مارمالاد زرد آلو يكي از خوش خوراك ترين انواع مرباست. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه مارمالاد زرد آلو را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهيم.
مارمالاد چيست؟
مارمالاد نوعي فرآورده كنسروي است كه از ميوه و شكر تهيه شده و معمولا عاملي مانند ژلاتين براي ژله اي شدن به آن اضافه ميكنند. در فرهنگ انگليسي و آمريكايي، مارمالاد اغلب به نوعي كنسرو اطلاق ميشود كه از پرتقال يا ساير انواع مركبات، زرد آلو، هلو، شليل و … است.
اين واژه اولين بار در سال ۱۴۸۰م به واژه نامه كشور انگلستان وارد شد. اصل اين واژه اسپانيايي است و به معني كنسرو قابل نگهداري است كه از ميوه تهيه ميشود.
خواص زرد آلو چيست؟
مزاياي چشمگير زردآلو براي سلامتي به دليل طيف وسيع مواد مغذي موجود در آن است. زردآلو غني از ويتامينهايي مانند بتا كاروتن، ويتامين A، C، E و K است. اين ميوه غني از مواد معدني مانند آهن، پتاسيم، منگنز، منيزيم و فسفر است.
- رفع بوي دهان
- رفع ورم مفاصل
- تسويه كننده خون و ملين
- درمان كمي خوني
- ضد نرمي استخوان
نكات مهم در طرز تهيه مارمالاد زردآلو
- براي تهيه مارمالاد زردآلو از ميوههاي رسيده، سالم و بدون لك استفاده كنيد.
- به منظور جلوگيري از شكرك زدن مارمالاد زردآلو، ميتوانيد ۱/۴ قاشق چايخوري جوهر ليمو را به آن اضافه كنيد.
- شيشههاي مورد استفاده براي نگهداري مارمالاد را قبل از مصرف، تميز بشوييد و اجازه دهيد كاملا خشك شوند.
- براي خوش طعم تر شدن مربا ميتوانيد كمي پودر دارچين يا هل و حتي وانيل به مربا اضافه كنيد.
مواد لازم
- 2 كيلوگرم زرد آلو
- 500 گرم شكر
- 2 ورق ژلاتين
دستور العمل
-
زردآلو را از هسته جدا و آن را چرخ كرده و يا درون دستگاه غذاساز بياندازيد.
-
سپس شكر را روي زردآلو ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم.
-
2 تا 3 ساعت بماند تا شكر كمي آب شود.
-
اين مايه را در ظرف لعابي ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم و گاهي هم ميزنيم تا مارمالاد جوش بيايد و كاملا سفت شود.
-
سپس ژلاتين را در كمي آب جوش حل ميكنيم (يا لعاب به دانه) را داخل مايه مذكور ميريزيم.
-
مارمالاد بايد بعد از سرد شدن كاملا غليظ و بدون آب باشد.
-
با هلو و شليل و آلوي زرد نيز به همين طريق مارمالاد تهيه ميكنند.
-
مارمالاد آلوي زرد به علت ترش بودن نياز به آب ليمو ندارد.
-
همچنين ميزان شكر مارمالاد آلوي زرد 2 برابر كنيد.