پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۸ ۱۹:۰۶ ۹۴ بازديد
گوش فيل يكي از انواع شيرينيهاي سنتي افغانستان است و در ايران هم از اين نوع شيريني تهيه ميكنند كه مواد آن را زرده تخم مرغ، شير يا ماست، روغن و خميرمايه بيكينگ پودر تشكيل ميدهند. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه گوش فيل را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم
- 3 عدد تخم مرغ
- ½ ليوان شير يا ماست
- 5 قاشق غذاخوري روغن يا كره
- 1 قاشق چايخوري بيكينگ پودر
- 500 گرم آرد
- نمك به مقدار لازم
- 3 ليوان شكر (جهت تهيه شربت)
- 1 ليوان آب (جهت تهيه شربت)
- ¼ ليوان گلاب (جهت تهيه شربت)
- 2 قاشق چايخوري زعفران دم شده (جهت تهيه شربت)
- ½ قاشق چايخوري آبليمو (جهت تهيه شربت)

طرز تهيه گوش فيل
دستور العمل
- قبل از اينكه به سراغ تهيه گوش فيل برويم، ابتدا بايد شربت را تهيه كنيم براي اينكار ابتدا آب و شكر را مخلوط كرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
- تا به جوش آمده و تمام شكر حل شود. زعفران، گلاب و آبليمو را اضافه كنيد و پس از چند جوش و كمي غليظ شدن شربت را از روي حرارت برداريد تا خنك شود.
- توجه داشته باشيد در زمان افزودن گوش فيل شربت بايد ولرم باشد.
- در كاسهاي ماست يا شير، تخم مرغ ، بيكينگ پودر و نمك را بريزيد و خوب هم بزنيد.
- سپس روغن و آرد را كم كم اضافه كنيد تا خمير نرم و لطيفي تهيه شود.
- روي خمير را با نايلون بپوشانيد و به مدت 2 ساعت خمير را استراحت دهيد.
- خمير گوش فيل را پهن كنيد و به شكل دلخواه قالب بزنيد.
- روغن را داغ كنيد و گوش فيل ها را در روغن بيندازيد تا كامل پف كند و يك طرف كه برشته شد آنرا برگردانيد تا طرف ديگر هم برشته شود.
- توجه داشته باشيد كه حرارت متوسط باشد در غير اينصورت گوش فيلها ميسوزند.
- پس از سرخ شدن گوش فيلها را به همان صورت داغ داخل شربت تهيه شده بياندازيد و پس از 5 تا 10 دقيقه از شيره خارج كنيد و داخل صافي قرار دهيد تا شيره اضافي اش خارج شود.
- سپس روي آن را به شكل دلخواه با خلال يا پودر پسته يا پودر نارگيل تزيين كنيد.
- نكته مهم در سرو كردن گوش فيل اين است كه حتما بايد خنك باشند، پس حتما آن را درون يخچال قرار دهيد تا خوشمزهتر شوند.