ميرزا قاسمي يك غذاي خوشمزه سنتي از مردم استان گيلان است كه در ميان ساير استانها نيز هواداران زيادي دارند. خواص ميرزا قاسمي چيست؟ همچنين طرز تهيه ميرزا قاسمي چگونه است؟ در در اين مقاله به اين دو سوال پاسخ خواهيم داد با ما همراه باشيد.
ميرزاقاسمي يكي از غذاهاي محلي استان گيلان است. مواد مورد نياز براي تهيه ميرزاقاسمي (mirza ghasemi) عبارتنداز: بادمجان، گوجهفرنگي، سير، روغن، تخممرغ، نمك و ادويه. براي تهيهٔ ميرزاقاسمي بايد بادمجانها را تنوري (كبابي) كرده، سپس در آب سرد قرار دهيد تاپوست آن به راحتي كنده شود و گوشت كباب شده آن به پوست نچسبد.
حال آنها را خوب بكوبيد؛ سپس سير كوبيده شده را به همراه بادمجانها و مقداري زردچوبه كمي تفت دهيد و در اينجا گوجه فرنگي رنده شده را به مخلوط اضافه كنيد و حرارت را ادامه دهيد تا آب بادمجانها كاملا گرفته شود. در مرحلهٔ بعد تخممرغها را شكسته و با بادمجانها مخلوط نماييد؛ همچنين نمك و ادويهجات را به دلخواه به غذا اضافه كنيد.
روش اول تهيه ميرزا قاسمي
مواد لازم
- 8 تا 10 عدد بادمجان متوسط
- 1 بوته سير
- 200 گرم روغن
- 4 تا 5 عدد تخم مرغ
- 1 تا 2 عدد گوجه فرنگي
- نمك و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
-
بادمجانها را روي آتش يا داخل فر كبابي ميكنيم.
-
كبابي كردن را تا حدي ادامه دهيد كه بادمجان پخته شود.
-
سپس پوست بادمجانها را بگيريد.
-
سر بادمجان را حتما بگيريد همچنين اگر بادمجانها تخم داشت، تخم آنها را جدا كنيد.
-
سپس بادمجانها را ساطوري ميكنيم، سپس گوجه فرنگي را در آبجوش مياندازيم و پوست آنرا ميگيريم و ريز خرد ميكنيم.
-
در اين مرحله سير را ميكوبيم تا نرم شود، روغن را در تابه كه بهتر است لعابي باشد ميريزيم و روي حرارت ميگذاريم تا داغ شود و سير كوبيده شده را در روغن تفت ميدهيم.
-
در اين مرحله گوجه فرنگي و بادمجان را در تابه ميريزيم و كمي سرخ ميكنيم، تا جايي كه آب آن كاملا كشيده شود و روغن بيفتد.
-
سپس كمي نمك و فلفل به آن ميزنيم و بعد مايه را در يك طرف تابه ميريزيم، تخم مرغها را در يك ظرف ميشكنيم و با كمي نمك و فلفل مخلوط ميكنيم و در طرف خالي تابه ميريزيم.
-
اجازه ميدهيم تخم مرغ ببندد و كمي سرخ شود.
-
بعد از اينكه تخم مرغها بسته شد آن را با بادمجان و گوجه فرنگي مخلوط ميكنيم.
-
اكنون ميرزا قاسمي آماده است و آن را در ديس ميكشيم و اطراف آن را با گوجه فرنگي حلقهاي تزيين ميكنيم.
روش دوم تهيه ميرزا قاسمي
مواد لازم
- بادنجان قلمي(با پوست)۷ عدد
- سير(كوبيده شده)۵ حبه
- زردچوبه۴/۵ گرم
- گوجه فرنگي۵ عدد
- شكر۲۰ گرم
- نمك به مقدار لازم
- تخم مرغ۳ عدد
- روغن مايع به مقدار لازم
دستورالعمل
روي سطح بادنجان ها را با چنگال سوراخ كنيد و به كمك قلم موي مخصوص آشپزي مقداري آن ها را چرب كنيد سپس روي شعله پخش كن يا روي حرارت ملايم، آن ها را كبابي كنيد. پس از اين مرحله، آن ها را داخل كيسه نايلوني قرار دهيد تا بخار كنند. پس از بخار كردن، بادنجان ها را از كيسه خارج كرده، پوستِ سوخته آن ها را به راحتي جدا كنيد. كلاهك بادنجان ها را جدا كرده و آن ها را به صورت ريز، خرد كنيد.
در تابه اي جداگانه حاوي روغن داغ، سير را تفت دهيد، زرد چوبه را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد سپس گوجه فرنگي، بادنجان، شكر و نمك را به آن اضافه كنيد، درِ تابه را بگذاريد تا بادنجان با آبِ گوجه فرنگي به مدت ۴۰ دقيقه بپزد و آبِ آن كاملاً كشيده شود.
پس از اين مدت، تخم مرغ ها را به همراه كمي نمك در ظرفي بريزيد و با همزن دستي هم بزنيد سپس آن را به تابه بيافزاييد.
مواد را مخلوط كرده و بگذاريد تا تخم مرغ ها به مدت ۲ دقيقه بپزند سپس ميرزا قاسمي را سرو كنيد.