چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه مرباي هويج

۵۹ بازديد

مرباي هويج يكي از محبوب‌ترين انواع مربا در ايران است. باتوجه به طرز تهيه ساده اين مربا، به شما توصيه مي‌كنيم حتما آن را در منزل تهيه كنيد. در اين مقاله طرز تهيه مرباي هويج را به شما آموزش خواهيم داد تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

 

مرباي هويج چيست؟

شايد بتوان گفت كه مرباي هويج در كنار مرباي آلبالو و مرباي به يكي از محبوب‌ترين‌هاست. همين دليل كافيست كه در اين مقاله روش پخت اين مربا را به شما آموزش دهيم. براي تهيه مربا كافيست مقداري هويج، شكر و آبليمو و مقداري خلال پسته و بادام (در صورت تمايل) به آن اضافه كنيد. زمان پخت اين مربا بر روي شعله ملايم حدود ۲ ساعت زمان مي‌برد و از اين حيث نيز مي‌تواند يكي از ساده‌ترين انواع مربا به حساب بيايد.

 

نكات مهم در طرز تهيه مرباي هويج

هيچگاه از قاشقي كه خوب تميز نشده براي هم زدن مربا استفاده نكنيد زيرا شانس كپك زدن مربا را افزايش مي‌دهد. همچنين سعي كنيد از قاشق‌هاي استيل و يا چوبي براي هم زدم انواع مربا به خصوص مرباي هويج استفاده كنيد.

مقداري از شربت را در قاشقي بريزيد، اگر شيره پس از خنك شدن سريع از قاشق نريخت يعني كه شربتش قوام آمده است. اين خود يكي از نشانه‌هاي داشتن يك مرباي خوشمزه و خوش طعم است.

از نشانه‌هاي كپك زدن مربا مي‌توان به اين ۳ عامل اشاره كرد: شكر مربا كم باشد، قوام نيامده باشد، عدم پخت كامل مربا. بنابراين توصيه مي‌كنيم هنگام پخت مربا به اين ۳ عامل توجه كنيد تا دچار مشكلاتي كه اشاره شد نشويد.

اما دليل شكرك زدن مربا چيست؟ چگونه مي‌توانم آن را برطرف كنم؟ پاسخ آن بسيار ساده است در اين حالت وقتي مربا يا شيره بيش از حد بجوشد يا آنكه شيريني آن كم باشد شكرك مي‌زند و براي رفع آن بايد در شربت يا مربا كمي آب جوش و مقداري آبليمو اضافه كنيد و بگذاريد چند جوش بزند تا شكرك آن از بين برود.

مواد لازم

  • 1 كيلوگرم هويج
  • 1 كيلوگرم شكر
  • 4 ليوان آب
  • 1 قاشق سوپخوري گلاب
  • 1 قاشق سوپخوري آبليمو

دستور العمل‌

  • هويج‌ها را پوست بگيريد و رنده كنيد سپس درون قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
  • سپس هم بزنيد تا هويج‌ها كمي نرم شده و رنگ آن‌ها تغيير كند.
  • شكر، آبليمو، آب، گلاب  را به هويج اضافه و مخلوط كنيد.
  • در اين مرحله اجازه دهيد مربا حدود 2 ساعت با حرارت ملايم بپزد.
  • مرباي هويج را پس از آماده شدن از روي حرارت برداريد.
  • پس از اينكه مربا سرد شد داخل شيشه بريزيد و در يخچال قرار دهيد.
  • براي تزئين مرباي هويج مي‌توانيد از خلال پسته و يا بادام استفاده كنيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.