طرز تهيه كوفته تبريزي به همراه فوت و فن هاي مهم

۷۲ بازديد

كوفته تبريزي يكي از خوراك‌هاي مشهور ايران است كه شهرت جهاني دارد و منتسب به شهر تبريز است. انواع كوفته در نقاط مختلف خاورميانه تهيه مي‌شود و نقطه تمايز كوفته تبريزي بيشتر در طرز تهيه و مواد استفاده شده در آن است. در اين مقاله طرز تهيه كوفته تبريزي را به شما آموزش خواهيم داد.

 

كوفته تبريزي چيست؟

كوفته تبريزي koofteh tabrizi يكي از خوراك‌هاي مشهور ايران است كه شهرت جهاني دارد و منتسب به شهر تبريز است. انواع كوفته در نقاط مختلف خاورميانه تهيه مي‌شود و نقطه تمايز كوفته تبريزي بيشتر در طرز تهيه و مواد استفاده شده در آن است.

در اين خوراك از انواع سبزي‌ها معطر استفاده مي‌شود و به‌طور سنتي گوشت اين كوفته در يك هاون سنگي و با دسته‌هاوني چوبي كوبيده شده و رفته رفته سبزي‌ها و لپه به آن اضافه مي‌گردد. امروزه اغلب براي آسان‌تر كردن روند كار به‌جاي كوفتن گوشت در هاون، آن را چندين بار چرخ مي‌كنند. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشك را داخل آن گذاشته و با مخلوطي از پيازداغ و زرشك تزئين مي‌گردد. در آب اين خوراك از رب گوجه فرنگي و زعفران به عنوان چاشني استفاده مي‌شود.

 

طرز تهيه كوفته تبريزي در ماكروويو

در اين بخش قصد داريم روش طرز تهيه كوفته تبريزي را درون ماكروويو آموزش دهيم. توجه داشته باشيد كه براي تهيه اين غذا بايد مطابق زير عمل كنيد تا غذايي خوشمزه داشته باشيد.

 

نكات مهم در طرز تهيه كوفته تبريزي در ماكروويو

مي‌توانيد براي مواد داخل كوفته‌ها از زرشك هم استفاده كنيد. اگر بخواهيد مي‌توانيد تمام مايه را به صوت يك كوفته بزرگ درآوريد، ولي ظرف پخت بايد بزرگ باشد و زمان را هم ۵ دقيقه زياد و كوفته را چهار بار پشت و رو كنيد.

 

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۳ عدد تخم مرغ پخته
  • ۲۵۰ گرم سبزي كوفته (جعفري، تره، نعناع، ريحان، ترخون و پيازچه)
  • ۱ عدد پياز رنده شده (خام)
  • ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۵ قاشق غذاخوري پياز سرخ كرده
  • زعفران به ميزان لازم
  • ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم آرد نخودچي
  • ۱۵۰ گرم آلو بخارا
  • ۱/۲ ليوان گردوي خرد شده
  • نمك، فلفل، ادويه به مقدار لازم

 

طرز تهيه كوفته تبريزي

  • ابتدا آب داغ، نمك، رب، پياز داغ، ادويه و زعفران را در ظرف گودي بريزيد و آن را بدون درپوش به مدت ۱۰ دقيقه با حداكثر قدرت در ماكروويو بگذاريد.
  • در اين فاصله گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده، تخم مرغ خام، نمك، ادويه و زعفران را مخلوط كنيد و آرد نخودچي را كم‌كم به آن اضافه كنيد و خوب ورز دهيد تا مايه سفت شود.
  • از مايه گلوله‌هايي به اندازه يك پرتقال برداريد و در وسط آن، گردو، پياز داغ، تخم مرغ پخته خرد شده بگذاريد و با دست گرد كنيد.
  • سپس كوفته‌ها را در ظرف تختي بگذاريد و بدون درپوش به مدت ۸ تا ۱۲ دقيقه با حداكثر قدرت در ماكروويو قرار دهيد.
  • در اين فاصله يك بار آن‌ها را پشت و رو كنيد. سپس كوفته‌ها را به همراه آلو در ظرف آب و ربي كه قبلا آماده كرده‌ايد با درپوش به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه با قدرت متوسط رو به بالا در ماكروويو بگذاريد.
  • در اين فاصله يكبار روي كوفته‌ها آب بريزيد تا خشك نشود.
  • كوفته تبريزي هم اكنون آماده است.

 

نكات مهم در طرز تهيه كوفته تبريزي

  • بايد توجه داشته باشيد كه با مواد ارايه شده مي‌توانيد ۴ كوفته نسبتا كوچك داشته باشيد.
  • معمولا مي‌توان براي اينكه طعم غذا را كمي ترش كرد، مقداري آب نارنج و يا آبليمو هنگام سرو كوفته‌ها ارايه كنيد.
  • سبزي كوفته مي‌تواند شامل: مرزه و ترخون به همراه و گشنيز و جعفري باشد البته اگر يكي دو پر نعناع و شويد داشته باشيد بد نيست، اما توجه داشته باشيد كه نعناع زياد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.

 

نكات مهم براي جلوگيري از وا رفتن كوفته

  • لپه و برنج بايد نيم پز باشند. پخته شدن كامل اين دو باعث وا رفتن خواهد شد.
  • توجه داشته باشيد كه حتما آب پياز را بگيريد وگرنه كوفته وا مي‌رود.
  • براي اينكه كوفته‌ها وا نرود، بايد حدود ۱۵ دقيقه ورز داده شود.
  • كوفته‌ها بايد گرد بودهو به آرامي وارد سس براي پختن شود.
  • حرارت قابلمه اي كه سس (آب رب) در آن است و كوفته‌ها را مي‌خواهيد داخل آن بگذاريد بايد كاملا پايين و ملايم باشد.
  • درپوش را نبايد كامل گذاشت، در غير اين صورت كوفته وا مي‌رود.
  • به هيچ وجه تا يك ربع اول به كوفته‌ها دست نزنيد زيرا هر تكان كوچك مي‌تواند باعث ترك خوردن كوفته و به طبع آن وا رفتن آن شود.

 

اگر سس (آب رب) در حال جوشيدن باشد، احتمال وا رفتن كوفته‌ها بسيار زياد خواهد بود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.