شنبه ۲۴ اسفند ۹۸ ۱۵:۳۲ ۶۷ بازديد
تهچين يك غذاي ايراني است كه از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست ميشود. تهچين در بين غذاهاي ايراني به خاطر شكل و فرم زيبايش از جمله غذاهاي رسمي و مناسب مهمانيهاست، كه از دو بخش تشكيل شده است:
- اول قشر كلفت ته ديگ زعفراني كه مقداري گوشت يا مرغ پخته در آن قالبگيري شده است.
- دوم چلو سفيد كه روي ته ديگ ريخته ميشود و هنگام كشيدن غذا زير ته ديگ يا كنار آن قرار ميگيرد و در واقع مكمل آن است.
بخش چلو سفيد قابل حذف است و در سالنهاي غذاخوري اغلب تهچين را به همان صورت قشر ته ديگ درست ميكنند، اگرچه در خانهها اين روش كمتر معمول است. در مناطق شمالي ايران بزرگ انواع خاصي از ته چين طبخ ميشود كه از لحاظ عطر و طعم و ظاهر كاملا متفاوت ميباشند دليل اين تفاوت استفاده از رب ازگيل و رب آلوچه است.
مواد لازم
- 4 پبمانه برنج
- 2 قاشق مرباخوري زعفران ساييده
- ½ پيمانه روغن
- 1 قاشق غذاخوري شكر
- 2 الي 5 عدد زرده تخم مرغ
- نمك و زردچوبه
- 1 قاشق مرباخوري آبليمو
- 1 عدد مرغ يا گوشت بره
- 1 پيمانه زرشك شسته شده

طرز تهيه ته چين
دستور العمل
- مرغ يا گوشت بره ميپزيم به طوري كه كه پس از پختن يك استكان آب داشته باشد.
- استخوانهاي مرغ يا بره را ميگيريم، زعفران را در كمي آب جوش حل ميكنيم.
- ماست را به هم ميزنيم، نصف زعفران ساييدهي حل شده در آب جوش را با كمي نمك و فلفل و 3 عدد زرده تخم مرغ داخل ماست ميريزيم.
- در اين مرحله مخلوط را به هم بزنيد و گوشت يا مرغ را در ماست ميخوابانيم.
- بهتر است گوشت را روز يا شب قبل در ماست بخوابانيم.
- پلو را آبكش ميكنيم ته يك ظرف نسوز را 3 عدد زرده تخم مرغ، نصف روغن و يكي و دو ملاقه از ماستي كه گوشت را در آن خواباندهايم ميريزيم و دو سه كفگير برنج در اين مايه ميريزيم.
- مايه تهيه شده را در ته ظرف با پشت قاشق صاف ميكنيم.
- گوشت را روي برنج ميچينيم و مقداري برنج روي آن ميريزيم. اين كار را به صورت لايه لايه تا اتمام گوشت و برنج انجام دهيد.
- آب مرغ را با بقيه زعفران و سه چهار قاشق سوپ خوري روغن آب كرده و بقيه ماستي كه در ظرف باقي مانده مخلوط ميكنيم.
- اين مايه را روي سطح برنج ميريزيم و درب ظرف را ميبنديم.
- ظرف را در فر يا روي آتش قرار ميدهيم.
- به مدت 1.5 ساعت تا 2 ساعت ميگذاريم دم بكشد. و حالا ته چين اماده است.