پنجشنبه ۰۷ فروردین ۹۹ ۱۴:۱۷ ۷۷ بازديد
يكي از غذاهايي كه شب عيد خورده ميشود رشته پلو (Reshteh Polo) است چرا كه قديميها اعتقاد داشتند رشته نمادي از رشته زندگي است و عقيده داشتند در همين ابتداي سال با خوردن اين غذا سر رشته كار و زندگي دستشان ميآيد.
- برنج 2.5 پيمانه
- كره يا روغن
- نمك
- رشته پلويي خرد شده 30 گرم
- زعفران دم كرده
طرز تهيه رشته پلويي زعفراني
- برنج را بشوييد سپس در 4 پيمانه آب كه 2 تا 3 قاشق غذاخوري نمك به آن افزوده ايد چند ساعت بخيسانيد.
- داخل يك قابلمه بزرگ پنج پيمانه آب بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.
- آب برنج را خالي كرده و به آرامي آن را داخل قابلمه آب جوش بريزيد. شعله را زياد كنيد تا آب و برنج به جوش بيايند، رشته پلويي را به آب در حال جوش اضافه كرده و بگذاريد تا حدود 7 تا 10 دقيقه بجوشند. برنج را تست كنيد كه براي آبكش كردن آماده باشد. وسط برنج بايستي سفت و اطراف آن نرم باشد. رشتهها هم بايد كمي نرم و كمي سفت باشند. سپس برنج را آبكشي كنيد و با آب خنك شستشو دهيد.
- قابلمه را بشوييد و روي شعله بگذاريد، 2 تا 3 قاشق غذاخوري روغن يا كره و 1 تا 2 قاشق غذاخوري زعفران دم كرده داخل قابلمه بريزيد. با استفاده از يك كفگير بزرگ برنج را داخل قابلمه ريخته و به فرم هرم در بياوريد. براي خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته كفكير چند سوراخ داخل برنج ايجاد كنيد.
- بدون اينكه درب قابلمه را بگذاريد، برنج را روي شعله تقريبا زياد به مدت 5 تا 7 دقيقه قرار دهيد تا وقتي كه بخار شروع به خارج شدن كند، سپس يك فنجان آب دور برنج بريزيد و درب قابلمه را گذاشته و شعله را كم كنيد و اجازه دهيد تا 45 دقيقه دم بكشد.