جمعه ۲۱ شهریور ۰۴

2 نوع ته چين خوشمزه كه بايد درست كنيد

۷۴ بازديد

ته‌چين يك غذاي ايراني است كه از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست مي‌شود. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه ته چين مرغ را به شما آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.

 

ته چين چيست؟

ته‌چين (tahchin) يك غذاي ايراني است كه از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست مي‌شود. ته‌چين در بين غذاهاي ايراني به خاطر شكل و فرم زيبايش از جمله غذاهاي رسمي و مناسب مهماني‌هاست، كه از دو بخش تشكيل شده است:

  • اول قشر كلفت ته ديگ زعفراني كه مقداري گوشت يا مرغ پخته در آن قالب‌گيري شده است.
  • دوم چلو سفيد كه روي ته ديگ ريخته مي‌شود و هنگام كشيدن غذا زير ته ديگ يا كنار آن قرار مي‌گيرد و در واقع مكمل آن است.

بخش چلو سفيد قابل حذف است و در سالن‌هاي غذاخوري اغلب ته‌چين را به همان صورت قشر ته ديگ درست مي‌كنند، اگرچه در خانه‌ها اين روش كمتر معمول است. در مناطق شمالي ايران بزرگ انواع خاصي از ته چين طبخ مي‌شود كه از لحاظ عطر و طعم و ظاهر كاملا متفاوت مي‌باشند دليل اين تفاوت استفاده از رب ازگيل و رب آلوچه است.

طرز تهيه ته چين مرغ

مواد لازم

  • 4 پبمانه برنج
  • قاشق مرباخوري زعفران ساييده
  • ½ پيمانه روغن
  • 1 قاشق غذاخوري شكر
  • 2 الي 5 عدد زرده تخم مرغ
  • نمك و زردچوبه
  • 1 قاشق مرباخوري آبليمو
  • 1 عدد مرغ يا گوشت بره
  • 1 پيمانه زرشك شسته شده

دستور العمل‌

  • مرغ يا گوشت بره مي‌پزيم به طوري كه كه پس از پختن يك استكان آب داشته باشد.
  • استخوان‌هاي مرغ يا بره را مي‌گيريم، زعفران را در كمي آب جوش حل مي‌كنيم.
  • ماست را به هم مي‌زنيم، نصف زعفران ساييده‌ي حل شده در آب جوش را با كمي نمك و فلفل و 3 عدد زرده تخم مرغ داخل ماست مي‌ريزيم.
  • در اين مرحله مخلوط را به هم بزنيد و گوشت يا مرغ را در ماست مي‌خوابانيم.
  • بهتر است گوشت را روز يا شب قبل در ماست بخوابانيم.
  •  پلو را آبكش مي‌كنيم ته يك ظرف نسوز را 3 عدد زرده تخم مرغ، نصف روغن و يكي و دو ملاقه از ماستي كه گوشت را در آن خوابانده‌ايم مي‌ريزيم و دو سه كفگير برنج در اين مايه مي‌ريزيم.
  • مايه تهيه شده را در ته ظرف با پشت قاشق صاف مي‌كنيم.
  • گوشت را روي برنج مي‌چينيم و مقداري برنج روي آن مي‌ريزيم. اين كار را به صورت لايه لايه تا اتمام گوشت و برنج انجام دهيد.
  • آب مرغ را با بقيه زعفران و سه چهار قاشق سوپ خوري روغن آب كرده و بقيه ماستي كه در ظرف باقي مانده مخلوط مي‌كنيم.
  • اين مايه را روي سطح برنج مي‌ريزيم و درب ظرف را مي‌بنديم.
  • ظرف را در فر يا روي آتش قرار مي‌دهيم.
  • به مدت 1.5 ساعت تا 2 ساعت مي‌گذاريم دم بكشد.

