سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۸ ۱۹:۰۱ ۵۹ بازديد
شله زرد يك دسر سنتي ايراني كه منشا آن استان كرمان است كه در بعضي اعياد و عزاداريها طبخ و توزيع ميشود. شلهزرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ است و روي آن را دارچين و خلال بادام و خلال پسته ميريزند. شلهزرد عموماً به يك طريق پخته ميشود و به خصوص از آن در ماه رمضان براي صرف افطار استفاده ميشود. در اين مقاله طرز تهيه شله زرد را به شما آموزش خواهيم داد.
مواد لازم
- 250 گرم برنج مرغوب ايراني
- 200 گرم گلاب
- 2 ليتر آب
- 50 گرم كره
- زعفران به مقدار لازم
- 50 گرم خلال بادام
- 600 گرم شكر
- دارچين و خلال پسته براي تزيين

طرز تهيه شله زرد
دستور العمل
- برنج را خوب بشوييد تا حدي كه آب روي برنج كاملا زلال و شفاف شود.
- سپس آن را چند ساعت خيس كنيد. زعفران را بساييد تا كاملا پودر شود و با مقدار كمي آب جوش داخل ظرفي بريزيد و درب ظرف را بگذاريد تا زعفران رنگ بگيرد.
- برنج را با آب در قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم قرار دهيد تا كاملا بپزد.
- قبل از مغز پخت شدن و لعاب انداختن برنج به هيچ وجه شكر را اضافه نكنيد، چون بعد از اضافه كردن شكر ديگر برنج نميپزد.
- پس از اطمينان از پخت برنج و لعاب انداختن آن، شكر را اضافه كنيد و هم بزنيد.
- سپس زعفران دم كرده را نيز اضافه كنيد و در حد مخلوط شدن هم بزنيد.
- اجازه دهيد شكر به خورد برنج برود و قوام بيايد.
- پس از نيم ساعت آن را بچشيد تا از ميزان شيريني آن مطمئن شويد.
- اگر شله زرد كم بود (بسته به ذائقه افراد) ميتوانيد بين 100 تا 200 گرم ديگر شكر اضافه كنيد.
- حتما اجازه دهيد تا بعد از اضافه كردن شكر بيشتر، مجددا روي حرارت باشد تا آب نيندازد.
- شكر را هر از گاهي هم بزنيد و سپس گلاب، كره و خلال بادام را اضافه كنيد و هم بزنيد.
- در اين مرحله شله زرد سفت بود ميتوانيد مقدار آب جوش اضافه كنيد و يك ربع ديگر روي حرارت نگه داريد تا خوب جا بيفتد.
- شله زرد بايد كاملا نرم و روان باشد و آب آن از برنج جدا نباشد تا بتوانيم بگوييم شله زرد جا افتاده است.
- سپس آن را در ظرفهاي دلخواه سرو كنيد تا در خود ظرف خنك شود. در غير اينصورت آب مياندازد.
- ميتوانيد شله زرد را با دارچين، خلال بادام يا پسته تزيين كنيد.