چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه لوبيا پلو مجلسي

۸۷ بازديد

لوبيا پلو يك غذاي محبوب ايراني است، تركيبي از برنج مخلوط با لوبيا سبز، گوشت، رب گوجه فرنگي، ادويه و عطر خوب زعفران. اين مواد به راحتي در يك آشپزخانه ايراني پيدا مي‌شوند. اگر قرار است مهماني سرزده به خانه شما بيايد و مطمئن نيستيد كه در زمان كم چه غذايي مي‌توانيد آماده كنيد، پيشنهاد ما به شما لوبيا پلو است.

مواد لازم

  • 2پيمانهبرنج
  • 1عددپياز متوسط
  • 400گرمگوشت
  • 400گرم لوبيا سبز
  • 2عددهويج متوسط (اختياري)
  • 3قاشق غذاخوريرب گوجه فرنگي
  • نمك
  • فلفل
  • زعفران
  • زردچوبه
  • روغن

دستور العمل‌

  • لوبيا سبزها را بشوييد و خشك كنيد. دوسر لوبيا را با چاقو جدا كنيد و آن‌ها را به اندازه‌اي كه دوست داريد خرد كنيد. لوبياهاي خرد شده را با كمي روغن درون ماهيتابه سرخ كنيد.
  • بعد از سرخ شدن لوبياها، يك عدد پياز را پوست بكنيد و ريز خرد كنيد. پياز را با كمي روغن در يك ماهيتابه تفت بدهيد تا طلايي شوند. در اين مرحله بايد گوشت را كه قبلا به مكعب‌هاي كوچك خرد كرده‌ايد به پياز اضافه كنيد.
  • گوشت و پياز را روي حرارت متوسط كمي با هم تفت دهيد. هويج‌ها را به صورت نگيني خرد كرده و سپس لوبياها و هويج‌ها را به تركيب گوشت و پياز اضافه كنيد. نمك و فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگي را را نيز در اين مرحله اضافه كنيد. رب را با مواد براي چند دقيقه تفت دهيد و اجازه دهيد خامي آن گرفته شود. كمي آب به مايه لوبيا پلو اضافه كرده، در ماهيتابه را بگذاريد و اجازه دهيد براي يك ساعت خوب بپزد.
  • برنج را قبل از پخت به مدت 1 ساعت در آب و نمك خيس كنيد. درون قابلمه مناسب به مقدار لازم آب بريزيد و بگذاريد بجوشد. آب برنج را خالي كنيد و برنج را داخل قابلمه بريزيد و بگذاريد تا بجوشد. وقتي برنج را مي‌خواهيد آبكشي كنيد يك دانه برنج را ميان دو انگشت بفشاريد، اطراف برنج بايد نرم و مغز آن كمي خام باشد. در اين زمان برنج را آبكش كنيد.
  • از كمي نان يا سيب زميني براي ته ديگ استفاده كنيد. كف قابلمه كمي روغن بريزيد و لايه‌هاي نان يا سيب زميني را روي آن قرار دهيد. سپس برنج و مايه لوبيا پلو را لايه لايه درون قابلمه بريزيد. براي خوش عطر شدن لوبيا پلو مي‌توانيد كمي دارچين هم به آن اضافه كنيد. هنگامي كه لايه آخر برنج را درون قابلمه ميريزيد، براي خوشرنگ و خوش عطر شدن آن كمي زعفران دم كرده روي آن بريزيد. در آخر كمي آب و روغن هم روي برنج بريزيد و اجازه دهيد برنج دم بكشد.
  • بعد از دم كشيدن لوبيا پلو، آن را در ظرف مناسب بكشيد و با سالاد شيرازي، ماست، ماست و خيار، زيتون يا ترشي سرو كنيد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.