طرز تهيه ته چين مرغ و بادمجان

مواد لازم
برنج چهار پيمانه
بادمجان پوست كنده و حلقه شده پنج عدد 
نمك و روغن مايع به ميزان لازم
سينه مرغ خرد شده ۴۰۰ گرم
فلفل سياه پودر شده به ميزان لازم
زعفران حل شده ۱/۴ پيمانه 
تخم مرغ دو عدد 
ماست چكيده ترش ۱ و ۱/۴پيمانه
كره يا روغن جامد ذوب شده نصف پيمانه


دستورالعمل

برنج را از هفت الي هشت ساعت قبل با مقداري آب و نمك خيس كرده بادمجان‌ها را نيز به مدت يك ساعت در مقداري آب و نمك قرار مي دهيم تا تلخي آن گرفته شود. سپس بادمجان ها را شسته و در آبكش ريخته و با دستمال تميز خشك مي كنيم.

يك طرف آنها را در روغن سرخ كرده، روي حوله كاغذي گذاشته تا روغن اضافي آن گرفته شود. سينه مرغ را با نمك، فلفل و نيمي از زعفران مزه دار كرده و در روغن تفت مي دهيم. در اين فاصله، در قابلمه مناسبي آب را جوش آورده برنج خيس شده را داخل آن مي ريزيم. در فاصله اي كه برنج پخته مي‌شود، تخم مرغ ها را با همزن دستي زده، با ماست، نمك، بقيه زعفران و نيمي از كره مخلوط مي كنيم. مقداري از مايه را براي كف قابلمه كنار مي گذاريم.

سپس برنج را در آبكش ريخته، نيمي از برنج را با مايه ته چين مخلوط مي كنيم. كف و ديواره ظرف مناسبي را با روغن مايع چرب كرده و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا داغ شود. سپس از روي حرارت برداشته، از مايه ته چيني كه كنار گذاشته بوديم، كف ظرف ريخته و بادمجان ها را طوري مي چينيم كه طرف سرخ نشده آن زير باشد و روي آن يك رديف مرغ قرار مي دهيم.

دوباره مقداري از مايه ته چين ريخته، پس از آن بادمجان و مرغ را مي گذاريم. روي آن را با مايه ته چين و برنج پر كرده و روي حرارت قرار مي دهيم. زماني كه بخار برنج بلند شد بقيه كره را با حرارت ملايم داغ كرده، روي آن مي ريزيم و مي گذاريم با حرارت ملايم دم بكشد.

آش رشته را با سير داغ فراوان بخوريد

۱۷۷ بازديد

آش رشته يكي از معروف‌ترين انواع آش در ايران است. براي تهيه اين غذاي خوشمزه از انواع سبزي، رشته و البته كشك استفاده مي‌شود. در ادامه قصد داريم طرز تهيه آش رشته را به شما آموزش دهيم تا در روزهاي سرد پاييز و زمستان با تهيه آن لذت ببريد.

 

آش رشته چيست؟

آش رشته از معروف‌ترين آش‌هاي ايراني است. اين آش را غالبا با كشك و گاهي با سركه و حتي ترشي مي‌خورند. بسته به عادت‌هاي خانوادگي از اين خوراك به عنوان پيش خوراك يا خوراك اصلي استفاده مي‌شود. همچنين گاهي در مهماني‌ها در فصل زمستان يا در مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پيش خوراك استفاده مي‌شود. آش رشته (ash reshteh) در ماه رمضان جايگاه ويژه‌اي بين خانواده هاي ايراني دارد و از جمله خوراك‌هاي مناسب اين ماه است.

مواد لازم

  • 3 ليوان خيس كرده لوبيا چيتي، نخود، لوبيا قرمز و عدس
  • 1.5 كيلوگرم سبزي آش پاك كرده
  • 6 قاشق غذاخوري روغن مايع
  • 300 گرم رشته آش
  • 2 قاشق غذاخوري زردچوبه
  • نمك و فلفل به مقدار لازم
  • 2 ليوان كشك
  • 6 قاشق غذاخوري پيازداغ
  • 3 قاشق غذاخوري نعناع خشك
  • 2 قاشق غذاخوري سيرداغ

