دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۸ ۱۶:۰۸ ۷۱ بازديد
خورشت فسنجان كه به ميتواند به صورت ترش و يا شيرين تهيه شود، معمولا با گوشت مرغ تهيه ميشود، البته ميتوان از گوشت قلقلي هم براي تهيه آن استفاده كرد. همچنين گردو و رب انار ساير مواد تشكيل دهنده اين خورشت به حساب ميآيند. فسنجان غذاي سنتي مردم گيلان است و معمولا با گوشت اردك آن را ميپزند.
مواد لازم
- 1عددمرغ
- 500گرم گردو چرخ كرده
- 4قاشق سوپخوريپياز سرخ كرده
- 5قاشق سوپخوريرب انار
- شكر
- نمك، زردچوبه، زعفران
دستور العمل
-
ابتدا مرغ را با پياز و دو سه ليوان آب و كمي نمك ميگذاريم نيم پز شود. در مرحله بعد گردوي چرخ كرده را به مخلوط اضافه ميكنيم و حرارت را ملايم ميكنيم.
-
سپس آب انار يا رب انار را اضافه كرده و اجازه ميدهيم خورشت آهسته بجوشد تا مرغ كاملا بپزد و خورشت جا بيفتد. در صورت ترش بودن خورشت كمي شكر اضافه ميكنيم.
-
خورشت فسنجان بايد بعد از آماده شدن كاملا به روغن بيفتد و آب نداشته باشد. همچنين در صورتي كه مرغ پخته شد و خورشت جا نيفتاد مرغ را خارج كرده و موقع كشيدن داخل خوش قرار ميدهيم.
-
توضيح آنكه معمولا چاشني فسنجان آب انار يا رب انار است ولي ممكن است به جاي آنها كمي آبليمو و شكر و زعفران ساييده مصرف كرد.
-
در خورشت فسنجان آلو نيز ميتوان ريخت. و خورشت فسنجان را با مرغابي نيز ميتوان تهيه كرد. در صورتيكه رب انار مصرف كرديم يكي دو ليوان آب زيادتر ميريزيم زيرا فسنجان بايد با آب بيشتر و مدت طولانيتر بجوشد تا روغن بيفتد.