چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه شير برنج به دو سبك متفاوت

۱۶۹ بازديد

شيربرنج يا شيربا، چاشت و غذايي است كه از شير و برنج مي‌پزند و بيشتر با شكر و شيره مي‌خورند. شيربرنج (shir berenj) به جهت دارا بودن شير (منبع غني از كلسيم) و برنج (سرشار از ويتامين‌هاي گروه ب) و همچنين طعم دهنده‌هاي مقوي و آرام‌بخش اعصاب مانند هل و گلاب، مفيد است. و كمي زنجبيل تازه كه بعد پخت از غذا بيرون كشيده مي شود. در استان‌هاي آذري زبان شيربرنج را با شيره انگور يا مرباي گل سرخ ميل مي‌كنند.

مواد لازم

  • ۱ پيمانه برنج
  • ۲ ليتر شير
  • ۱/۲ پيمانه گلاب
  • ۱۵۰ گرم خامه به دلخواه

 

طرز تهيه شير برنج به سبك رزا منتظمي

  • برنج را به دقت تميز مي‌كنيم و خوب مي‌شوييم.
  • ممكن است برنج را با مقداري آب ۲ ساعت خيس كنيم تا زودتر بپزد.
  • بعد آب برنج را خالي مي‌نماييم و برنج را با ۲ ليوان آب مي‌گذاريم كمي بپزد و نرم شود.
  • سپس شير را اضافه و حرارت ملايم مي‌كنيم تا شير برنج آهسته بجوشد.
  • كاملا پخته و غليظ شود بعد گلاب را اضافه مي‌كنيم و بعد از ۲ تا ۳ جوش در صورت مصرف خامه آن را در شير برنج مي‌ريزيم.
  • بلافاصله از روي آتش بر مي‌داريم و در ظرف‌هاي يك نفره يا ديس مي‌كشيم و با شكر يا شيره يا انواع مربا مصرف مي‌كنيم.

 

مواد لازم

  • 2 پيمانه برنج
  • 8 پيمانه شير
  • ½ پيمانه شكر
  • ½ پيمانه گلاب
  • ½ قاشق چايخوري هل

دستور العمل‌

  • ابتدا برنج را به مدت 2 ساعت قبل از پخت در ظرفي مناسب خيس كنيد.
  • برنج خيس خورده را روي شعله گاز با حرارت ملايم قرار دهيد تا جايي كه برنج به خوبي نرم و له و آب آن كشيده شود.
  • در اين مرحله شير را اضافه كنيد و اجازه دهيد به خوبي بپزد و لعاب بياندازد.
  •  توجه كنيد پس از افزدن شير در ظرف تقريبا بايد بسته باشد چرا كه ويتامين B2 بسيار به نور حساس است و به سرعت اكسيده مي‌شود.
  • پس از اينكه شير برنج لعاب انداخت شكر و هل را اضافه كنيد و آن را به مدت 15 دقيقه دم بگذاريد.
  •  دقت كنيد، كوچكترين شعله را انتخاب كنيد، زير قابلمه حتما شعله پخش كن بگذاريد، در اين مرحله نمي خواهيم غذا به نقطه جوش برشد كه حتما سر خواهد رفت، فقط مي‌خواهيم مواد بهتر جا بيافتد.
  • پس از كامل شدن زمان پخت، شير برنج را از روي شعله برداريد، گلاب را به آن اضافه كنيد و در حالي كه هنوز داغ است در ظرف مورد نظر بريزيد و بعد به هر صورت كه مايل هستيد سرو كنيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.