طرز تهيه لوبيا پلو خوشمزه با مرغ و گوشت چرخ كرده

۷۶ بازديد

لوبيا پلو يك غذاي ساده است كه سريع آماده مي‌شود و طعمي شگفت‌انگيز دارد. لوبيا پلو غذايي سالم است كه مواد تشكيل دهنده آن تركيبي از فيبر، پروتئين و كربوهيدرات پيچيده هستند. در اين مطلب طرز تهيه لوبيا پلو مرحله به مرحله را به شما آموزش خواهيم داد. لوبيا پلو يك غذاي محبوب ايراني است، تركيبي از برنج مخلوط با لوبيا سبز، گوشت، رب گوجه فرنگي، ادويه و عطر خوب زعفران. اين مواد به راحتي در يك آشپزخانه ايراني پيدا مي‌شوند. اگر قرار است مهماني سرزده به خانه شما بيايد و مطمئن نيستيد كه در زمان كم چه غذايي مي‌توانيد آماده كنيد، پيشنهاد ما به شما لوبيا پلو است.

لوبيا پلو (loobia polo) را مي‌توان به شكل‌هاي مختلفي آماده كرد. لوبيا پلو با گوشت تكه‌اي، لوبيا پلو با گوشت چرخ كرده و لوبيا پلو با گوشت مرغ. در ابتدا ما طرز تهيه لوبيا پلو با گوشت تكه‌اي را به شما آموزش مي‌دهيم.

 

طرز تهيه لوبيا پلو با مرغ

بسياري از افراد هستند كه نمي‌توانند گوشت قرمز مصرف كنند، در اينجا قصد داريم طرز تهيه لوبيا پلو با مرغ را براي اين دسته از كاربران آموزش دهيم با جيميتو مراه ما باشيد.

 

مواد لازم

  • ۱ عدد سينه مرغ
  • ۲۰۰ گرم لوبيا سبز
  • ۲ پيمانه برنج خام
  • ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۳ قاشق غذاخوري پياز داغ
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمك، فلفل و زرچوبه

 

طرز تهيه لوبيا پلو با مرغ

  • ابتدا بايد لوبياها را خرد كرده و بپزيم پس ابتدا سر و ته لوبياها را با چاقو بريده و بعد به اندازه دلخواه خرد كنيد.
  • حالا لوبياها را داخل قابلمه ريخته و كمي آب هم داخل قابلمه مي‌ريزيم.
  • مقدار آب نبايد زياد باشد چون نمي‌خواهيم بعد از پختن لوبياها آب اضافه بيايد تا مجبور شويم آب را دور بريزيم.
  • بعد از اينكه لوبيا پخت و آب آن هم كشيده شد يك قاشق از پياز داغ و كمي نمك به آن‌ها اضافه كرده و كمي با هم تفت مي‌دهيم.
  • دقت كنيد تا لوبياها خيلي نرم نشوند زيرا ممكن است در فرآيند دم كشيدن برنج شكل خود را از دست بدهند.
  • حالا نوبت به پخت مرغ مي‌رسد، ابتدا مرغ را خرد مي‌كنيم.
  • در صورتي كه مرغ هنوز كمي يخ زده باشد، خيلي راحت به هر شكل و اندازه  دلخواه برش مي‌خورد.
  • حالا  مابقي پياز داغ، روغن، فلفل، زرچوبه و مرغ خورد شده رو داخل ماهيتابه ريخته و مواد رو با هم تفت مي‌دهيم تا مرغ تغيير رنگ داده و كمي مزه بگيريد.
  • بعد حرارت را ملايم كرده و در ماهيتابه رو مي‌بنديم اجازه مي‌دهيم تا مرغ بپزد.
  • در صورتي كه تكه هاي مرغ كوچك باشد مرغ خيلي زود با آبي كه خودش ميندازه پخته مي‌شود.
  • حالا رب رو به مرغي كه پخته اضافه كرده و با هم تفت مي‌دهيم؛ تا رب سرخ شود و از خامي در بيايد.
  • به مقدار كافي نمك هم اضافه مي‌كنيم. بعد از سرخ شدن رب لوبيا پخته رو به مرغ اضافه مي‌كنيم.
  • حالا حدود ۱/۳ الي ۱/۲ ليوان آب به مايه لوبيا پلو اضافه مي‌كنيم فقط براي اينكه مايه كمي به خورد هم بره و شكل بگيره و راحت تر به خورد برنج برود.
  • وقتي كمي آب رو با مواد مخلوط كنيم و مايه رو هم بزنيم مايه خودش رو گرفته و آماده است.
  • حالا مايع لوبيا پلو رو با برنجي كه آبكش كرديم مخلوط كرده و داخل قابلمه اي كه كمي روغن كف قابلمه مي‌ريزيم و پخش مي‌كنيم و ۱/۳ فنجان آب هم دور تا دور قابلمه مي‌دهيم تا برنج خوب دم بكشد.
  • ۳۰ تا ۴۵ قيقه بعد لوبيا پلو دم كشيده و آماده سرو كردن است.

 

طرز تهيه لوبيا پلو با گوشت چرخ كرده

شما مي‌توانيد به جاي گوشت تكه‌اي از گوشت چرخ كرده در لوبيا پلو استفاده كنيد. اين دستور پخت هم مي‌تواند در كنار ساير روش‌هاي پخت لوبيا پلو خوشمزه و كاربردي باشد.

 

مواد لازم

  • ۳ ليوان برنج
  • ۳ ليوان لوبيا سبز خرد شده
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
  • ۱ عدد پياز
  • ۳ حبه سير
  • ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۲ عدد گوجه فرنگي
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهيه لوبيا پلو با گوشت چرخ كرده

  • پياز و سيرها را ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد تا نرم شوند.
  • سپس گوشت چرخ كرده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند.
  • پس از اينكه رنگ گوشت تغيير كرد گوجه فرنگي‌هاي نگيني خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا آب مواد كشيده شود.
  • پس از اينكه آب مواد كشيده شد رب گوجه فرنگي، لوبياهاي خرد شده، ۳ ليوان آب، نمك و فلفل را اضافه كنيد.
  • در ماهيتابه را بگذاريد و با حرارت ملايم اجازه دهيد مواد بجوشند و لوبياها نرم شوند.
  • پس از اينكه آب مواد تمام شد از روي حرارت برداريد و كناري قرار دهيد تا مايه لوبيا پلو خنك شود.
  • در مدت زماني كه مايه لوبيا پلو آماده مي‌شود ميتوانيد برنج را آبكشي كنيد.
  • برنج را ۳۰ دقيقه قبل از پخت در مقداري آب و نمك خيس دهيد، سپس با چند ليوان آب و مقداري نمك داخل قابلمه و روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد و با اب ولرم ابكشي كنيد (برنج را زماني آبكشي كنيد كه وقتي دانه برنج را ميان دو انگشت مي‌فشاريد اطراف آن نرم و مغز آن كمي خام باشد)
  • ته قابلمه كمي روغن بريزيد و براي ته ديگ نان يا سيب زميني ورقه شده قرار دهيد.
  • داخل قابلمه لايه لايه از برنج آبكش شده و مايه لوبيا پلو بريزيد و پس از اتمام كار مواد را با چنگال كمي مخلوط كنيد.
  • دم كني را روي قابلمه قرار دهيد و با حرارت ملايم اجازه دهيد تا لوبيا پلو دم بكشد؛ براي سرو لوبيا پلو را در ديس بكشيد و روي آن را با مقداري مايه گوشتي كه قبلا كنار گذاشته‌ايد تزئين كنيد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.