سبزيپلو يكي از انواع پلوها در آشپزي ايراني است. سبزيپلو را با مرغ يا گوشت يا ماهي سرخ كرده ميخورند. سبزيپلو با ماهي و كوكو سبزي از قديم خوراك عيد ايرانيان بودهاست. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه سبزي پلو را به شما آموزش دهيم.
سبزيپلو (sabzi polo) يكي از انواع پلوها در آشپزي ايراني است. سبزيپلو را با مرغ يا گوشت يا ماهي سرخ كرده ميخورند. سبزيپلو با ماهي و كوكو سبزي از قديم خوراك عيد ايرانيان بودهاست.
روشهاي مزهدار كردن ماهي
برخلاف گوشت قرمز و گوشت مرغ كه براي مزهدار شدن به زمان زيادي نياز دارند، گوشت ماهي سريع طعمدار ميشود و نياز نيست زمان زيادي صرف كنيد. از آنجا كه گوشت ماهي بسيار لطيفتر از گوشت مرغ و گوشت قرمز است، نبايد آن را براي بيشتر از ۱۰ الي ۱۵ دقيقه در سسهايي كه با مركبات براي مزهدار كردن درست ميكنيد، قرار دهيد.
قبل از اينكه آب ليمو يا هر چيز ديگري به ماهي بزنيد، آن را با كمي نمك و فلفل طعمدار كنيد. اگر عطر سبزيجات را دوست داريد، ميتوانيد كمي گشنيز خرد شده، برگ ريحان، آويشن و رزماري را خرد كرده، ۱/۲ فنجان روغن زيتون، ۲ قاشق غذاخوري آب ليمو تازه را با هم مخلوط كنيد و سطح ماهي را با اين مواد آغشته كنيد و براي ۵ دقيقه بگذاريد بماند و سپس ماهي را سرخ كنيد.
نكات طرز تهيه سبزي پلو با ماهي
- اگر دوست داريد غذاي شما سالمتر باشد ميتوانيد ماهي را در فر بپزيد.
- سبزي پلو را ميتوانيد با ماهي سالمون، ماهي سفيد، ماهي قزلآلا يا هر ماهي ديگري كه طعمش را دوست داريد بپزيد.
- براي سرو سبزي پلو بهتر است از نارنج تازه استفاده كنيد.
- گوشت ماهي لطيف است و طعم آن سريع عوض ميشود به همين دليل هيچوقت ماهي را براي مدت طولاني درون آب ليمو يا مواد ديگر قرار ندهيد.
مواد لازم
- 3 پيمانه برنج
- 1 پيمانه سبزي پلو (تره، جعفري، گشنيز، كمي شنبليله)
- روغن
- نمك و فلفل
- كمي زعفران ساييده شده
- 3 تكه ماهي سفيد
دستور العمل
-
برنج را قبلا خيس ميكنيم، سبزي را به دقت تميز ميكنيم و ميشوييم و داخل آبكش ميريزيم تا آب آن برود.
-
برنج را آبكش ميكنيم ولي كمي دانتر برميداريم. ته قابلمه را 2 تا 3 قاشق روغن و يا كره آبكرده و به همراه نصف ليوان آب به كف قابلمه ميريزيم.
-
برنج داخل آبكش را كمكم در قابلمه ميريزيم و سبزي خرده كرده را به تدريج لابهلاي برنج ميپاشيم.
-
سپس برنج را دم ميكنيم. هنگام كشيدن برنج مقداري زعفران ساييده را در آبجوش حل كرده و با كمي برنج مخلوط كرده و به عنوان سركش براي تزيين روي برنج كشيده شده در ديس استفاده ميكنيم.
-
ممكن است لابهلاي سبزي پلو را هنگام دم كردن يك دسته سير تازه تميز كرده قرار دهيم.
-
ماهيها را به روشي كه در بالا گفته شد با نمك و فلفل و كمي روغن زيتون و آبليمو مزه دار كنيد.
-
بعد از 10 الي 15 دقيقه ماهي را درون روغن با حرارت ملايم سرخ كنيد.