هر چند كه اين روزها خريد يك قوطي رب گوجه فرنگي كار سادهاي است اما بسيار از ما به علت اينكه نميخواهيم ربهاي صنعتي كه پر از مواد نگهدارنده هستند را بخوريم به سراغ تهيه رب ميرويم. بر همين اساس در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه رب گوجه فرنگي را به شما آموزش دهيم.
رب گوجه فرنگي چيست؟
رب گوجه فرنگي براي اولين بار در خانهها و كارخانههاي ايتاليايي توليد شد. ايتالياييها براي طعم دار كردن پاستا با طعمي متفاوت و جديد، تصميم گرفتند سسي از عصاره گوجهفرنگي تهيه كنند و اين شد كه سيسيل و ديگر شهرهاي جنوب ايتاليا به مهد رب گوجهفرنگي تبديل شدند.
گوجه فرنگي محلي رب كمتري ميدهد اما باعث ميشود رب كپك نزند و ديرتر خراب شود. گوجه فرنگي گلخانهاي گرانتر است اما رب بيشتري از آن حاصل ميشود. معمولا به ازاي هر ۱۰۰ كيلوگرم گوجه فرنگي گوشتي و آبدار بين ۱۰ تا ۱۵ كيلوگرم رب به دست ميآيد.
مواد لازم
- 2 كيلوگرم گوجه فرنگي
- 1 قاشق مربا خوري نمك
- 1 پيمانه روغن زيتون
دستور العمل
-
گوجه فرنگي را ميشوييم و بعد از خرد كردن آن را از آبكش و صافي طي دو مرحله رد ميكنيم تا تخم گوجهها گرفته شود.
-
سپس ظرف (ديگ) را پر از آب گوجه فرنگي كرده و روي اجاق ميگذاريم تا مايه غليظ شود.
-
در صورتيكه بخواهيم رب را در شيشه نگهداري كنيم وقتي كه رب تقريبا به غلظت ماست رسيد مقداري نمك در آن ميريزيم.
-
بعد از چند جوش رب را از روي اجاق برداشته و وقتي كمي سرد شد در شيشههاي تميز و خشك ميريزيم.
-
سر شيشه كمي خالي بگذاريد و بعد از اينكه كاملا سرد شد سر بطري را با روغن زيتون پر كنيد.
-
در صورتيكه بخواهيم رب سفت تهيه كنيم به طريق فوق عمل ميكنيم تا رب كاملا غليظ شود.
-
بعد از غليظ شدن حرارت زير ظرف را بايد كمي ملايم كرد و رب را مرتب به هم زد تا آب كاملا تبخير شود.
-
در اواخر طبخ به اندازه كافي نمك به رب ميزنيم و بعد از چند جوش كه رب كاملا سفت و بدون آب شد رب را از روي اجاق برميداريم.
-
توجه داشته باشيد كه نمك را در اواخر طبخ به آن اضافه كرد.