چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸ ۱۳:۵۸ ۷۵ بازديد
هليم يا حليم از غذاهاي سنتي منطقه خاورميانه است كه با گوشت و گندم يا بلغور يا جو پخته ميشود. هليم انواع مختلف دارد و مواد اوليهٔ آنها با يكديگر متفاوت است. اما براي تهيه هليم گندم از گندم پوست گرفته و كوبيده شده، پياز و گوشت سردست و مقداري روغن استفاده ميشود. رنگ هليم با افزودن ادويهجات مانند دارچين و شكر عوض ميشود.
مواد لازم
- 1كيلوگرمگوشت سردست گوسفندي بدون استخوان
- 1كيلوگرمگندم پوست گرفته شده
- 2 تا 3عددپياز متوسط
- 250گرمنخود در صورت تمايل
- نمك و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
-
گوشت را (بدون اينكه خرد كنيم) ميشوييم، مقداري آب روي آن ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم.
-
بعد از جوش آمدن كف گوشت را ميگيريم و پياز خرد كرده را داخل گوشت ميريزيم و حرارت را ملايم ميكنيم و درب ظرف را ميگذاريم تا گوشت كاملا بپزد.
-
توجه داشته باشيد كه گوشت بعد از پخت كامل 3 تا 4 ليوان آب داشته باشد.
-
سپس گندم را كه بهتر است قبلا خيس كرده باشيم با مقداري آب و كمي نمك ميگذاريم روي حرارت تا جوش بيايد.
-
در ضمن جوش آمدن كف آن را ميگيريم و اجازه ميدهيم در حرارت ملايم بپزد.
-
پس از پخت گندم، آن را خيلي خوب ميكوبيم و از صافي عبور ميدهيم تا پوست زيادي گندم گرفته شود.
-
سپس داخل ظرفي 4 تا 5 ليوان آب ميريزيم و روي آتش ميگذاريم و گندم را گاهي به هم ميزنيم و گندم را به تدريج كه صاف ميكنيم داخل آب ميريزيم.
-
با اين عمل گندم صافتر و لطيفتر خواهد شد.
-
گندم را گاهي به هم ميزنيم و هنگامي كه گوشت را كاملا پختيم، آن را خيلي خوب ميكوبيم و داخل گندم آماده شده ميريزيم.
-
حرارت بايد خيلي ملايم باشد. حليم را گاهي به هم ميزنيم كه ته نگيرد.
-
هنگامي كه حليم كاملا جا افتاد نمك آن را اندازه ميكنيم.
-
سپس حليم را در ظرف كشيده و روي حليم را با روغن و دارچين تزيين ميكنيم.
-
معمولا حليم را با شكر سرو ميكنند، لذا هنگام سرو يك ظرف شك هم در كنار حليم قرار دهيد.
-
در صورتي كه از زودپز استفاده كنيد 1 تا 1.5 ساعت پخت حليم زمان ميبرد.