چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه شله زرد خوش بو و رنگ

۵۹ بازديد

شله زرد يك دسر سنتي ايراني كه منشا آن استان كرمان است كه در بعضي اعياد و عزاداري‌ها طبخ و توزيع مي‌شود. شله‌زرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ است و روي آن را دارچين و خلال بادام و خلال پسته مي‌ريزند. شله‌زرد عموماً به يك طريق پخته مي‌شود و به خصوص از آن در ماه رمضان براي صرف افطار استفاده مي‌شود. در اين مقاله طرز تهيه شله زرد را به شما آموزش خواهيم داد.

 

مواد لازم

  • 250 گرم برنج مرغوب ايراني
  • 200 گرم گلاب
  • 2 ليتر آب
  • 50 گرم كره
  • زعفران به مقدار لازم
  • 50 گرم خلال بادام
  • 600 گرم شكر
  • دارچين و خلال پسته براي تزيين

طرز تهيه شله زرد

 

دستور العمل‌

  • برنج را خوب بشوييد تا حدي كه آب روي برنج كاملا زلال و شفاف شود.
  • سپس آن را چند ساعت خيس كنيد. زعفران را بساييد تا كاملا پودر شود و با مقدار كمي آب جوش داخل ظرفي بريزيد و درب ظرف را بگذاريد تا زعفران رنگ بگيرد.
  • برنج را با آب در قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم قرار دهيد تا كاملا بپزد.
  • قبل از مغز پخت شدن و لعاب انداختن برنج به هيچ وجه شكر را اضافه نكنيد، چون بعد از اضافه كردن شكر ديگر برنج نمي‌پزد.
  • پس از اطمينان از پخت برنج و لعاب انداختن آن، شكر را اضافه كنيد و هم بزنيد.
  • سپس زعفران دم كرده را نيز اضافه كنيد و در حد مخلوط شدن هم بزنيد.
  • اجازه دهيد شكر به خورد برنج برود و قوام بيايد.
  • پس از نيم ساعت آن را بچشيد تا از ميزان شيريني آن مطمئن شويد.
  • اگر شله زرد كم بود (بسته به ذائقه افراد) مي‌توانيد بين 100 تا 200 گرم ديگر شكر اضافه كنيد.
  • حتما اجازه دهيد تا بعد از اضافه كردن شكر بيشتر، مجددا روي حرارت باشد تا آب نيندازد.
  • شكر را هر از گاهي هم بزنيد و سپس گلاب، كره و خلال بادام را اضافه كنيد و هم بزنيد.
  • در اين مرحله شله زرد سفت بود مي‌توانيد مقدار آب جوش اضافه كنيد و يك ربع ديگر روي حرارت نگه داريد تا خوب جا بيفتد.
  • شله زرد بايد كاملا نرم و روان باشد و آب آن از برنج جدا نباشد تا بتوانيم بگوييم شله زرد جا افتاده است.
  • سپس آن را در ظرف‌هاي دلخواه سرو كنيد تا در خود ظرف خنك شود. در غير اينصورت آب مي‌اندازد.
  • مي‌توانيد شله زرد را با دارچين، خلال بادام يا پسته تزيين كنيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.