شنبه ۱۶ فروردین ۹۹ ۰۷:۰۱ ۵۸ بازديد
باز كردن يك شيشه مرباي توت فرنگي و چشيدن طعم اين ميوه تابستاني در روزهاي سرد زمستان بسيار لذتبخش است. اگر اين مرباي خوشمزه را خودتان درست كرده باشيد لذت چشيدن طعم آن چندين برابر خواهد شد. در اين مطلب به شما طرز تهيه مرباي توت فرنگي خوشمزه و خوش رنگ را آموزش خواهيم داد.
دليل شكرك زدن مرباي توت فرنگي
اگر مربا بيش از حد غليظ شده باشد يا ميزان شكر آن به نسبت توت فرنگي زياد باشد، ممكن است مربا شكرك بزند.
نكات طرز تهيه مرباي توت فرنگي
- براي پخت مرباي توت فرنگي خوشرنگ بهتر است از قابلمههاي لعابدار استفاده كنيد.
- از ظروف استريليزه براي نگهداري مربا استفاده كنيد. براي انجام اين كار، ظرفهاي مربا را براي ۱۰ دقيقه در آب جوش قرار دهيد.
- از توت فرنگيهاي سالم و بدون لكه براي تهيه مربا استفاده كنيد. اگر دوست داريد مرباي توت فرنگي شما خوش طعمتر باشد از توت فرنگيهاي گلخانهاي براي اين كار استفاده نكنيد.
- هنگام پخت مرباي توت فرنگي درب قابلمه را نگذاريد زيرا اين كار باعث ميشود رنگ مربا تيره بشود.
- بعد از اينكه مربا آماده شد، بگذاريد خنك شود و سپس در شيشه مرباها را بريزيد.
مواد لازم
- 1 كيلوگرم شكر
- 1 كيلوگرم توت فرنگي
- 2 قاشق غذاخوري آبليمو
دستور العمل
-
در ابتدا توت فرنگيها را كامل بشوييد. توت فرنگيها را درون يك آبكش بريزيد و با آب سرد خوب بشوييد. توت فرنگيها بايد كاملا تميز باشند تا از كپك زدن مربا جلوگيري شود. اگر دسترسي به توت فرنگي تازه نداريد، ميتوانيد از توت فرنگي يخ زده نيز استفاده كنيد.
-
بعد از اينكه مطمئن شديد توت فرنگيها كامل خشك شدهاند. برگها را از توت فرنگيها را جدا كنيد و آنها را به دو نيمه يا چهار تكه تقسيم كنيد. وقتي كار بريدن برگهاي توت فرنگيها تمام شد، بايد آنها را به يك كاسه بزرگ منتقل كنيد.
-
مقداري از توت فرنگيهاي خرد شده را درون كاسه بريزيد و كمي از شكر را روي آن پخش كنيد، اين كار را چند بار تكرار كنيد و تمام توت فرنگيها و شكر را درون كاسه به صورت لايه لايه بريزيد. توت فرنگيها را به مدت 12 ساعت داخل يخچال قرار دهيد تا آب بياندازند.
-
مخلوط توت فرنگي و شكر را درون قابلمهاي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. دقت داشته باشيد كه براي درست كردن اين مربا درب قابلمه را نبايد روي آن قرار دهيد. اجازه دهيد مربا به جوش بيايد و با قاشق كفهاي تشكيل شده روي آن را بگيريد تا مربا كدر نشود. بعد از چند دقيقه متوجه خواهيد شد كه غلظت مربا زياد شده و قوام گرفته است. هنگامي كه غلظت مربا به ميزان دلخواه شما رسيد آبليمو را به آن اضافه كرده و خوب هم بزنيد.
-
البته دقت داشته باشيد كه اگر مربا بيش از حد بجوشد و غلظت آن خيلي زياد شود، احتمال شكرك زدن آن نيز بيشتر ميشود. ظرفي كه قرار است مربا را داخل آن نگهداري كنيد خوب بشوييد و مطمئن شويد كه هيچگونه آلودگي ندارد. اجازه دهيد كمي مربا خنك شود و بعد آن را داخل شيشه بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.