یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸ ۱۸:۰۰ ۷۲ بازديد
خورشت قيمه يكي از مشهورترين انواع غذاهاي ايراني است كه براي تهيه آن از لپه، گوشت، پياز و سيب زميني سرخ كرده استفاده ميشود. خورشت قيمه نيز مانند ساير خورشتها معمولا با برنج سرو ميشود. پخت اين خورشت نيز مانند ساير خورشتها نيازمند اطلاع داشتن از فوت و فنهاي آن است كه در ادامه به صورت مفصل به آنها اشاره خواهيم كرد.
مواد لازم
- 750 گرم گوشت مغز ران گوسفند يا گوساله بدون استخوان
- 100 گرم لپه
- 3 قاشق سوپخوري پياز سرخ كرده
- 4 عدد ليمو عماني
- 2 قاشق سوپخوري رب گوجه فرنگي
- 750 گرم سيب زميني
- روغن براي سرخ كردن سيب زميني
- به مقدار كافي نمك و فلفل
- 1 قاشق مرباخوري ادويه
دستور العمل
- ابتدا گوشت را به تكههاي كوچك خرد ميكنيم، بعد لپه را به دقت تميز كرده و ميشوييم.
- سپس پياز سرخ كرده را با 2 قاشق روغن و لپه در قابلمه ريخته و آن را روي اجاق گاز قرار ميدهيم، تا لپه با پياز كمي سرخ شود.
- اين كار از خرد شدن لپه بعد از پختن جلوگيري خواهد كرد.
- سپس گوشت را شسته و داخل پياز و لپه ميريزيم و درب ظرف را ميگذاريم و حرارت را ملايم ميكنيم تا آب گوشت كشيده شود.
- در اين مرحله 2 ليوان آب داخل گوشت ريخته و ليمو عمانيهاي شسته شده را به ظرف اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم گوشت آهسته بپزد.
- سپس كمي نمك و ادويه و رب گوجه فرنگي به گوشت ميزنيم و اجازه ميدهيم خورشت كاملا جا بيفتد.
- در اين مرحله ميرويم سراغ سرخ كردن سيب زميني، ابتدا سيب زمينيها را خلال خلال كرده و بعد از شستشو آن را با كمي نمك درون روغن فراوان كرده و سرخ ميكنيم.
- ممكن است سيب زميني را درون ظرف خورشت ريخته و يكي دو جوش به آن بدهيم و يا هنگام سرو آن را بر روي خورشت بريزيد.