اضافه كرده و با هم تفت مي‌دهيم؛ تا رب سرخ شود و از خامي در بيايد.
  • به مقدار كافي نمك هم اضافه مي‌كنيم. بعد از سرخ شدن رب لوبيا پخته رو به مرغ اضافه مي‌كنيم.
  • حالا حدود ۱/۳ الي ۱/۲ ليوان آب به مايه لوبيا پلو اضافه مي‌كنيم فقط براي اينكه مايه كمي به خورد هم بره و شكل بگيره و راحت تر به خورد برنج برود.
  • وقتي كمي آب رو با مواد مخلوط كنيم و مايه رو هم بزنيم مايه خودش رو گرفته و آماده است.
  • حالا مايع لوبيا پلو رو با برنجي كه آبكش كرديم مخلوط كرده و داخل قابلمه اي كه كمي روغن كف قابلمه مي‌ريزيم و پخش مي‌كنيم و ۱/۳ فنجان آب هم دور تا دور قابلمه مي‌دهيم تا برنج خوب دم بكشد.
  • ۳۰ تا ۴۵ قيقه بعد لوبيا پلو دم كشيده و آماده سرو كردن است.

 

طرز تهيه لوبيا پلو با گوشت چرخ كرده

شما مي‌توانيد به جاي گوشت تكه‌اي از گوشت چرخ كرده در لوبيا پلو استفاده كنيد. اين دستور پخت هم مي‌تواند در كنار ساير روش‌هاي پخت لوبيا پلو خوشمزه و كاربردي باشد.

 

مواد لازم

  • ۳ ليوان برنج
  • ۳ ليوان لوبيا سبز خرد شده
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
  • ۱ عدد پياز
  • ۳ حبه سير
  • ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۲ عدد گوجه فرنگي
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهيه لوبيا پلو با گوشت چرخ كرده

  • پياز و سيرها را ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد تا نرم شوند.
  • سپس گوشت چرخ كرده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند.
  • پس از اينكه رنگ گوشت تغيير كرد گوجه فرنگي‌هاي نگيني خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا آب مواد كشيده شود.
  • پس از اينكه آب مواد كشيده شد رب گوجه فرنگي، لوبياهاي خرد شده، ۳ ليوان آب، نمك و فلفل را اضافه كنيد.
  • در ماهيتابه را بگذاريد و با حرارت ملايم اجازه دهيد مواد بجوشند و لوبياها نرم شوند.
  • پس از اينكه آب مواد تمام شد از روي حرارت برداريد و كناري قرار دهيد تا مايه لوبيا پلو خنك شود.
  • در مدت زماني كه مايه لوبيا پلو آماده مي‌شود ميتوانيد برنج را آبكشي كنيد.
  • برنج را ۳۰ دقيقه قبل از پخت در مقداري آب و نمك خيس دهيد، سپس با چند ليوان آب و مقداري نمك داخل قابلمه و روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد و با اب ولرم ابكشي كنيد (برنج را زماني آبكشي كنيد كه وقتي دانه برنج را ميان دو انگشت مي‌فشاريد اطراف آن نرم و مغز آن كمي خام باشد)
  • ته قابلمه كمي روغن بريزيد و براي ته ديگ نان يا سيب زميني ورقه شده قرار دهيد.
  • داخل قابلمه لايه لايه از برنج آبكش شده و مايه لوبيا پلو بريزيد و پس از اتمام كار مواد را با چنگال كمي مخلوط كنيد.
  • دم كني را روي قابلمه قرار دهيد و با حرارت ملايم اجازه دهيد تا لوبيا پلو دم بكشد؛ براي سرو لوبيا پلو را در ديس بكشيد و روي آن را با مقداري مايه گوشتي كه قبلا كنار گذاشته‌ايد تزئين كنيد.

 

طرز تهيه زرشك پلو با مرغ به روش رستوراني

۷۴ بازديد

زرشك پلو با مرغ يكي از معروف‌ترين غذاهاي ايراني است. اين غذا پر از طعم شگفت انگيز زعفران و زرشك است. مثل بسياري از غذاهاي ايراني، روش‌هاي متفاوتي براي پخت زرشك پلو وجود دارد. در اين مطلب طرز تهيه بهترين و خوشمزه‌ترين زرشك پلو با مرغ را به شما آموزش خواهيم داد.

