شنبه ۰۲ فروردین ۹۹ ۱۲:۱۹ ۵۹ بازديد
كله جوش يكي از خوراكهاي سنتي و اصيل ايراني است. اصالت و خاستگاه اين غذا به اصفهان بر ميگردد. مواد تشكيل دهنده كله جوش كشك، گردو و نعناع است. اما در بعضي از مناطق كله جوش را به جاي ماست از كشك در تهيه آن استفاده ميكنند كه آن هم طعم بسيار بينظيري دارد. كله جوش به دليل استفاده از كشك در آن يك منبع غني و كامل از كلسيم است كه براي سلامتي و رشد و بهبود استخوانها بسيار مناسب است. از نظر طب سنتي، طبع كله جوش گرم و خشك است كه به افرادي كه داراي مزاج بلغمي ميباشند بسيار توصيه ميشود. در شيوه اصيل كله جوش از گوشت استفاده نميكنند و زمان تهيه غذا بسيار كم است. اما در بعضي از مناطق مانند تبريز و زنجان در كله جوش از گوشت چرخ كرده كه به صورت قلقلي است، استفاده ميشود.
مواد لازم
- 500گرمگوشت چرخ كرده
- 2 تا 3قاشق سوپخوريپياز سرخ كرده
- 2 تا 3قاشق سوپخوريگردو خرده كرده
- 2ليوانكشك (به ازاي هر نفر يك قاشق سوپخوري)
- 1قاشق سوپخورينعناي خشك
- 150گرمروغن
- نمك و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
-
گوشت را با يكي دو عدد پياز رنده شده و كمي نمك و فلفل مخلوط ميكنيم و كوفته ريزه درست ميكنيم.
-
روغن را اضافه ميكنيم و ظرف را روي حرارت قرار ميدهيم و كوفته ريزهها را سرخ ميكنيم.
-
نعناع را روي كوفته ريزهها ميريزيم و يك تفت ميدهيم.
-
در صورت تمايل يك قاشق مرباخوري زردچوبه به آن ميزنيم.
-
6 ليوان (به ازاي هر نفر يك ليوان) و كمي نمك داخل كوفته ميريزيم و پياز داغ را اضافه ميكنيم و بعد از چند جوش كه آب نصف شد كشك را به مخلوط اضافه ميكنيم.
-
بعد از يكي دو جوش ظرف را از روي حرارت برميداريم كمي گردو به آن مخلوط ميكنيم و در ظرف ميكشيم.