چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه دمپختك ساده

۵۹ بازديد

دمپختك يك خوراك سنتي ايراني است. كه پايه آن برنج است و در نقاط مختلف با توجه به ذائقه آن منطقه با تفاوت‌هاي كوچكي پخته مي‌شود. رايج‌ترين نوع دمپختك، دمپختك گوجه است. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه دمپختك (دمي باقالي) را به شما آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.

 

نكات مهم در طرز تهيه دمي باقلا

  • براي خوش رنگ تر شدن دمي باقالي ميتوانيد مقداري زعفران دم كرده هم به آن اضافه كنيد.
  • بهتر است ميزان برنج هميشه دو برابر باقالي باشد.
  • همچنين ميزان آبي كه برنج با آن مي‌پزد مي‌تواند يك پيمانه بيشتر از مقدار برنج باشد.

مواد لازم

  • 1 كيلوگرم برنج
  • 750 گرم باقلاي خشك
  • 3 تا 4 عدد پياز
  • 1 پيمانه روغن
  • 2 تا 3 قاشق مرباخوري زردچوبه
  • 250 گرم كشمش(در صورت تمايل)

دستور العمل‌

  • پياز را خرد كرده و با روغن سرخ مي‌كنيم تا طلايي شود. زرد چوبه را در آن ريخته و مجددا پياز را تفت مي‌دهيم.
  • تعداد 4 تا 5 ليوان آب را در پياز سرخ شده ريخته و سپس باقلا زرد شسته شده را درون آن مي‌ريزيم.
  • در اين مرحله 1 قاشق سوپخوري نمك را به مخلوط اشاره شده در بالا اضافه كرده و اجازه مي‌دهيم باقلا نيم پز شود.
  • سپس برنج شسته را به همراه 4 تا 5 ليوان آب مخلوط باقلا كرده و روي حرارت ملايم قرار مي‌دهيم تا برنج و باقلا بپزد و آب آن تبخير شود.
  • در صورتي كه تمايل داريد از كشمش استفاده كنيد، وسط پلو را باز كرده و كشمش شسته شده را لاي آن مي‌گذاريم.
  • حدود يكساعت بايد با حرارت ملايم يا در فر دم بكشد.
  • در صورت دم كردن در فر حرارت آن 350 درجه باشد.
  • موقع كشيدن كشمش را با كفگير برمي‌داريم و پلو را در ديس مي‌كشيم و بعد كشمش را روي آن مي‌ريزيم.
  • روغن داغ كرده، چند عدد نيمرو نيز مي‌تواند بر روي دمپختك ريخته شود.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.