چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

بهترين روش براي دم كردن برنج ايراني

۷۸ بازديد

برنج آبكش شده اساس بسياري از غذاهاي سنتي و ايراني است . پلوهاي مخلوط نظير عدس پلو، لوبيا پلو، زرشك پلو و … با برنج آبكش تهيه مي شود و همچنين خورش ها و كباب هاي ايراني در كنار برنج آبكشي سرو مي گردد. برنج آبكش شده را به راحتي مي توان در منزل تهيه نمود ولي دانستن چند نكته و فوت و فن به حرفه اي شدن كار كمك مي كند. براي مهماني هايي كه كار زيادي داريد و مي خواهيد قبل از رسيدن مهمانان تمام غذاهايتان آماده باشد مي توانيد برنج را آبكش (persian rice) نماييد و بعد از چند ساعت دم كنيد. در ادامه همين مطلب تهيه برنج آبكش شده به روش حرفه اي و با دكر نكات و فوت و فن ها آموزش داده شده است با ما همراه شويد.

  • برنج ابتدا بايد به خوبي شسته شود ، برنج را با دست تميز نماييد و سنگريزه هايي كه احتمالا در بين دانه هاي برنج هستند را برداريد
  • فرقي ندارد از چه نوع برنجي استفاده مي نماييد اما بهتر است برنج تازه نباشد چون برنج تازه وا مي رود و منسجم نخواهد بود
  • برنج را در كاسه اي بريزيد كه حجم چندبرابر داشته باشد و براي شستن فضاي كافي باشد
  • كاسه را از آب سرد پر كنيد و دستتان را داخل كاسه بچرخانيد و بين دانه هاي برنج حركت دهيد
  • دانه هاي برنج را در مشت خود فشار ندهيد، اين كار باعث مي شود دانه هاي برنج خرد شود و در نهايت برنج آبكش شده خوبي نخواهيد داشت
  • سه بار برنج را بشوييد و آب آن را خالي كنيد، اگر آب روي برنج تيره است مجدد آن را بشوييد تا آب زلال شود
  • سپس داخل برنج شسته شده آب گرم بريزيد و نمك اضافه كنيد و بگذاريد برنج چند ساعت خيس بخورد
  • بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمك فراوان خيس بخورد تا كيفيت بهتري داشته باشد 
  • براي آبكش كردن برنج قابلمه اي را تا 2/3 از آب پر كنيد و روي حرارت بگذاريد ، دقت داشته باشيد قابلمه بايد فضاي كافي براي جوشيدن برنج داشته باشد و كوچك نباشد 
  • وقتي آب به جوش آمد بايد برنج را اضافه نماييد، آبي كه به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خيس خورده بود را خالي كنيد و برنج خيس خورده را داخل آب در حال جوش بريزيد
  • حرارت برنج در حال جوشيدن نبايد كم باشد و شعله گاز بايد متوسط رو به زياد باشد
  • درب قابلمه را نگذاريد و صبر كنيد تا آب برنج مجدد به جوش بيايد
  • وقتي آب برنج به جوش آمد چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنيد تا دانه ها از هم باز شود و البته دقت كنيد برنج را خرد نكنيد
  • بايد برنج حدود ده دقيقه بجوشد، زمان جوشيدن برنج بستگي به نوع و مدل آن دارد  
  • زماني برنج براي آبكش كردن مناسب است كه دانه هاي آن نرم شود ولي هنوز مغز آنها سفت باشد ، سفت بودن مغز دانه برنج به اين معني نيست كه مغز برنج نپخته باشد بلكه نبايد كاملا نرم باشد
  • وقتي برنج به مرحله آبكشي رسيد آن را داخل آبكش بريزيد ، آبكش بايد سوراخ هاي متعددي داشته باشد تا آب برنج به خوبي بيرون رود
  • روي برنج آب سرد بريزيد تا پخت دانه ها متوقف شود و همين طور نمك اضافي بين دانه هاي برنج بيرون برود تا برنج شور نشود  
  • قابلمه را روي حرارت بگذاريد و ته آن را ته ديگ دلخواه بگذاريد
  • سپس برنج آبكش شده را روي ته ديگ بريزيد  
  • سپس درب قابلمه را با دمكش (دمكني) بپوشانيد و و حرارت را كم كنيد و برنج را روي حرارت كم بگذاريد تا دم بكشد  
  • اطراف برنج را مي توانيد كمي جمع كنيد در اين صورن برنج زودتر دم مي كشد
  • اگر دانه هاي برنج كمي سفت است مخلوطي از يك قاشق سوپخوري آب با يك قاشق سوپخوري روغن را روي برنج بريزيد تا برنج بعد از دم كشيدن نرم شود 
  • مي توانيد روي برنج زعفران ساييده بپاشيد و يا زعفران را دم كنيد و بعد از آماده شدن برنج مقداري از آن را با زعفران مخلوط و سپس به مابقي برنج اضافه كنيد تا برنج عطر و عطم بهتر و ظاهر زيباتري داشته باشد
  • برنج را مي توانيد آبكش كنيد و داخل قابلمه بريزيد و در زمان دلخوام دم كنيد تا در هنگام سرو برنج تازه و گرم داشته باشيد
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.