خاگينه مغزدار تبريز يكي از انواع دسر خوشمزه و مقوي به شمار مي رود كه مناسب ماه مبارك رمضان است. مهمترين نكته در تهيه خاگينه اين است كه بايد دماي خاگينه و شربتش متضاد باشند.
طرز تهيه شربت خاگينه
براي تهيه شربت خاگينه ابتدا نصف پيمنه شكر و نصف پيمانه آب و يك چهارم پيمانه گلاب و ۲ دانه هل و يك كم زعفران دم كرده را با هم مخلوط كنيد و روي حرارت بگذاريد اجازه بدهيد مقداري غليظ شود؛ و بگذاريد خنك شود ميتوانيد آن را داخل يخچال قرار بدهيد.
طرز تهيه خاگينه مغزدار تبريزي
براي تهيه خاگينه ۲ عدد تخم مرغ و يك كم وانيل را با همزن خوب بزنيد و بعد ۲ قاشق غذاخوري پر ماست سفت و ۲ قاشق غذاخوري آرد سفيد و يك قاشق بكينگ پودر اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد. تابه را روي حرارت گرم كنيد و روغن بريزيد وقتي روغن داغ شد نصف مواد خاگينه را داخل تابه بريزيد و در آن را ببنديد وقتي يه كم خودش را گرفت يك مقدار مغز گردو خرد شده بريزيد و روي آن پودر دارچين بپاشيد و بعد بقيه مواد خاگينه(Khagineh) را روي آن بريزيد و در آن را بگذاريد تا حسابي پف كند. بعد از آنكه خودش را گرفت برگردانيد تا طرف ديگر آن هم سرخ شود. وقتي دو طرف آن كاملا پخت و طلايي شد شربت خنك شده را روي آن بريزيد