پنجشنبه ۲۷ شهریور ۰۴

خواص سبزي پلو با ماهي را بشناسيد

۶۰ بازديد

يكي از سنن و رسوم ديرينه نوروزي ايرانيان اين است كه در نخستين روز عيد، به عنوان شام يا ناهار، سبزي پلو با ماهي ميل مي‌كنند. پژوهشگران عرصه فرهنگ، براي اين موضوعي دلايلي ذكر كرده اند كه معروف‌ترين آن‌ها اين است كه سبزي نشان سرسبزي بهار، برنج نشانه بركت و پرباري زمين است.

سبزي پلو با ماهي يك غذاي سنتي ايراني است كه مثل بسياري از ديگر غذا‌هاي سنتي ايراني خواص زيادي دارد.

 

خواص ماهي

 

خواص ماهي امروزه بر كمتر كسي پوشيده است. شايد شما هم نام ماهي را كه مي‌شنويد سريعا امگا ۳ به ذهنتان خطور مي‌كند. امگا ۳ يكي از چربي‌هاي ضروري است كه وظيفه انجام اعمال زيادي را در بدن به عهده دارد. ماهي يكي از منابع بسيار غني پروتئين، اسيد آمينه تورين، ويتامين‌هاي آ. و د، منيزيم، منگنز، فسفر، سلنيوم، روي و يد مي‌باشد. همه اين‌ها در كنار يك ديگر نقش بسيار مهمي در رشد و ارتقاي سلامتي بدن ايفا مي‌كنند.

در ميان ماهي ها، سالمون، ساردين، خال مخالي و تون، چربي امگا ۳ بيشتري دارند. البته ماهي‌هاي ديگر هم اين چربي غير اشباع پر از فايده را دارا هستند، ولي ميزان امگا ۳ موجود در آن‌ها نسبت به ماهي‌هاي نام برده شده كمتر است. امگا ۳ با تاثيرگذاري روي پلاكت‌ها و سلول‌هايي كه سطح داخلي رگ‌ها را پوشش مي‌دهند، غلظت خون را پايين مي‌آورد و از لخته شدن خون جلوگيري مي‌كند.

نكته‌اي كه درباره سبزي پلو با ماهي بايد ذكر كرد اين است كه فوايد بيشمار ماهي زماني كه با برخي مواد غذايي مانند سبزيجات تركيب مي‌شود چندين برابر خواهد شد. سبزيجات از ويتامين‌هاي ث، آ. و آنتي اكسيدان‌ها غني هستند و مي‌توانند اثربخشي اسيد‌هاي چرب امگا ۳ را افزايش دهند.

علت اين موضوع آن است كه اسيد‌هاي چرب امگا ۳ وقتي در معرض شرايط اكسيد كننده مثل حرارت بالا، نور و اكسيژن قرار مي‌گيرند سريع اكسيد خواهند شد و عملكردشان را از دست مي‌دهند. پس تركيب كردن اين اسيد‌هاي چرب با سبزيجاتي كه سرشار از خوص آنتي اكسيداني اند، باعث محافظت از اسيد‌هاي چرب امگا ۳ در برابر اكسيداسيون خواهند شد.

به همين دليل، سبزي پلو با ماهي(Sabzi Polo) براي كساني كه به تصلب شرائين، بيماري‌هاي قلبي عروقي و سرطان مبتلا هستند و يا در معرض آن‌ها قرار دارند بسيار مفيد است. تمام اين موضوعات اگر از سبزي‌هاي تازه استفاده كنيد پر رنگ‌تر خواهند شد. زيرا مقدار آنتي اكسيدان و ويتامين‌هاي موجود در سبزي‌هاي تازه نسبت به سبزيجاتي كه مدتي در يخچال مانده اند بيشتر است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.