یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸ ۱۸:۰۴ ۸۳ بازديد
قُرمهسبزي يا قورمه سبزي يا خورشت سبزي از خورشتهاي ايرانيان و يكي از خوراكهاي ملي ايران است كه معمولاً با برنج سِرو ميشود. اين خورش با سبزي قرمه (دربرگيرندهٔ: تره، جعفري، شنبليله و گشنيز، اسفناج يا برگ چغندر - زمستان كه فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامي كه برگ چغندر فراهم است، برگ چغندر بكار ميرود)، لوبيا (قرمز يا چيتي يا چشم بلبلي)، پياز قرمز و گوشت قرمز پخته ميشود. مزّهٔ اين خورش بايد كمي ترش باشد، از اين رو، به آن كمي ليمو عماني خشك يا آب ليموي تازه ميافزايند كه پوست ليمو عماني، اندكي مزهٔ تلخ خوشايندي به خورش ميدهد. براي جا افتادن قرمه سبزي زمان زيادي نياز است. اين خورشت چنانچه براي ۴ نفر پخته شود نزديك ۱۵۵۰ كيلو كالري انرژي دارد.
مواد لازم
- 1 كيلوگرم سبزي (تره، جعفري، كمي شنبليله)
- 500 گرم گوشت ماهيچه يا مغز ران بدون استخوان و يا 750 گرم با استخوان
- 100 گرم لوبياي قرمز يا چشم بلبلي
- 3 عدد ليمو عماني
- 3 قاشق سوپ خوري پياز سرخ كرده
- نمك و فلفل و زردچوبه
- روغن
دستور العمل
- ابتدا گوشت را تكه تكه ميكنيم و با پياز سرخ كرده و لوبيا، ليمو عماني و 3 يا 4 ليوان آب ميگذاريم نيم پز شود.
- در اين مرحله سبزي را به دقت تميز كرده و شسته و آب سبزي را به طور كامل ميگيريم.
- سپس سبزي را ريز خرد كرده و با كمي روغن سرخ ميكنيم.
- در اين مرحله سبزي سرخ شده را درون ظرف گوشت ريخته و كمي نمك و فلفل و گرد ليمو به آن اضافه ميكنيم.
- براي اينكه خورشت قورمه سبزي جاافتاده داشته باشيد، بايد اجازه دهيد آهسته بجوشد تا روغن بيفتد.
- ممكن است به جاي گرد ليمو 2 تا 3 قاشق سوپ خوري آبليمو به خورشت اضافه كنيم.
ترکیبات سبزی قورمهسبزی خوشعطر
پیشنهاداتی برای ترکیب سبزیها برای قورمهسبزی خوشعطرتر.
https://fapatogh.com/%d8%aa%d8%b1%d9%83%d9%8a%d8%a8%d8%a7%d8%aa-%d8%b3%d8%a8%d8%b2%d9%8a-%d9%82%d9%88%d8%b1%d9%85%d9%87%d8%b3%d8%a8%d8%b2%d9%8a-%d8%ae%d9%88%d8%b4-%d8%b9%d8%b7%d8%b1%d8%9f/