چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه دلمه فلفل به همراه نكات سرآشپز

۷۰ بازديد

فلفل دلمه اي 12 عدد
برنج 1 و 1/2 پيمانه
لپه 1 و 1/2 پيمانه
گوشت چرخكرده 500 گرم
پياز 4 عدد متوسط
نمك،فلفل،زردچوبه به ميزان لازم
آبليمو به ميزان دلخواه
رب گوجه فرنگي 4 تا 5 قاشق غذاخوري
سبزي دلمه 400 گرم (شامل تره،جعفري كمي ترخون و مرزه و پيازچه)

مرحله اول:
برنج را از چند ساعت قبل با كمي نمك خيس كنيد. سپس آن را بجوشانيد و وقتي به اندازه كافي نرم شد، آبكش كنيد. ميتونيد از كته اي كه قبلا درست كرديد و اضافه اومده هم براي تهيه دلمه فلفل استفاده كنيد. لپه را هم به طور جداگانه با كمي نمك بپزيد. برنج و لپه پخته شده را با هم مخلوط كنيد.


مرحله دوم:
سبزي دلمه فلفل را تا جاي ممكن ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد.



مرحله سوم:
دو عدد از پيازها را نگيني كرده و در روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. سپس گوشت چرخكرده و نمك و فلفل و زردچوبه را اضافه كنيد و تفت دهيد.



مرحله چهارم:
وقتي گوشت تا حدي پخته شد، برنج و لپه و همچنين سبزي هاي خرد شده را به گوشت اضافه كنيد. چند دقيقه ديگر تفت بدهيد و سپس حرارت را خاموش كنيد.




مرحله پنجم:
حال بايد سس گوجه دلمه را تهيه كنيد. در قابلمه ديگري دو پياز ديگر را ريز نگيني كرده و با كمي روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود سپس فلفل و زردچوبه اضافه كنيد و بعد رب گوجه فرنگي را اضافه كنيد و تفت دهيد تا بوي خامي رب گرفته شود. در پايان سه و نيم پيمانه آب يا آب گوشت به همراه چند قاشق آبليمو اضافه كرده و نمك سس را تنظيم كنيد. در قابلمه را ببنديد تا سس كمي بجوشد.



مرحله ششم:
در اين فاصله سر فلفل ها را ببريد و داخل آنها را خالي كرده و با مواد دلمه پر كنيد.



مرحله هفتم:
فلفل ها را در قابلمه يا قالب مورد نظر بچينيد. اين كار را طوري انجام دهيد كه دلمه فلفل ها كيپ هم باشند تا موقع پخت تكان نخورند. سس را در فاصله بين فلفل ها بريزيد. 



براي پخت دلمه فلفل روي گاز قابلمه را روي شعله خيلي كم قرار دهيد. ميتوانيد از شعله پخش كن هم قرار دهيد. لازم است 60-90 دقيقه روي شعله بماند تا خوب پخته شود. وسط كار يك بار در قابلمه را برداريد و از سس روي فلفل ها بريزيد تا سس جذب آنها شده و دلمه خوشمزه تر شود.

براي پخت دلمه فلفل دلمه اي  (dolmeh felfel) در فر، فر را با دماي 180 درجه گرم كنيد. سپس ظرف حاوي دلمه ها را به مدت 60 دقيقه در فر قرار دهيد. وقتي روي فلفل ها تا حدي برشته شده بود آماده هستند و ميتوانيد آنها را از فر خارج كنيد. اواسط كار چك كنيد اگر آب سس بيش از حد بخار شده بود كمي آب جوش اضافه كنيد. مراقب باشيد زياد از حد آب اضافه نكنيد تا دلمه فلفل آش نشود!



نكته هاي كليدي تهيه دلمه فلفل دلمه اي
– دقت كنيد براي اين كه بعد از پخت، دلمه ها تلخ مزه نشوند حتما از فلفل هايي استفاده كنيد كه انتهاي آنها سه برجستگي دارد.

– به دلخواه ميتوانيد به مواد داخل دلمه هم يك قاشق رب گوجه فرنگي هم اضافه و تفت دهيد.

– دقت كنيد سايز قابلمه طوري باشه كه فلفل ها كنار هم و تقريبا بدون فاصله قرار بگيرند تا در زمان جوشيدن سس واژگون نشوند.

– ارتفاع سس درون قابلمه بايد در حدي باشد كه فلفل ها تا نيمه در سس قرار بگيرند.

– براي تهيه دلمه فلفل بدون گوشت و گياهي ميتوانيد گوشت چرخكرده را از اين دستور تهيه حذف كنيد.

– با گوشت بوقلمون هم ميتوانيد اين دلمه را تهيه كنيد. همچنين ميتوانيد دلمه فلفل با مرغ تهيه كنيد.

– هر زمان كه فلفلها نرم شدند دلمه آماده ست. مواظب باشيد زياد از حد دلمه ها را نپزيد. وگرنه فلفل ها له شده و فرم خودشان را از دست ميدهند و جلوه زشتي پيدا ميكنند. اين نكته به خصوص براي تهيه دلمه فلفل مجلسي اهميت دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.