رشته پلو، يكي از پلوهاي اصيل ايراني است كه اغلب خانوادهها در شب عيد آن را ميپزند و معتقد هستند كه با پختن آن سر رشته كار بدست ميآيد. شايد در گذشته تهيه رشته كه بايد بسيار ظريف باشد، كار مشكلي بود ولي حالا رشته حاضر پلويي در اغلب سوپر ماركتها ديده ميشود. در اين مقاله طرز تهيه رشته پلو را به شما آموزش خواهيم داد.
نكات مهم در طرز تهيه رشته پلو
رشته خيلي زود نرم و له ميشود، پس دقت كنيد كه بيش از حد در آب جوش نماند. بنابراين سعي كنيد هنگام پخت همواره غذا را چك كنيد. تا اين اتفاق نيفتد.
رشته پلويي معمولا كمي شور است. پس مراقب ميزان نمكي كه اضافه ميكنيد باشيد تا غذا شور نشود.
روش ديگر براي تهيه رشته پلو (reshteh polo) اين است كه كشمش، خرما و پياز را از قبل تفت دهيد و هنگام دم كشيدن برنج در قابلمه بريزيد و اجازه دهيد اين مواد با هم ۳۰ الي ۴۵ دقيقه بپزند.
رشته پلو با مرغ و رشته پلو با گوشت را كه همه ميشناسيم. البته رشته پلو با مرغ ريش ريش هم تهيه ميشود. اما ميتوانيد اين غذا را بدون كشمش و خرما سرو كنيد و همراه آن خورشت مخصوص رشته پلو تهيه كنيد. اين خورشت مخصوص ميتواند قيمه يا قورمه سبزي باشد. البته گفتني است كه رشته پلو كرمانشاهي با روغن كرمانشاهي و رشته پلو تبريزي با گوشت سرو ميشود.
مواد لازم
- 500 گرم رشته پلويي
- 1 كيلوگرم برنج
- 750 گرم گوشت ماهيچه يا سردست بدون استخوان
- روغن
- 500 گرم خرما
- 250 گرم كشمش
- 1 قاشق چايخوري زعفران ساييده شده
دستور العمل
-
برنج را قبلا خيس ميكنيم و گوشت را تكهتكه كرده و با يكي دو عدد پياز خرد كرده و 2 تا 3 ليوان آب با حرارت ملايم ميپزيم.
-
بايد بعد از پختن 1 ليوان آب داشته باشد و در اواخر طبخ كمي نمك به آن ميزنيم.
-
بعد گوشت را از آب خارج كرده و نصف زعفران و نصف روغن را در آبگوشت ميريزيم و ميگذاريم تا بجوشد.
-
آب نمك برنج را خالي ميكنيم و برنج را در قابلمه ميريزيم تا جوش آمده و كمي نرم شود.
-
سپس رشتهها را از هم جدا كرده و داخل برنج ميريزيم تا كمي كه جوشيد و رشته نرم شد، آن را آبكش ميكنيم.
-
مقداري آب ولرم روي آن ميريزيم و بقيه روغن را با يك ليوان آب ته قابلمه ميريزيم.
-
نصف برنج را در قابلمه ريخته و گوشت، خرما و كشمش را بين آن ميگذاريم.
-
با بقيه برنج روي آن را ميپوشانيم و قابلمه را روي حرارت قرار ميدهيم.
-
عرق برنج را كه گرفتيم، آبگوشت زعفراني را روي برنج ميدهيم و پلو را مثل پلوي ساده دم ميكنيم.
-
موقع كشيدن برنج بقيه زعفران را در كمي آبجوش حل كرده و با كمي برنج مخلوط ميكنيم.
-
روي پلو را با برنج زعفراني ميپوشانيم و كمي هم كره آبكرده روي آن ميدهيم.