چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

طرز تهيه فسنجان با گوشت قل قلي

۱۸۵ بازديد

خورشت فسنجان كه به مي‌تواند به صورت ترش و يا شيرين تهيه شود، معمولا با گوشت مرغ تهيه مي‌شود، البته مي‌توان از گوشت قلقلي هم براي تهيه آن استفاده كرد. طعم گردو و رب انار به اين خورشت مزه‌اي فوق‌العاده مي‌دهد در اين مقاله طرز تهيه فسنجان را به شما آموزش خواهيم داد. با جيميتو همراه باشيد.

 

خورشت فسنجان چيست؟

خورشت فسنجان (Fesenjan) كه به مي‌تواند به صورت ترش و يا شيرين تهيه شود، معمولا با گوشت مرغ تهيه مي‌شود، البته مي‌توان از گوشت قلقلي هم براي تهيه آن استفاده كرد. همچنين گردو و رب انار ساير مواد تشكيل دهنده اين خورشت به حساب مي‌آيند. فسنجان غذاي سنتي مردم گيلان است و معمولا با گوشت اردك آن را مي‌پزند.

 

طرز تهيه فسنجان با گوشت قل قلي

در اين بخش قصد داريم طرز تهيه خورشت فسنجان با گوشت قل قلي  را به شما آموزش دهيم. اگر تمايل داريد مي‌توانيد اين غذا را با مرغ تهيه كنيد كه در ادامه دستور آن را برايتان قرار داديم.

 

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
  • ۲ عدد پياز متوسط
  • ۱ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
  • ۵ قاشق غذاخوري رب انار
  • ۲ قاشق غذاخوري شكر
  • ۱/۲ قاشق چايخوري دارچين
  • نمك و فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • ۱/۲ قاشق مرباخوري زعفران دم كرده

 

طرز تهيه خورشت فسنجان با گوشت قل قلي

  • پيازها را با رنده‌اي ريز رنده كنيد؛ نيمي از آن را با مقدار كمي روغن تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود.
  • پس از تفت دادن پياز گردوي آسياب شده را به آن اضافه كنيد و خوب تفت دهيد تا بوي خامي گردو نيز گرفته شود؛ مراقب باشيد گردو به ظرف نچسبد و نسوزد پس مدام هم بزنيد. (بهتر است جنس قابلمه از سراميك،مس،يا پيركس باشد.)
  • در اين مرحله يعني پس از، از بين رفتن بوي خامي گردو، رب گوجه و ادويه ها را اضافه كنيد و تفت دهيد، كمي كه به روغن افتاد و به اصطلاح گردو سبك تر شد، سه يا چهار پيمانه آب جوش اضافه كنيد و در ظرف را ببنديد تا به آرامي بپزد و به روغن بيافتد.
  • گوشت چرخ شده را همراه باقي مانده پياز رنده شده، دارچين و نمك به خوبي ورز دهيد سپس با آن گلوله هاي كوچكي درست كنيد. در ظرفي جداگانه گوشت را كمي سرخ كنيد.
  • مايه خورش كه به خوبي روغن انداخت، نوبت اضافه شدن چاشني هاست؛ رب انار، شكر، ليموعماني را به خورش اضافه كنيد تا زماني كه خورش لعاب بيشتر بياندازد.
  • در يك ساعت پاياني پخت خورشت گوشت‌هاي قلقلي را اضافه كنيد و چند تكه يخ نيز داخل خورشت بياندازيد تا خورشت به خوبي روغن بياندازد.
  • دقت كنيد خورشت فسنجان نبايد شل و آبكي باشد، اجازه دهيد خورشت تا جايي بپزد كه مايه اي نه چندان سفت و نه چندان رقيق به دست آيد.
  • پس از جا افتادن و خاموش كردن شعل، زعفران دم كرده را به خورشت فسنجان اضافه كنيد (تركيب گردو و زعفران باعث نشاط و آرامش بيشتر روح و اعصاب مي شود چرا كه هر دو ماده خاصيت آرامبخشي دارند)
  • اگر تمايل داريد خورشت ترش‌تر باشد پس از اتمام زمان پخت دو قاشق غذاخوري آبغوره به آن بيافزاييد و اگر طعم شيرين تر را براي خورش فسنجان مي‌پسنديد يك تا دو قاشق غذاخوري شكر اضافه كنيد.
  • در پخت انواع خورشت‌هاي ايراني به هيچ وجه عجله نبايد كرد چرا كه ويژگي خورشت ايراني اين است كه به خوبي جابيافتد و لعاب داشته باشد؛
  • در تهيه فسنجان دقت داشته باشيد كه گردو از جمله موادي است كه سريع ممكن است ته بگيرد يا بسوزد پس بايد با حرارت ملايم بپزد و مدام هم زده شود به ويژه در اوايل پخت كه گردو هنوز سنگين است و سريع ته نشين مي‌شود.
  • نشانه يك خورش فسنجان جا افتاده اين است كه بايد به خوبي براق و درخشده باشد و رنگش كدر نباشد(يخي كه به خورش اضافه مي‌كنيد باعث مي شود خورشت بهتر به روغن بيافتد و براق شود)

 

نكات طرز تهيه فسنجان

براي پخت خورشت فسنجان از انواع گوشت مي‌توانيد استفاده كنيد. براي درست كردن فسنجان با گوشت قل قلي هم مي‌توانيد از گوشت گوساله استفاده كنيد.

در يك روش ديگر پخت فسنجان ابتدا مي‌توانيد پياز سرخ شده و گردو آسياب شده را با هم تفت داده و با اضافه كردن مقداري آب بگذاريد تا بخوبي بپزد. مرغ نيم‌پز شده را كمي درون روغن تفت بدهيد و سرخ كنيد بعد به خورشت اضافه كنيد و بعد از آن شكر و رب انار را اضافه كنيد.

براي به روغن افتادن خورشت فسنجان، داخل آن يك قالب كوچك يخ مي‌اندازند. همانطور كه گفتيم اين كار به روغن افتادن خورشت را سريع‌تر مي‌كند ولي الزامي نيست.

براي خوش عطر شدن خورشت فسنجان مي‌توانيد كمي به آن زعفران دم كرده نيز اضافه كنيد.

بعد از آماده شدن خورشت، آن را با دانه‌هاي انار و برگ جعفري تزيين كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.