كوكو سبزي يكي از پرطرفدارترين غذاهاي خانوادههاي ايراني است و هم چنين به عنوان يك پيش غذاي مفيد و سالم بسيار مورد استقبال قرار ميگيرد. يكي ديگر از دلايل محبوبيت كوكو سبزي راحتي و بيدردسر بودن آن براي تهيه و مواد نسبتا ارزان قيمت و در دسترس بودن آن است. كوكو سبزي همان طور كه از نام آن بر ميآيد از سبزيهاي معطري چون جعفري، شويد، تره، ريحان، ترخون، پيازچه و ساير سبزيجات معطر محلي استفاده ميشود.
اما يكي از مشكلات كوكو سبزي مصرف بيش از حد روغن سرخ كردني آن هنگام سرخ كردن است و براي افرادي كه نگران رژيم غذايي خود هستند گزينه مناسبي نيست. بنابراين براي رژيمي درست كردن آن به جاي سرخ كردن در تابه و با استفاده از روغن سرخ كردني از فر استفاده مي كنيم.
طرز تهيه كوكو سبزي خوشمزه با فر
- تخم مرغ: دو تا سه عدد
- سبزيجات معطر كوكو: ۵۰۰ گرم
- نمك، فلفل سياه، زردچوبه: به مقدار لازم
- آرد: يك قاشق غذا خوري
- روغن مايع: به مقدار يك فنجان
- ماست: يك فنجان
- پياز خرد شده: يك عدد
- گردو و زرشك: به ميزان لازم
طرز تهيه كوكو سبزي در فر
در ابتدا سبزيها را كاملاً بشوريد و بگذاريد تا آب آنها خشك شود، سپس آن را با يك چاقوي تيز كاملاً خرد كنيد. سپس در ظرفي ديگر تخم مرغها را ميريزيم و آن ها را هم ميزنيم تا از حالت لختگي خارج شوند و سفيده و زرده آن كاملاً با هم مخلوط شوند.
سپس مواد طعم دهنده را مانند ماست، پياز، نمك و فلفل سياه و زردچوبه، يك فنجان روغن مايع و در صورت لزوم گردوي خرد شده و زرشك را اضافه مينماييم و كاملاً هم ميزنيم تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و در نهايت سبزيهاي خرد شده را به ظرف اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا مواد يك دست شوند.
سپس مدتي ميگذاريم مواد اصطلاحاً استراحت كنند تا طعم يكديگر را به خوبي به خود بگيرند.
سپس براي پختن كوكو سبزي در فر آماده ميشويم، ابتدا فر را روشن ميكنيم و در دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد قرار ميدهيم و ميگذاريم تا گرم شود.
اين نكته را مد نظر داشته باشيد، حتماً فر را از قبل روشن كرده باشيد. فر بايد داغ باشد.
سپس قالب مورد نظرمان را براي كوكو سبزي kookoo sabzi پيدا ميكنيم و كف و ديواره آن را با روغن چرب ميكنيم. مايه كوكو سبزي را به قالب اضافه ميكنيم و روي آن را با يك فويل ميپوشانيم. سپس ظرف را داخل فر قرار ميدهيم به ۳۰ تا ۳۵ دقيقه به آن زمان ميدهيم تا پخته شود و سپس فويل را از روي ظرف بر ميداريم و چندين دقيقه هم با گريل بالاي فر كوكو را حرارت ميدهيم تا پخته و برشته شود.
البته به اين نكته توجه كنيد كه زمان پخته شدن كوكو سبزي در فر به نوع دستگاه شما بستگي دارد، بنابراين هر از چند گاهي با چنگال كوكو سبزي را چك كنيد تا نسوخته باشد. بعد از آن كه كوكو سبزي كاملاً پخته شد آن را از فر خارج كنيد و بگذاريد تا سرد شود.
سپس آن را به اندازه دلخواه برش دهيد و به ظرف مورد نظرتان انتقال دهيد. ميتوانيد براي سرو كردن كوكو سبزي آن را با گوجه فرنگي، فلفل سبز، سس و ديگر سبزيجات تزئين كنيد.