عدس پلو يكي از انواع پلو در آشپزي ايراني است كه به گونههاي مختلفي تهيه ميشود. مواد اصلي تشكيل دهنده اين غذا عدس و برنج است اما براي تزئين ميتوان از كشمش و خرما و يا گوشت چرخ كرده و يا حتي مرغ استفاده كرد. اما در ادامه بهترين روش پخت اين پلوي خوشمزه ايراني را به شما آموزش خواهيم داد.
مواد لازم
- 3پيمانهبرنج
- ¾پيمانه عدس
- 200گرم كشمش
- 3قاشق غذاخوري پياز سرخ شده
- 10عددخرما
- 1قاشق چايخوري زعفران
- 200گرم گوشت چرخ كرده
- 6عددفيله مرغ پخته
- 1عددپياز
- روغن
- نمك، فلفل و زردچوبه
دستور العمل
-
برنج را چند ساعت قبل خيس كنيد و نمك بزنيد.
-
عدس را 1 ساعت خيس كنيد و سپس بپزيد، مراقب باشيد عدس له نشود.
-
برنج را بجوشانيد و در آخر، عدس را به آن اضافه كنيد و آبكش كنيد.
-
يك چهارم ليوان روغن مايع را با سه چهارم ليون آب گرم مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد و برنج و عدس را دم كنيد.
-
عدس پلو را ميتوانيد ساده و بدون مواد اضافه همراه با ترشي نيز سرو كرد.
-
اضافه كردن عدس پخته به برنج براي آن است كه نشاسته اطراف عدس در آب حل شود و باعث چسبندگي برنج و تيره شدن رنگ آن نشود.
-
در انتها بعد از اينكه عدس پلو را در ديس كشيديد، در كنار آن مرغ شده (فيله سرخ شده) به همراه گوشت سرخ شده و كشمش را براي تزئين در اطراف ديس قرار دهيد.
-
ميتوانيد عدس پلو را با كشمش سرخ شده پلويي به تنهايي يا همراه با گوشت سرو كنيد.
-
ميتوانيد از خلال بادام و پسته نيز براي تزئين غذا استفاده كنيد.