باقلاپلو يا در بيان روزانه باقاليپلو، يكي از انواع پلوها در آشپزي ايراني است كه معمولا در جشنها و مهمانيها از آن استفاده ميشود و البته در مهماني آن را با گوشت بر سر سفره ميآورند و به آن «باقاليپلو با گوشت» ميگويند؛ در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه باقالي پلو را آموزش دهيم.
باقاليپلو با گوشت بهتر است كه با گوشت گوساله همراه باشد تا تكههاي گوشت شكل خود را از دست ندهند اما با مرغ يا گوشت گوسفندي يا بره نيز آن را ميل ميكنند.
باقالي پلو چيست؟
باقاليپلو با گوشت بهتر است كه با گوشت گوساله همراه باشد تا تكههاي گوشت شكل خود را از دست ندهند اما با مرغ يا گوشت گوسفندي يا بره نيز آن را ميل ميكنند. طرز تهيه اين غذاي خوشمزه را در ادامه به شما آموزش خواهيم داد.
طرز تهيه باقالي پلو با مرغ
باقالي پلو (baghali polo) را ميتوان با گوشت مرغ نيز درست كرد. براي پخت باقالي پلو با مرغ ابتدا تكههاي مرغ را به خوبي بشوييد. و آنها را در مقدار كمي روغن سرخ كنيد تا طلايي شوند. بعد از اين مرحله به مرغ پياز و در صورت تمايل كمي سير خرد شده اضافه كنيد. نمك، زردچوبه، فلفل و زعفران آب كرده را هم به آن اضافه كنيد و با يك و نيم ليوان آب به مدت دو ساعت مرغ را حرارت كم بپزيد. طرز تهيه باقالي پلو با مرغ را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم
- ۳ حبه سير
- ۳ پيمانه برنج
- ۲ پيمانه باقلا
- ۱ عدد پياز متوسط
- ۴ تكه ران يا سينه مرغ
- روغن مايع به اندازه كافي
- ۲ پيمانه شويد تازه يا خشك
- نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
- ۱ قاشق چايخوري زعفران دم كرده
طرز تهيه باقالي پلو با مرغ
طرز تهيه مرغ
- براي تهيه باقالي پلو با مرغ ابتدا در قابلمهاي كمي روغن ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم تا كمي داغ شود.
- پياز را پوست ميگيريم و روي تخته آشپزخانه نگيني خرد ميكنيم و پياز را در قابلمه ميريزيم و تفت ميدهيم تا سبك و طلايي رنگ شود.
- در بشقابي پيازهاي سرخ شده را ميريزيم و تكههاي مرغ را در قابلمه قرار ميدهيم و اجازه ميدهيم تا تمام قسمتهاي مرغ طلايي و سرخ شوند.
- سپس سيرها را پوست ميگيريم و آبكش ميكنيم و از وسط نصف ميكنيم و با پياز سرخ شده و نصف قاشق چايخوري زعفران دم كرده به مرغ اضافه ميكنيم.
- كمي نمك و ۱ ليوان آب نيز به مواد ميافزاييم و درب قابلمه را ميگذاريم و حرارت را كمي از حرارت ملايم كمتر ميكنيم تا مرغ به مرور زمان خوب پخته شود.

طرز تهيه باقالي پلو
- برنج را پاك ميكنيم و در قابلمه اي آب ميريزيم و كمي نمك به آن اضافه ميكنيم و قابلمه را روي حرارت زياد قرار ميدهيم تا آب زودتر به جوش بيايد.
- زماني كه آب در حال جوش بود برنج را در كاسه اي بزرگ ميريزيم و تا روي آن آب ميگيريم.
- و برنج را مي شوييم و ۲ الي ۳ بار كاسه را آب مي كنيم و با دست برنج را زير و رو مي كنيم و آب را بيرون ميريزيم تا آب برنج كاملا شفاف شود و بعد آب برنج را بيرون ميريزيم و برنج را داخل آب در حال جوش ميريزيم و يكبار هم ميزنيم و ديگر به برنج دست نميزنيم تا به جوش بيايد.
- زماني كه برنج به جوش آمد ۱ الي ۲ دقيقه بعد باقالي ها را اضافه ميكنيم و ميگذاريم تا با برنج باقالي ها نيز بجوشند.
- پس از گذشت ۵ دقيقه به برنج سر ميزنيم و يك دانه از برنج را زير دندان تست ميكنيم.
