پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۸ ۱۹:۰۵ ۱۶۶ بازديد
شيريني باميه يكي از شيرينيهاي ايراني است. از مواد اوليه آن آرد، تخم مرغ و شكر است. در اينجا طرز تهيه شيريني باميه را به صورت مرحله به مرحله آموزش مي دهيم.
مواد لازم
مواد لازم براي تهيه شربت
- 2 پيمانه شكر
- 1 پيمانه آب
- ½ پيمانه گلاب
- 2 قاشق غذاخوري زعفران دم كرده
- 1 قاشق چاي خوري آبليمو
مواد لازم براي شيريني باميه
- 1 پيمانه آرد سفيد
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 50 گرم كره
- 2 قاشق غذاخوري شكر
- 1 پيمانه آب
- روغن به ميزان لازم
- وانيل نوك قاشق چايخوري
- شهد يا شربت غليظ به ميزان لازم

طرز تهيه شيريني باميه
طرز تهيه شربت باميه
- آب و شكر را مخلوط كرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به جوش بيايد.
- هنگامي كه تمام شكر حل شد زعفران، گلاب و آبليمو را اضافه كنيد.
- پس از 10 دقيقه كه جوشيد شربت را از روي حرارت برداريد.
- توجه داشته باشيد كه زمان اضافه كردن باميه به شربت، شربت بايد ولرم باشد.
طرز تهيه شيريني باميه
- براي شروع آب و كره را در يك قابلمه تفلون و يا لعابي قرار دهيد و آن را روي حرارت گاز بگذاريد.
- سپس شكر را اضافه كرده و اجازه دهيد تا مخلوط بجوشد.
- بعد جوشيدن ماده داخل قابلمه، همه آرد و نمك را داخل قابلمه ريخته و به سرعت با يك قاشق چوبي آن را هم بزنيد.
- در ادامه و هنگامي كه مخلوط به صورت خمير در آمد و جمع شد، 2 قاشق از شربت را به مخلوط اضافه كرده و مجددا مخلوط را هم ميزنيم.
- اين كار را به مدت 10 دقيقه ادامه دهيد تا خمير پخته و كاملا خود را بگيرد و در وسط ظرف جمع شود.
- البته توجه داشته باشيد كه لطافت و نرمي خود را از دست ندهد.
- حالا وقت آن رسيده است كه طرف را از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد خمير خنك شود.
- هنگامي كه خمير سرد شد، تخم مرغها يكي يكي اضافه كنيد و با همزن برقي، هم بزنيد تا به خورد خمير برود.
- هنگام اضافه كردن تخم مرغ دوم، 1/4 قاشق چايخوري وانيل به خمير اضافه كرده و با خمير مخلوط كنيد.
- خمير در اين مرحله نه سفت است و نه خيلي نرم!
- حالا خمير را درون قيفي كه سر آن يك ماسوره ستارهاي است، بريزيد.
- حالا يك ماهيتابه با ديواره بلند (اگر نداريد يك قابلمه) را با روغن پر كرده و هنگاميكه روغن داغ شد، باميهها را از قيف به درون روغن بيندازيد.
- اندازه مورد نياز خود را براي باميه انتخاب كنيد و به كمك قيچي سر آن را ببريد.
- باميهها را به صورت يكدست سرخ كنيد و دائما آن را زير و رو كنيد.
- هنگامي كه باميهها تغيير رنگ دادن و طلايي رنگ شدند آنها را از روغن خارج كنيد.
- سپس باميههاي سرخ شده را در شربتي كه از قبل تهيه كرده و ولرم است قرار دهيد.
- در آخر باميهها بايد حدود 1 تا 2 دقيقه درون شربت باقي بماند و سپس آن را خارج كنيد.
- باميه را درون صافي و يا سبد قرار دهيد تا شهد اضافي آن خارج شود.
- ميتوانيد روي باميه را با مغز پسته و يا بادام تزيين كنيد.
- حالا باميه شما آماده است نوش جان!