دستور العمل‌

  • حبوبات خيس كرده را كمي بجوشانيد و در آبكش خالي كنيد.
  • سپس آن‌ها را با آب و كمي نمك بپزيد.
  • در قابلمه‌اي كه براي اين مواد گنجايش كافي دارد چهار قاشق روغن بريزيد و زردچوبه را اضافه كنيد. مراقب باشيد زردچوبه نسوزد.
  • به پياز داغ و سير داغ (به جز آن مقداري كه براي تزيين نگه داشتيد) 10 ليوان آب و حبوبات پخته اضافه كنيد تا جوش بيايد.
  •  بعد از جوش آمدن آب، سبزي‌ها را در قابلمه بريزيد تا سبزتر بماند و بدون اينكه له شود، بپزد.
  • نمك را با احتياط اضافه كنيد زيرا ممكن است كشك و رشته آش شور باشند.
  • فلفل را نيز اضافه كرده و رشته را در آش بريزيد و آن را با كفگير هم بزنيد تا رشته‌ها به هم نچسبند.
  • آب آش را اندازه كنيد و اگر كم بود آب سرد اضافه كنيد.
  • هر چند دقيقه يكبار آش را هم بزنيد تا ته نگيرد و رشته‌ها به هم نچسبد.
  • حدود 20 تا 30 دقيقه طول مي‌كشد تا رشته‌ها بپزند. بايد مراقب بود رشته‌ها له نشود.
  •  زير آش را خاموش كرده، كشك جوشانده و گرم را به ميزان دلخواه به آن اضافه كنيد.
  • روي آش را با پياز داغ، نعنا داغ و سير داغ تزيين كنيد.

طرز تهيه شير برنج به دو سبك متفاوت

۱۶۸ بازديد

شيربرنج يا شيربا، چاشت و غذايي است كه از شير و برنج مي‌پزند و بيشتر با شكر و شيره مي‌خورند. شيربرنج (shir berenj) به جهت دارا بودن شير (منبع غني از كلسيم) و برنج (سرشار از ويتامين‌هاي گروه ب) و همچنين طعم دهنده‌هاي مقوي و آرام‌بخش اعصاب مانند هل و گلاب، مفيد است. و كمي زنجبيل تازه كه بعد پخت از غذا بيرون كشيده مي شود. در استان‌هاي آذري زبان شيربرنج را با شيره انگور يا مرباي گل سرخ ميل مي‌كنند.

مواد لازم

  • ۱ پيمانه برنج
  • ۲ ليتر شير
  • ۱/۲ پيمانه گلاب
  • ۱۵۰ گرم خامه به دلخواه

 

طرز تهيه شير برنج به سبك رزا منتظمي

  • برنج را به دقت تميز مي‌كنيم و خوب مي‌شوييم.
  • ممكن است برنج را با مقداري آب ۲ ساعت خيس كنيم تا زودتر بپزد.
  • بعد آب برنج را خالي مي‌نماييم و برنج را با ۲ ليوان آب مي‌گذاريم كمي بپزد و نرم شود.
  • سپس شير را اضافه و حرارت ملايم مي‌كنيم تا شير برنج آهسته بجوشد.
  • كاملا پخته و غليظ شود بعد گلاب را اضافه مي‌كنيم و بعد از ۲ تا ۳ جوش در صورت مصرف خامه آن را در شير برنج مي‌ريزيم.
  • بلافاصله از روي آتش بر مي‌داريم و در ظرف‌هاي يك نفره يا ديس مي‌كشيم و با شكر يا شيره يا انواع مربا مصرف مي‌كنيم.

 

مواد لازم

  • 2 پيمانه برنج
  • 8 پيمانه شير
  • ½ پيمانه شكر
  • ½ پيمانه گلاب
  • ½ قاشق چايخوري هل

