خورشت قيمه يكي از مشهورترين انواع غذاهاي ايراني است كه براي تهيه آن از لپه، گوشت، پياز و سيب زميني سرخ كرده استفاده ميشود. اين خورشت نيز مانند ساير خورشتها معمولا با برنج سرو ميشود. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه خورشت قيمه را به شما آموزش دهيم تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.
خورشت قيمه چيست؟
خورشت قيمه (gheymeh) يكي از مشهورترين انواع غذاهاي ايراني است كه براي تهيه آن از لپه، گوشت، پياز و سيب زميني سرخ كرده استفاده ميشود. اين خورشت نيز مانند ساير خورشتها معمولا با برنج سرو ميشود. پخت اين خورشت نيز مانند ساير خورشتها نيازمند اطلاع داشتن از فوت و فنهاي آن است كه در ادامه به صورت مفصل به آنها اشاره خواهيم كرد.
نكات مهم در طرز تهيه خورشت قيمه مجلسي
قرار دادن قلم گوسفند در خورشت قيمه باعث ميشود خورشت غليظتر و خوشمزهتر شود. البته اين انتخاب به دلخواه خواهد بود و در استفاده از آن هيچ ضرورتي وجود ندارد.
درست است كه دارچين باعث خوشطعم شدن خورشت ميشود اما بايد توجه داشته باشيد كه اگر آن را زود به خورشت اضافه كنيد، رنگ ان را تيره خواهد كرد. پس زمان طلايي استفاده از ادويهها را مدنظر قرار دهيد و خيلي زود آنها را به خورشت اضافه نكنيد.
ليمو عماني را در يك ساعت آخر اضافه كنيد چون در غير اين صورت باعث تلخ شدن غذا ميشود و در ضمن ليمو عمانيها با پختن بيش از حد له ميشوند و ظاهر زيبايي پيدا نميكنند كه به ويژه در تهيه خورش قيمه مجلسي اهميت دارد.
مشكلي كه بسياري در هنگام آشپزي پيدا ميكنند اين است كه سيب زمينيها به هم ميچسبند. براي اين كه اين اتفاق رخ ندهد بعد از خرد كردن آنها را در كاسه آب سرد خوب شستشو بدهيد و آبكش كنيد تا نشاسته روي سطح آنها گرفته شود. سپس بين دستمال حولهاي خشك كنيد و در روغن داغ بريزيد.
پخت خورشت قيمه در زودپز زودتر از قابلمه است اما لازم است اول گوشت نيم ساعت در زودپز پخته شود و بعد لپه اضافه شود. بعد از حدود ۴۰ دقيقه پخت لپه هم تمام ميشود. اگر گوشت و لپه را همزمان اضافه كنيد لپهها له ميشوند.
در صورتي كه عجله داريد ميتوانيد براي روغن انداختن خورشت دو قالب كوچك يخ داخل آن بيندازيد و هم بزنيد. البته اگر اجازه بدهيد خورشت زمان كافي روي شعله بماند و به طور طبيعي روغن بيندازد خيلي بهتر است.
اگر ميخواهيد خورشت شفاف و خوشرنگ شوند، توصيه ميكنيم مقداري زعفران به آن اضافه كنيد.
نكات مهم در طرز تهيه خورشت قيمه با مرغ
براي خوش عطرتر شدن خورشت قيمه با مرغ ميتوان پس از پخت كامل غذا، نوك قاشق چايخوري هل و يك يا دو قطره گلاب به خورشت اضافه كنيد.
اگر خورشت با طعم ترش را ميپسنديد، ميتوانيد براي ترشتر شدن خورشت ميتوان همراه گرد ليمو عماني يك قاشق غذاخوري زرشك داخل خورشت ريخت.
دقت كنيد زمان پخت خورش قيمه به دير پز و زود پز بودن لپه بستگي دارد. سعي كنيد لپه مرغوب انتخاب كنيد تا هنگام سرو لپه خورشت سفت باقي نمانده باشد.
اگر از ليمو عماني درسته استفاده ميكنيد بهتر است ليمو را با چنگال سوراخ كنيد و آن را در آب گرم به مدت يك يا دو ساعت خيس كنيد و بعد به خورشت بيفزاييد. خيس كردن ليمو عماني از طعم تلخ احتمالي ليمو و خورشت ميكاهد.