چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه زيره پلو كرماني

۷۹ بازديد

زيره دانه‌اي معطر و ضد نفخ است كه در آشپزي و پزشكي كاربرد دارد و در دو نوع زيره سبز و زيره سياه وجود دارد كه دومي به زيره ايراني معروف است. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه زيره پلو را به شما آموزش دهيم. با ما همراه ما باشيد.

 

نكات مهم در طرز تهيه زيره پلو

زيره پلو غذاي سنتي كرمان و جزو غذاهاي بسيار خوشمزه و معطر است خوردن اين غذا بسيار مفيد بوده و جزو غذاهاي گرم محسوب مي‌شود.

 

مي‌توانيد براي زودتر پخته شدن گوشت آن را درون زودپز بپزيد.

 

اين غذا به صورت لاپلو هم طبخ مي‌شود بدين منظور برنج را جدا بپزيد و اجازه دهيد آب گوشت تمام شود و آن را با ساير مواد لاي برنج بدهيد.

استفاده از گوشت قلقلي به جاي گوشت در اين غذا امكان پذير است.

مواد لازم

  • 2 ليوان برنج
  • 3 قاشق غذاخوري زيره سياه
  • كره و روغن و نمك به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • زيره را 30 دقيقه در مقداري آب خيس دهيد سپس آبكشي كنيد.
  • برنج را به همراه چند ليوان آب و مقداري نمك داخل قابلمه بريزيد.
  • روي حرارت متوسط قرار دهيد تا بجوشد و نرم شود؛ سپس با آب سرد آبكشي كنيد (زماني بايد برنج را آبكشي كنيد كه وقتي دانه برنج را ميان دو انگشت مي‌فشاريد اطراف آن نرم و مغز برنج كمي خام باشد)
  • برنج آبكش شده را با زيره و كمي نمك مخلوط كنيد.
  • ته قابلمه مقداري روغن بريزيد و نان يا سيب زميني حلقه شده براي ته ديگ قرار دهيد.
  • سپس برنج مخلوط با زيره را داخل قابلمه بريزيد. حرارت را زياد كنيد تا برنج كمي بخار كند.
  • سپس نصف ليوان آب و چند قاشق روغن روي برنج بريزيد.
  • در قابلمه را ببنديد و حرارت را كم كنيد و اجازه دهيد برنج دم بكشد.
  • پس از اينكه برنج دم كشيد مقداري كره آب شده روي آن بدهيد و به همراه گوشت يا مرغ اين برنج خوشمزه را سرو كنيد.
  •  مي‌توانيد در زمان ريختن برنج در قابلمه لابلاي برنج را لايه لايه با تكه هاي مرغ پخته يا گوشت پخته پر كنيد و به جاي آب از آب گوشت يا آب مرغ براي روي برنج استفاده كنيد.
  • به اين صورت زيره پلو مجلسي و فوق‌العاده خوشمزه‌اي خواهيد داشت.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.