دستور العمل‌

  • ابتدا برنج را به مدت 2 ساعت قبل از پخت در ظرفي مناسب خيس كنيد.
  • برنج خيس خورده را روي شعله گاز با حرارت ملايم قرار دهيد تا جايي كه برنج به خوبي نرم و له و آب آن كشيده شود.
  • در اين مرحله شير را اضافه كنيد و اجازه دهيد به خوبي بپزد و لعاب بياندازد.
  •  توجه كنيد پس از افزدن شير در ظرف تقريبا بايد بسته باشد چرا كه ويتامين B2 بسيار به نور حساس است و به سرعت اكسيده مي‌شود.
  • پس از اينكه شير برنج لعاب انداخت شكر و هل را اضافه كنيد و آن را به مدت 15 دقيقه دم بگذاريد.
  •  دقت كنيد، كوچكترين شعله را انتخاب كنيد، زير قابلمه حتما شعله پخش كن بگذاريد، در اين مرحله نمي خواهيم غذا به نقطه جوش برشد كه حتما سر خواهد رفت، فقط مي‌خواهيم مواد بهتر جا بيافتد.
  • پس از كامل شدن زمان پخت، شير برنج را از روي شعله برداريد، گلاب را به آن اضافه كنيد و در حالي كه هنوز داغ است در ظرف مورد نظر بريزيد و بعد به هر صورت كه مايل هستيد سرو كنيد.

چگونه خاگينه اي خوشمزه درست كنيم؟

۷۹ بازديد

خاگينه نوعي خوراك ايراني است كه به عنوان دسر نيز سرو مي‌شود. خاگينه نعنا نيز شكل تغييريافته‌اي از اين خوراك است كه به‌ويژه بين مردم آذربايجان رواج دارد. تركيب تخم مرغ با ترهٔ كوهي و آرد در مناطقي مثل (اشن) به عنوان غذا يا عصرانه رواج دارد. اصلي‌ترين ماده يا به عبارتي پايه تهيه خاگينه تخم‌مرغ و سبزي است، كه خاگ يعني همان تخم‌مرغ. و در جاي جاي ايران هر شهر و روستا براي خودشان خاگينه را به روش متفاوت و با تركيبات متفاوتي درست مي‌كنند؛ كه تعدادي انواع آن عبارتند از:

خاگينه ساده
خاگينه گردو
خاگينه تبريزي
خاگينه عسلي
خاگينه پفي
خاگينه ماست
خاگينه اصفهاني
خاگينه قالبي
خاگينه كنجدي


مواد لازم

  • شكر۱ پيمانه
  • هل۱ عدد 
  • تخم مرغ۴ عدد
  • ماست۶ قاشق غذا خوري
  • روغن مايع۱ قاشق غذا خوري
  • پودر دارچين۱ قاشق غذا خوري
  • آب۱ پيمانه
  • آرد۶ قاشق غذا خوري
  • بكينگ پودر۱ قاشق غذا خوري
  • وانيل۱/۳ قاشق چايخوري پودر
  • هل۱ قاشق چاي خوري
  • زعفران به مقدار لازمv


مرحله اول تهيه خاگينه با مغز گردو و دارچين :
در اين مرحله اول مواد مياني داخل خاگينمون (khagineh) رو آماده ميكنيم كه براي اين كار ميريم سراغ گردو هامون. پوست گردو ها رو ميگيريم و شروع ميكنيم به خرد كردنشون فقط اينكه گردوهايي كه خرد ميكنيم نه زياد درشت باشن نه زياد ريز و له سپس ميزاريم كنار تا استفاده كنيم از اش. در ادامه يه ظرف بر ميداريم و گردو هايي كه خرد كرديم رو ميريزيم داخلش سپس پودر دارچين و پودر هلي كه داشتيم رو هم به گردو ها اضافه ميكنيم و خوب با هم مخلوطشون ميكنيم و ميزاريم كنار تا خود خاگينه رو آماده كنيم.

حالا زعفراني رو كه داشتيم رو بر ميداريم و شروع ميكنيم به سابيدنش اگر خواستين راحت تر هم سابيده بشه يه قند خيلي كوچيك همراهش بسابيد سپس داخل ظرف ميريزيم و روش آب جوش هم ميريزيم و در ظرف رو ميزاريم تا به قول معروف دم بكشه كمي و طعم و رنگ بيشتري بده از خودش.


