همانطور كه گفتيم هر فردي دستور پخت مخصوص به خودش را براي درست كردن كتلت دارد، پس خيلي نگران اشتباه كردن نباشيد. كتلت ميتواند هم به عنوان غذاي شام و هم به عنوان غذاي ناهار سرو شود. كتلت به خودي خود يك غذاي كامل است ولي شما ميتوانيد آن را همراه با برنج سفيد سر ميز ببريد يا آن را به صورت ساندويچ با خيارشور و ساير مخلفات درست كنيد.
طرز تهيه كتلت بدون گوشت
بسياري از دنبال كنندگان از ما درخواست داشتند كه طرز تهيه كتلت (kotlet) بدون گوشت را نيز اموزش دهيم. به همين دليل در ابتدا طرز تهيه اين غذاي گياهي را آموزش خواهيم داد.
مواد لازم
- ۲ ليوان نخود پخته
- ۱ قاشق غذاخوري پودر سوخاري
- ۱ قاشق غذاخوري آرد نخودچي
- ۲ قاشق غذاخوري آرد گندم
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- پودر تخم گشنيز به ميزان لازم
- پودر زيره سبز يا سياه به ميزان لازم
- زردچوبه به ميزان لازم
- ۱ فنجان جعفري و گشنير خرد شده
- ۲ عدد سيب زميني پخته
- قاشق غذاخوري روغن زيتون
طرز تهيه كتلت بدون گوشت
- ابتدا نخودهاي پخته را در غذاساز كاملا له كنيد.
- سيبزمينيها را رنده و به مواد اضافه كنيد.
- جعفري و گشنيز را به مواد اضافه و همه را با هم خوب ورز دهيد.
- آرد گندم، سوخاري و نخودچي را به آرامي به مواد اضافه كنيد و هر جا احساس كرديد مواد به اندازه كافي قوام گرفته و به دست نميچسبند اضافه كردنشان را متوقف كنيد.
- اگر بعد از ميزان مشخص شده همچنان مواد به دستتان ميچسبيد و ميتوانيد كمي ديگر آرد نخودچي اضافه كنيد.
- ادويهها و روغن زيتون را به مواد اضافه كنيد.
- اگر ميزان آرد آنقدر زياد بود كه مواد انسجامشان را از دست داده بودند ميتوانيد كمي بيشتر روغن زيتون به مواد اضافه كنيد.
- حالا سيني فر را چرب كرده، از مايه كتلت گلولههاي ريز برداريد و كف سيني پهن كنيد.
- فر را به مدت ده دقيقه در دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد گرم كنيد.
- سيني را داخل فر بگذاريد و ۱۰ دقيقه ديگر براي پختن كتلت به آن زمان دهيد.
- كتلت گياهي شما آماده است.
- آن را با دورچين خيار شور، گوجه فرنگي و يا انواع ترشيجات سرو كنيد.
طرز تهيه كتلت با گوشت
اگر تمايل داريد كه كتلت را به صورت سنتي تهيه كنيد و علاقهمندان گوشت هستيد. در اينجا طرز تهيه كتلت را با گوشت به شما آموزش خواهيم داد. با جيميتو همراه باشيد.
مواد لازم
- ۲۵۰ گرم گوشت چرخ كرده گوساله يا گوسفند يا مخلوطي از اين دو
- ۲ عدد سيب زميني متوسط
- ۱ عدد پياز
- ۱ قاشق غذاخوري آرد
- ۱ عدد تخم مرغ
- زردچوبه، نمك و فلفل
طرز تهيه كتلت با سيب زميني خام
در كل دو روش براي پخت كتلت ميتوان درنظر گرفت. يك روش پخت كتلت با سيب زميني خام و روش ديگر پخت كتلت با سيب زميني پخته. در روش اول ابتدا بايد سيب زمينيها را در يك كاسه بزرگ رنده كنيد. بعد از رنده كردن سيب زميني پياز را نيز رنده كرده و به سيب زميني اضافه كنيد. حتما آب پياز رنده شده را بگيريد و بعد به سيب زميني اضافه كنيد، زيرا اگر پياز آبدار باشد، احتمال شل شدن مايه كتلت و در نتيجه ترك خوردن كتلتها در هنگام سرخ شدن وجود دارد.
گوشت را به تركيب سيب زميني و پياز اضافه كنيد و با هم مخلوط كنيد. در مرحله بعد آرد و زردچوبه و نمك و فلفل و ۱ عدد تخم مرغ را به اين مخلوط اضافه كنيد. مواد را با دست كمي ورز دهيد تا مايه كتلت يكدست شود. اضافه كردن تخم مرغ به مايه كتلت باعث ميشود تا اين تركيب انسجام پيدا كردن و در هنگام پخت كتلتهاي شما ترك نخورند و شكل خوبي داشته باشند.
در مرحله بعد، درون يك ماهيتابه مناسب مقداري روغن سرخ كردني بريزيد و با روي حرارت متوسط قرار دهيد. بعد از اينكه روغن به خوبي داغ شد. مقداري از مايه كتلت را برداريد و كف دست خود به آن شكل بدهيد و آن را درون روغن قرار دهيد تا سرخ شود. بعد از اينكه يك طرف كتلت به خوبي سرخ شد با كفگير كتلت را برگردانيد تا سمت ديگرش نيز سرخ شود.