طرز تهيه زرشك پلو با مرغ

تهيه زرشك پلو  (zereshk polo) با مرغ نيازمند سليقه، دقت و حوصله است. در اين مقاله قصد داريم روش تهيه اين غذاي خوشمزه را به شما آموزش دهيم با جيميتو همراه ما باشيد.

در اولين مرحله طرز تهيه زرشك پلو، درون يك قابلمه كمي روغن ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد. سپس ران يا سينه مرغ را با اين روغن كمي سرخ كنيد. لازم نيست گوشت مرغ در اين مرحله كاملا بپزد، كافي است رنگ مرغ كمي طلايي شود.

بعد از سرخ كردن مرغ‌ها، پياز را پوست بكنيد و نگيني خرد كنيد و آن‌ها را به قابلمه اضافه كنيد. كمي نمك و زردچوبه و فلفل نيز به مرغ اضافه كنيد. بعد از اين مرحله دو ليوان آب به مرغ اضافه كنيد و بگذاريد با حرارت ملايم بپزند. حدود يك ساعت لازم است تا مرغ به خوبي بپزد.

چگونه زرشك پلو را تزيين كنيم؟

درون يك ماهيتابه كوچك، كمي روغن بريزيد، زرشك‌هاي شسته شده را به آن اضافه كنيد و در آخر يك قاشق زعفران دم كرده را روي آن بريزيد و بگذاريد براي چند دقيقه روي حرارت ملايم تفت بخورند. دقت داشته باشيد كه زرشك سريع مي‌سوزد و نبايد بيش از چند دقيقه روي حرارت باقي بماند.

 

چگونه غذا را سرو كنيم؟

بعد از دم كشيدن برنج، آب مرغ را در ظرف كوچكي بريزيد. برنج را درون بشقاب مورد نظر بكشيد و آن را با زرشك تزيين كنيد و تكه‌هاي مرغ را كنار برنج قرار دهيد. براي سرو كردن زرشك پلو با مرغ مي‌توانيد از دو ظرف جداگانه كمك بگيريد. در يك ظرف برنج را بكشيد و مرغ را جدا سر سفره قرار دهيد. سس مرغ را نيز مي‌توانيد در كاسه‌اي كوچك بريزيد تا سر سفره هركس به اندازه دلخواه از آن بر روي برنج بريزد. زرشك پلو با مرغ را مي‌توانيد با سالاد شيرازي، سالاد كاهو و ماست سرو كنيد.

مواد لازم

  • 4 عدد ران مرغ
  • 4 پيمانه برنج
  • 1 عدد پياز
  • 1 قاشق غذاخوري زعفران دم كرده
  • ½ فنجان زرشك
  • نمك و فلفل و زردچوبه
  • روغن
  • 1 قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي

دستور العمل‌

  • در اولين مرحله طرز تهيه زرشك پلو، درون يك قابلمه كمي روغن ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد. سپس ران يا سينه مرغ را با اين روغن كمي سرخ كنيد.
  • بعد از سرخ كردن مرغ‌ها، پياز را پوست بكنيد و نگيني خرد كنيد و آن‌ها را به قابلمه اضافه كنيد. كمي نمك و زردچوبه و فلفل نيز به مرغ اضافه كنيد. بعد از اين مرحله دو ليوان آب به مرغ اضافه كنيد و بگذاريد با حرارت ملايم بپزند.
  • در اين مرحله مي‌توانيد به آماده كردن و دم كردن برنج بپردازيد.
  • بعد از اينكه مرغ‌ها به خوبي پخته شد، آن‌ها را از درون آب مرغ بيرون بياوريد و كناري بگذاريد. 1 قاشق رب گوجه فرنگي را به آب مرغ اضافه كنيد و اجازه دهيد كمي بجوشد. سپس آب مرغ را از روي گاز برداريد.
  • درون يك ماهيتابه كوچك، كمي روغن بريزيد، زرشك‌هاي شسته شده را به آن اضافه كنيد و در آخر يك قاشق زعفران دم كرده را روي آن بريزيد و بگذاريد براي چند دقيقه روي حرارت ملايم تفت بخورند.
  • بعد از دم كشيدن برنج، آب مرغ را در ظرف كوچكي بريزيد. برنج را درون بشقاب مورد نظر بكشيد و آن را با زرشك تزيين كنيد و تكه‌هاي مرغ را كنار برنج قرار دهيد.