شنبه ۳۰ فروردین ۹۹ ۰۵:۴۰ ۱۷۷ بازديد
آش رشته يكي از معروفترين انواع آش در ايران است. براي تهيه اين غذاي خوشمزه از انواع سبزي، رشته و البته كشك استفاده ميشود. در ادامه قصد داريم طرز تهيه آش رشته را به شما آموزش دهيم تا در روزهاي سرد پاييز و زمستان با تهيه آن لذت ببريد.
آش رشته چيست؟
آش رشته از معروفترين آشهاي ايراني است. اين آش را غالبا با كشك و گاهي با سركه و حتي ترشي ميخورند. بسته به عادتهاي خانوادگي از اين خوراك به عنوان پيش خوراك يا خوراك اصلي استفاده ميشود. همچنين گاهي در مهمانيها در فصل زمستان يا در مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پيش خوراك استفاده ميشود. آش رشته (ash reshteh) در ماه رمضان جايگاه ويژهاي بين خانواده هاي ايراني دارد و از جمله خوراكهاي مناسب اين ماه است.
مواد لازم
- 3 ليوان خيس كرده لوبيا چيتي، نخود، لوبيا قرمز و عدس
- 1.5 كيلوگرم سبزي آش پاك كرده
- 6 قاشق غذاخوري روغن مايع
- 300 گرم رشته آش
- 2 قاشق غذاخوري زردچوبه
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- 2 ليوان كشك
- 6 قاشق غذاخوري پيازداغ
- 3 قاشق غذاخوري نعناع خشك
- 2 قاشق غذاخوري سيرداغ
دستور العمل
-
حبوبات خيس كرده را كمي بجوشانيد و در آبكش خالي كنيد.
-
سپس آنها را با آب و كمي نمك بپزيد.
-
در قابلمهاي كه براي اين مواد گنجايش كافي دارد چهار قاشق روغن بريزيد و زردچوبه را اضافه كنيد. مراقب باشيد زردچوبه نسوزد.
-
به پياز داغ و سير داغ (به جز آن مقداري كه براي تزيين نگه داشتيد) 10 ليوان آب و حبوبات پخته اضافه كنيد تا جوش بيايد.
-
بعد از جوش آمدن آب، سبزيها را در قابلمه بريزيد تا سبزتر بماند و بدون اينكه له شود، بپزد.
-
نمك را با احتياط اضافه كنيد زيرا ممكن است كشك و رشته آش شور باشند.
-
فلفل را نيز اضافه كرده و رشته را در آش بريزيد و آن را با كفگير هم بزنيد تا رشتهها به هم نچسبند.
-
آب آش را اندازه كنيد و اگر كم بود آب سرد اضافه كنيد.
-
هر چند دقيقه يكبار آش را هم بزنيد تا ته نگيرد و رشتهها به هم نچسبد.
-
حدود 20 تا 30 دقيقه طول ميكشد تا رشتهها بپزند. بايد مراقب بود رشتهها له نشود.
-
زير آش را خاموش كرده، كشك جوشانده و گرم را به ميزان دلخواه به آن اضافه كنيد.
-
روي آش را با پياز داغ، نعنا داغ و سير داغ تزيين كنيد.