چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه كله جوش خوشمزه

۵۹ بازديد

كله جوش يكي از خوراك‌هاي سنتي و اصيل ايراني است. اصالت و خاستگاه اين غذا به اصفهان بر مي‌گردد. مواد تشكيل دهنده كله جوش كشك، گردو و نعناع است. اما در بعضي از مناطق كله جوش را به جاي ماست از كشك در تهيه آن استفاده مي‌‎كنند كه آن هم طعم بسيار بي‌نظيري دارد. كله جوش به دليل استفاده از كشك در آن يك منبع غني و كامل از كلسيم است كه براي سلامتي و رشد و بهبود استخوان‌ها بسيار مناسب است. از نظر طب سنتي، طبع كله جوش گرم و خشك است كه به افرادي كه داراي مزاج بلغمي مي‌باشند بسيار توصيه مي‌شود. در شيوه اصيل كله جوش از گوشت استفاده نمي‌كنند و زمان تهيه غذا بسيار كم است. اما در بعضي از مناطق مانند تبريز و زنجان در كله جوش از گوشت چرخ كرده كه به صورت قلقلي است، استفاده مي‌شود.

مواد لازم

  • 500گرمگوشت چرخ كرده
  • 2 تا 3قاشق سوپخوريپياز سرخ كرده
  • 2 تا 3قاشق سوپخوريگردو خرده كرده
  • 2ليوانكشك (به ازاي هر نفر يك قاشق سوپخوري)
  • 1قاشق سوپخورينعناي خشك
  • 150گرمروغن
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • گوشت را با يكي دو عدد پياز رنده شده و كمي نمك و فلفل مخلوط مي‌كنيم و كوفته ريزه درست مي‌كنيم.
  • روغن را اضافه مي‌كنيم و ظرف را روي حرارت قرار مي‌دهيم و كوفته ريزه‌ها را سرخ مي‌كنيم.
  • نعناع را روي كوفته ريزه‌ها مي‌ريزيم و يك تفت مي‌دهيم.
  • در صورت تمايل يك قاشق مرباخوري زردچوبه به آن مي‌زنيم.
  •  6 ليوان (به ازاي هر نفر يك ليوان) و كمي نمك داخل كوفته مي‌ريزيم و پياز داغ را اضافه مي‌كنيم و بعد از چند جوش كه آب نصف شد كشك را به مخلوط اضافه مي‌كنيم.
  • بعد از يكي دو جوش ظرف را از روي حرارت برمي‌داريم كمي گردو به آن مخلوط مي‌كنيم و در ظرف مي‌كشيم.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.