شنبه ۲۳ فروردین ۹۹ ۲۳:۰۷ ۱۶۰ بازديد
كيك يزدي يكي از خوشمزهترين كيكهاي سنتي ايراني است. دستور اصلي اين كيك محبوب و خوش طعم به شهر باستاني يزد تعلق دارد. از ديگر شيرينيهاي مخصوص و سنتي شهر يزد ميتوان به شيريني قطاب و شيريني حاجي بادامي اشاره كرد. كيك يزدي را در شهر يزد بيشتر براي مراسم هاي مذهبي تهيه ميكنند.
اين كيك خوشمزه با وجود مواد ساده اي كه در آن به كار ميرود، طعمي خاص و بينظير دارد. كه آن را محبوب همگان كرده است. اگر به شهر يزد سفر كرده باشيد، حتما متوجه تفاوت طعم كيك يزدي اصيل و سنتي با نوع معمول كيك يزدي قناديها شدهايد. در اين مقاله دستور پخت كيك يزدي (cake yazdi) خانگي را براي شما آماده كردهايم.
روش اول
مواد لازم
- 225 گرم آرد سفيد
- 200 گرم شكر
- 150 گرم روغن
- 4 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق چايخوري جوش شيرين
- 1 قاشق چايخوري بكينگ پودر
- ½ قاشق چايخوري وانيل
- 1 پيمانه شير يا ماست
طرز تهيه كيك يزدي ساده
-
تخم مرغ و شكر را مخلوط ميكنيم كمي به هم ميزنيم بعد ظرف را در آب گرمي قرار ميدهيم و مرتب به هم ميزنيم تا شكر حل شده مايه كمي گرم شود.
-
بعد مايه را از آب خارج ميكنيم و باز هم آنرا خوب به هم ميزنيم تا مايه سرد شود و بعد آرد را ميريزيم و مخلوط ميكنيم و جوش شيرين و بيكينگ پودر و وانيل را در شير يا ماست حل ميكنيم.
-
آنرا داخل مايه آرد و تخم مرغ ميريزيم و در آخر كار كره را كمي ميزنيم تا نرم و لطيف شود و آنرا به مايه اضافه ميكنيم و مايه را در قالبهاي كوچكي كه قبلا كمي چرب كردهايم ميريزيم و قالبها را در سيني فر ميچينيم.
-
سيني را در فر با حرارت 350 درجه فارنهايت به مدت 45 دقيقه قرار ميدهيم.
-
كيكها بايد پف كرده و طلايي شوند و بعد از سرد شدن از قالبها خارج ميكنيم.

روش 2
مواد لازم
- آرد گندم ۱/۵ ليوان
- شكر ۲/۳ ليوان
- شير نصف ليوان
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن مايع ۲/۳ ليوان
- گلاب ۲ قاشق غذاخوري
- پودر هل ¼ قاشق مرباخوري
- بكينگ پودر ۱ قاشق چايخوري
- زعفران دم كرده به اندازه دلخواه
طرز تهيه كيك يزدي خليفه رهبر
- براي تهيه كيك يزدي حاج خليفه ابتدا شير را در شيرجوش مي ريزيم و روي حرارت ملايم مي گذاريم تا جوش بيايد و بعد كنار مي گذاريم تا خنك شود.سپس فر را روشن مي كنيم و سيني آن را بيرون مي آوريم و حرارت را روي ۱۸۰ درجه سانتيگراد قرار مي دهيم تا گرم شود.
- تخم مرغ ها را جداگانه در پياله اي مي شكنيم و اگر سالم بودن در كاسه اي بزرگ مي ريزيم و با همزن خوب مي زنيم تا يكدست شود و در حين هم زدن شكر را كم كم اضافه مي كنيم و هم مي زنيم تا رنگ آن ها كرم رنگ شود.
- آن وقت شير خنك شده را همراه با روغن مايع و گلاب به مواد اضافه مي كنيم و خوب با همزن مواد را مخلوط مي كنيم و در حين همزدن مايه كيك ،آرد را نيز كم كم به آن اضافه مي كنيم و با همزن مي زنيم تا آرد در مايه گلوله نشود و مايه يكدست و منسجمي داشته باشيم.
- پس از افزودن آرد زعفران را به همراه بكينگ پودر و پودر هل را اضافه مي كنيم و مجددا مواد را با همزن مي زنيم تا به خورد يكديگر بروند و كيك يكدست شود.
- قالب هاي كيك را در سيني فر مي چينيم و دو سوم حجم قالب ها را با قاشق يا ملاقه از مايع كيك مي ريزيم (بعد از پخت كيك ها پف مي كنند پس نياز به فضاي خالي دارند) و سيني را داخل فر قرار مي دهيم تا به مدت ۱۵ دقيقه بعد كيك ها طلايي و پخته شوند.