مرحله دوم تهيه خاگينه با مغز گردو و دارچين :
در ادامه ميخواهيم شهد خاگينمون رو درست كنيم براي همين يه قابلمه كوچيك بر ميداريم و ميزاريم رو حرارت بالا و آب رو همراه با دانه هلي كه داشتيم ميريزيم داخلش تا به جوش بياد همين كه آب داخل قابلمه شروع به جوشيدن كرد شكر رو بهش اضافه ميكنيم و با هم ديگه همش ميزنيم تا شكرمون آب شه سپس حرارت رو كم ميكنيم تا شهدمون شروع كنه به غليظ شدن همين كه غليظ شد زعفران دمكردمون رو هم به شهدمون اضافه ميكنيم و خوب با هم مخلوط ميكنيم تا زعفران كامل عطر و طعمش تو شهد پخش بشه سپس هل رو از تو شيره مون در مياريم چون به اندازه كافي طعم و عطرش پخش شده تو شيرمون. حالا ديگه شهد خاگينمون هم آماده شده و از رو حرارت بر ميداريم و ميزاريم كنار تا خنك شه.

حالا ميريم سراغ آردمون يه ظرف برميداريم و اول آردمون رو الك ميكنيم تو يه ظرف براي اين آرد رو الك كرديم كه يه خاگينه يكدست داشته باشيم سپس بكينگ پودري رو هم كه داريم رو به كاسه آردمون اضافه ميكنيم و با هم ديگه خوب مخلوطش ميكنيم و ميزاريم كنار تا از اش استفاده كنيم.


مرحله سوم تهيه خاگينه با مغز گردو و دارچين :
حالا ماستمون رو بر ميداريم و تو يه ظرف ميريزيم و ميزاريم كنار. سپس يه ظرف ديگه بر ميداريم و تخم مرغ ها رو داخلش ميشكنيم و با همزن شروع ميكنيم به زدنش جوري كه كه سفيده و زردمون كامل با هم زده بشه و يه مايه يكدست و كرم رنگ به ما بده. در ادامه ماستمون رو به مخلوط تخم مرغيمون اضافه مكينيم و مجدد با همزن همه مواد رو مخلوط ميكنيم.

سپس مخلوط آرد و بكينگ پودرمون رو كم كم به مخلوط ماست و تخم مرغمون اضافه ميكنيم و با همزن شروع ميكنيم به هم زدنش سپس در مرحله آخر كه مخلوط آرد و بكينگ پودر رو اضافه ميكنيم وانيل رو هم ميريزيم و با همزن خوب مخلوط ميكنيم تا يه مايه صاف و يكدست به ما بده.

در ادامه يه تابه نچسب برميداريم و ميزاريم رو حرارت و كمي هم روغن ميريزيم داخلش تا روغنمون داغ شه همين كه داشت داغ ميشد نصف مايه خاگينمون رو ميرزيم داخلش و حرارت رو ملايم ميكنيم و در تابه رو ميزاريم تا يه ۱۵ دقيقه ايي مايه خاگينمون نيم پخت بشه سپس در تابه رو بر ميداريم و مواد مياني كه مخلوط مغز گردو دارچين و پودر هل بود رو ميريزيم رو خاگينمون و كامل پخش ميكنيمش سپس بقيه مايه خاگينه رو هم ميرزيم رو مواد مياني و پخش ميكنيم سپس در تابه رو ميزاريم تا مايه زيري كامل بپزه و بعد با يه كف گير خاگينمون رو بر ميگردونيم تا طرف ديگه اش هم كامل بپزه و سرخ شه.

بعد از اينكه دو طرف خاگينمون پخت شهدي رو كه داشتيم رو ميريزيم رو خاگينه و ميزاريم با خاگينه يه ۵ دقيقه ايي بجوشه سپس خاگينمون رو سرو ميكنيم. نوش جان.

طرز تهيه سبزي پلو با روشي كاملا تفاوت

۶۳ بازديد

سبزي‌پلو يكي از انواع پلوها در آشپزي ايراني است. سبزي‌پلو را با مرغ يا گوشت يا ماهي سرخ كرده مي‌خورند. سبزي‌پلو با ماهي و كوكو سبزي از قديم خوراك عيد ايرانيان بوده‌است. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه سبزي پلو را به شما آموزش دهيم.

