شنبه ۲۴ اسفند ۹۸ ۱۵:۳۵ ۷۷ بازديد
كُتلت يا شامي كباب از غذاهاي پُرسي هستند. اين غذاي لذيذ و پرطرفدار، طعم كمي چرب و گوشتي دارد و با گوشت، سيبزميني، تخممرغ و پياز تهيه ميشود و معمولاً بدون برنج و با نان سِرو ميشود. ميتوان آن را به عنوان غذاي آماده، غذاي سفر يا ساندويچ نيز مصرف كرد. انواع كتلت با گوشت چرخ شدهٔ گوسفند و گوساله، مرغ، ماهي يا حبوبات تهيه ميشود.
سيبزميني رنده شده، گوشت چرخكرده، تخممرغ، پياز رنده شده، نمك و ادويه پس از مخلوط شدن، مايهٔ كتلت را به وجود ميآورند كه اين مايه پس از يكدست شدن و شكل گرفتن در روغن و درون ماهيتابه سرخ ميشود. در ادامه طرز تهيه كتلت را به شما آموزش خواهيم داد.
مواد لازم
- 250 گرم گوشت چرخ كرده
- 2 عدد سيب زميني متوسط
- 1 عدد پياز
- 1 قاشق غذاخوري آرد
- 1 عدد تخم مرغ
- نمك و فلفل و زردچوبه

طرز تهيه كتلت
دستورالعمل
- سيب زميني را درون كاسه بزرگي رنده كنيد.
- پياز را رنده كنيد و قبل از اضافه كردن آن به سيب زميني به خوبي آب آن را جدا كنيد.
- گوشت چرخ كرده را به پياز و سيب زميني اضافه كنيد.
- تخم مرغ، آرد و نمك و فلفل و زردچوبه را به اين تركيب اضافه كنيد و با دست ورز بدهيد تا يكدست شوند.
- درون يك ماهيتابه روغن بريزيد و بگذاريد خوب گرم شود.
- بعد از اينكه روغن به خوبي داغ شد. مقداري از مايه كتلت را برداريد و كف دست خود به آن شكل بدهيد و آن را درون روغن قرار دهيد تا سرخ شود. بعد از اينكه يك طرف كتلت به خوبي سرخ شد با كفگير كتلت را برگردانيد تا سمت ديگرش نيز سرخ شود.