عدس پلو يكي از انواع پلو در آشپزي ايراني است كه به گونههاي مختلفي تهيه ميشود. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه عدس پلو را به شما آموزش دهيم؛ پس تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.
عدس پلو چيست؟
عدس پلو (adas polo) يكي از انواع پلو در آشپزي ايراني است كه به گونههاي مختلفي تهيه ميشود. مواد اصلي تشكيل دهنده اين غذا عدس و برنج است اما براي تزئين ميتوان از كشمش و خرما و يا گوشت چرخ كرده و يا حتي مرغ استفاده كرد. اما در ادامه بهترين روش پخت اين پلوي خوشمزه ايراني را به شما آموزش خواهيم داد.
عدسپلو بدون گوشت
- عدس پلو را ميتوانيد همراه با پياز داغ به صورت دمي نيز تهيه كنيد. در اين حالت بهتر است آب عدس موقع پخت تمام شود يا براي غذاهاي ديگ كنار گذاشته شود تا رنگ پلو دمي را تيره نكند.
- همراه با عدس پلو از رشته پلويي هم ميتوانيد استفاده كنيد كه به صورت ساده يا با موادي مناسب مثل پياز داغ و كشمش سرو ميشود.
- عدس پلو يا دمي عدس را ميتوانيد با خاگينه شيرين يا شور سرو كنيد.
- ميتوانيد عدس پلو را همراه با خرماي سرخ شده به تنهايي يا با كشمش سرو كنيد.
مواد لازم
- ۳ پيمانه برنج
- ۳/۴ پيمانه عدس
- ۲۰۰ گرم كشمش
- ۳ قاشق غذاخوري پياز داغ
- ۱۰ تا ۱۵ عدد خرما
- ۱ قاشق چايخوري زعفران
- ۲۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
- ۶ تا ۸ عدد فيله مرغ پخته
- ۱ عدد پياز
- روغن مايع به مقدار لازم
- روغن حيواني يا كره به مقدار لازم
- نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نكات مربوط به طرز تهيه عدس پلو
براي درست كردن غذاهايي مثل عدس پلو و لوبيا پلو بهتر است از برنجهاي باكيفيت و خوش عطر استفاده كنيد. همچنين براي درست كردن اين غذا بهتر است برنج را آبكش كنيد و از چند ساعت قبل برنج را با كمي نمك خيس كنيد.
برنج بسته به نوع آن حدود ده الي چهارده دقيقه زمان لازم دارد تا بجوشد و نرم شود. دقت داشته باشيد زماني كه ميخواهيد برنج را آبكش كنيد، دانههاي برنج بايد نرم باشد ولي مغز برنج هنوز سفت باشد. اگر برنج بيش از حد درون آب جوش بماند، نرم شده و غذاي شما كيفيت لازم را نخواهد داشت.
عدس را هم حتما قبل از پخت خيس كنيد. در ۵ دقيقه ابتدايي پخت عدسها از شعله زياد استفاده كنيد و بعد از ۵ دقيقه شعله گاز را كم كنيد تا عدسها به آرامي بپزند.