- اگر اطراف برنج كاملا پخته بود و مغز آن كمي گير داشت و سفت بود بهترين زمان براي آبكش كردن برنج و باقالي است.
- پس قابلمه برنج را بلند ميكنيم و برنج و باقالي را در آبكش ميريزم و قابلمه را روي حرارت قرار ميدهيم تا خشك شود و بعد كف قابلمه روغن ميريزم.
- و ته ديگ نان يا سيب زميني به دلخواه در قابلمه ميچينيم تا كاملا كف قابلمه پوشيده شود و مخلوط برنج و باقلا را كفگير به كفگير در قابلمه مي كشيم به اين صورت كه ابتدا يك كفگير از پلو و باقلا را ميكشيم و بعد روي آن شويد ميپاشيم و مجددا پلو و باقلا و بعد شويد ميريزيم.
- تا مخلوط پلو و باقلا تمام شود و درب قابلمه را ميگذاريم و روي حرارت متوسط رو به زياد قابلمه را ميگذاريم تا به مدت ۵ دقيقه برنج بخار كند و بعد حرارت را كم ميكنيم تا باقالي پلو به مرور زمان خوب دم بكشد.
- پس از گذشت ۱ ساعت بايد كاملا باقالي پلو پخته شده باشد.
- پس به باقالي پلو سر ميزنيم و با كفگير باقالي پلو خوش عطر را زير رو ميكنيم تا شويد در تمام پلو مخلوط شود.
- كمي كره در شير داغ كن قرار مي دهيم و روي حرارت ميگذاريم تا آب شود و روي باقالي پلو مي ريزيم و مخلوط ميكنيم.
- و باقالي پلو را در ديس ميكشيم و باقي زعفران دم كرده را نيز با مقداري از باقالي پلو مخلوط ميكنيم و براي تزئين روي باقالي پلو در ديس ميريزيم و مرغ را نيز در كنار ديس يا در ظرفي ميگذاريم و اين غذاي لذيذ را نوش جان كنيد.
طرز تهيه باقالي پلو با ماهيچه
مواد لازم
مواد لازم براي تهيه ماهيچه
- 2 عدد ماهيچه گوسفندي (ران)
- 100 گرم كره و روغن مايع
- 1 عدد چوب دارچين
- 1 قاشق چاي خوري روغن حيواني
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- زعفران آب كرده
- 4 عدد پياز بزرگ حلقه اي خرد شده
مواد لازم براي تهيه باقالي پلو
- 4 پيمانه برنج
- 100 گرم كره يا روغن حيواني
دستور العمل
طرز تهيه ماهيچه باقالي پلو
-
پيازها را با كمي روغن سرخ كنيد تا طلايي شوند.
-
ماهيچه را به پياز سرخ كرده اضافه كنيد. ماهيچه را با 2 پيمانه آب، برگ بو، چوب دارچين، رزماري و فلفل سياه روي حرارت متوسط قرار دهيد تا خوب بپزد و آب آن كشيده شود، طوريكه نصف پيمانه از آب آن باقي بماند.
-
در اواسط پخت نمك را اضافه كنيد.
-
بعد از اينكه گوشت ماهيچه كامل پخت، زعفران را اضافه كرده و مخلوط كنيد.
طرز تهيه باقالي پلو
-
در كاسهاي برنج را همراه نمك، به مدت 6 تا 8 ساعت خيس كرده و هنگام پخت آب آن را خالي كنيد.
-
در قابلمه اي آب را جوش آورده و برنج را همراه باقالي داخل آب جوش بريزيد و به مدت 12 تا 15 دقيقه بجوشانيد. (كف روي آن را بگيريد و دور بريزيد)
-
بعد از مغز پخت شدن برنج و باقالي، آنها را در آبكش بريزيد.
-
در قابلمه مقداري روغن ريخته و سپس كف قابلمه را با نان لواش بپوشانيد و مقداري مخلوط برنج باقالي روي آن بريزيد، سپس شويد اضافه كنيد.
-
اين روند را همينطور ادامه دهيد تا برنج و شويد تمام شود.
-
درب قابلمه را بگذاريد. زماني كه بخار آن بلند شد، كره آب شده را روي برنج بريزيد و درب قابلمه را بگذاريد تا دم بكشد.
-
در نهايت برنج را بر روي ديس كشيده و ماهيچهها را در اطراف باقالي پلو قرار دهيد.