پنجشنبه ۲۷ شهریور ۰۴

طرز تهيه گوش فيل خوشمزه در خانه

۹۴ بازديد

گوش فيل يكي از انواع شيريني‌هاي سنتي افغانستان است و در ايران هم از اين نوع شيريني تهيه مي‌كنند كه مواد آن را زرده تخم مرغ، شير يا ماست، روغن و خميرمايه بيكينگ پودر تشكيل مي‌دهند. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه گوش فيل را به شما آموزش دهيم.

مواد لازم

  • 3 عدد تخم مرغ
  • ½ ليوان شير يا ماست
  • 5 قاشق غذاخوري روغن يا كره
  • 1 قاشق چايخوري بيكينگ پودر
  • 500 گرم آرد
  • نمك به مقدار لازم
  • 3 ليوان شكر (جهت تهيه شربت)
  • 1 ليوان آب (جهت تهيه شربت)
  • ¼ ليوان گلاب (جهت تهيه شربت)
  • 2 قاشق چايخوري زعفران دم شده (جهت تهيه شربت)
  • ½ قاشق چايخوري آبليمو (جهت تهيه شربت)

طرز تهيه گوش فيل

 

دستور العمل‌

  • قبل از اينكه به سراغ تهيه گوش فيل برويم، ابتدا بايد شربت را تهيه كنيم براي اينكار ابتدا آب و شكر را مخلوط كرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
  •  تا به جوش آمده و تمام شكر حل شود. زعفران، گلاب و آبليمو را اضافه كنيد و پس از چند جوش و كمي غليظ شدن شربت را از روي حرارت برداريد تا خنك شود.
  • توجه داشته باشيد در زمان افزودن گوش فيل شربت بايد ولرم باشد.
  • در كاسه‌‎اي ماست يا شير، تخم مرغ ، بيكينگ پودر و نمك را بريزيد و خوب هم بزنيد.
  • سپس روغن و آرد را كم كم اضافه كنيد تا خمير نرم و لطيفي تهيه شود.
  •  روي خمير را با نايلون بپوشانيد و به مدت 2 ساعت خمير را استراحت دهيد.
  • خمير گوش فيل را پهن كنيد و به شكل دلخواه قالب بزنيد.
  • روغن را داغ كنيد و گوش فيل ها را در روغن بيندازيد تا كامل پف كند و يك طرف كه برشته شد آنرا برگردانيد تا طرف ديگر هم برشته شود.
  • توجه داشته باشيد كه حرارت متوسط باشد در غير اينصورت گوش فيل‌‎ها مي‌سوزند.
  •  پس از سرخ شدن گوش فيل‌ها را به همان صورت داغ داخل شربت تهيه شده بياندازيد و پس از 5 تا 10 دقيقه از شيره خارج كنيد و داخل صافي قرار دهيد تا شيره اضافي اش خارج شود.
  • سپس روي آن را به شكل دلخواه با خلال يا پودر پسته يا پودر نارگيل تزيين كنيد.
  • نكته مهم در سرو كردن گوش فيل اين است كه حتما بايد خنك باشند، پس حتما آن را درون يخچال قرار دهيد تا خوشمزه‌تر شوند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.