دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۸ ۱۶:۲۰ ۶۶ بازديد
جوجهكباب يكي از خوراكهاي اصيل ايراني و از رده كبابهاي سنتي ايران است. در پخت جوجهكباب، قطعات خردشده گوشت مرغ را براي مدتي تقريباً طولاني (حدود سه ساعت) در يك ظرف پر از آبليمو، پياز خرد شده، زعفران و ادويهجات قرار ميدهند و پس از اينكه قطعات گوشت طعم دار شد، آنها را به يك سيخ بلند ميكشند و روي كبابپز و به وسيله آتش مستقيم، كباب ميكنند. جوجه كباب از خوراكهاي بسيار محبوب نزد ايرانيها است.
مواد لازم
- 500گرممرغ بدون استخوان مخلوط ران و سينه
- 300گرمجوجه با استخوان خردشده و مخلوط
- 3عددپياز
- 2حبهسير
- ادويه كبابي به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- ليمو ترش با پوست به تعداد لازم
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- آبليمو به مقدار لازم
- روغن مايع به مقدار لازم
- 100گرمكره
- ½پيمانهماست
- سماق به مقدار لازم
دستور العمل
-
مرغها را جدا از هم (مخلوط و سينه) با پياز خلالي، نمك درشت، كمي زعفران و كمي روغن مايع مخلوط كنيد و در يك ظرف دربسته داخل يخچال بگذاريد.
-
ران و سينهي مخلوط را خرد كنيد و با پياز خلالي، نمك و كمي روغن مايع مخلوط كنيد و در ظرف دربسته در يخچال بگذاريد.
-
جوجههاي با استخوان را نيز با پياز خلال شده، زعفران، يك حبه سير، نمك و كمي روغن مخلوط كنيد و در يخچال بگذاريد.
-
مرغها 12 تا 24 ساعت در اين مخلوط بخوابانيد.
-
براي تهيه جوجه ماستي، ميتوانيد بعد از چند ساعت يا از همان اول به مرغ خرد شده ماست اضافه كنيد.
-
به جز جوجه كباب برگي، بقيه جوجهها را به سيخ بكشيد و در يخچال نگه داريد.
-
براي جوجه كبابي برگي سينه را از كتف جدا كنيد.
-
سينه را روي ميز كار يا تخته بگذاريد و به قسمتهاي باريك حداكثر 2 سانتي متري برش دهيد.
-
در اين مرحله به ترتيب از تكههاي بزرگتر به كوچكتر به سيخ بكشيد.
-
دو طرف آن را منظم كنيد تا به صورت مخروطي درآيد.
-
آتش يا كباب پز را آماده كنيد و جوجهها را كره بماليد و روي آتش، كباب كنيد.