سبزي‌پلو (sabzi polo) يكي از انواع پلوها در آشپزي ايراني است. سبزي‌پلو را با مرغ يا گوشت يا ماهي سرخ كرده مي‌خورند. سبزي‌پلو با ماهي و كوكو سبزي از قديم خوراك عيد ايرانيان بوده‌است.

روش‌هاي مزه‌دار كردن ماهي

برخلاف گوشت قرمز و گوشت مرغ كه براي مزه‌دار شدن به زمان زيادي نياز دارند، گوشت ماهي سريع طعم‌دار مي‌شود و نياز نيست زمان زيادي صرف كنيد. از آنجا كه گوشت ماهي بسيار لطيف‌تر از گوشت مرغ و گوشت قرمز است، نبايد آن را براي بيشتر از ۱۰ الي ۱۵ دقيقه در سس‌هايي كه با مركبات براي مزه‌دار كردن درست مي‌كنيد، قرار دهيد.

قبل از اينكه آب ليمو يا هر چيز ديگري به ماهي بزنيد، آن را با كمي نمك و فلفل طعم‌دار كنيد. اگر عطر سبزيجات را دوست داريد، مي‌توانيد كمي گشنيز خرد شده، برگ ريحان، آويشن و رزماري را خرد كرده، ۱/۲ فنجان روغن زيتون، ۲ قاشق غذاخوري آب ليمو تازه را با هم مخلوط كنيد و سطح ماهي را با اين مواد آغشته كنيد و براي ۵ دقيقه بگذاريد بماند و سپس ماهي را سرخ كنيد.

نكات طرز تهيه سبزي پلو با ماهي

  • اگر دوست داريد غذاي شما سالم‌تر باشد مي‌توانيد ماهي را در فر بپزيد.
  • سبزي پلو را مي‌توانيد با ماهي سالمون، ماهي سفيد، ماهي قزل‌آلا يا هر ماهي ديگري كه طعمش را دوست داريد بپزيد.
  • براي سرو سبزي پلو بهتر است از نارنج تازه استفاده كنيد.
  • گوشت ماهي لطيف است و طعم آن سريع عوض مي‌شود به همين دليل هيچوقت ماهي را براي مدت طولاني درون آب ليمو يا مواد ديگر قرار ندهيد.

 

مواد لازم

  • 3 پيمانه برنج
  • 1 پيمانه سبزي پلو (تره، جعفري، گشنيز، كمي شنبليله)
  • روغن
  • نمك و فلفل
  • كمي زعفران ساييده شده
  • 3 تكه ماهي سفيد

دستور العمل‌

  • برنج را قبلا خيس مي‌كنيم، سبزي را به دقت تميز مي‌كنيم و مي‌شوييم و داخل آبكش مي‌ريزيم تا آب آن برود.
  • برنج را آبكش مي‌كنيم ولي كمي دان‌تر برمي‌داريم. ته قابلمه را 2 تا 3 قاشق روغن و يا كره آبكرده و به همراه نصف ليوان آب به كف قابلمه مي‌ريزيم.
  • برنج داخل آبكش را كم‌كم در قابلمه مي‌ريزيم و سبزي خرده كرده را به تدريج لابه‌لاي برنج مي‌پاشيم.
  • سپس برنج را دم مي‌كنيم. هنگام كشيدن برنج مقداري زعفران ساييده را در آبجوش حل كرده و با كمي برنج مخلوط كرده و به عنوان سركش براي تزيين روي برنج كشيده شده در ديس استفاده مي‌كنيم.
  • ممكن است لابه‌لاي سبزي پلو را هنگام دم كردن يك دسته سير تازه تميز كرده قرار دهيم.
  • ماهي‌ها را به روشي كه در بالا گفته شد با نمك و فلفل و كمي روغن زيتون و آبليمو مزه دار كنيد.
  • بعد از 10 الي 15 دقيقه ماهي را درون روغن با حرارت ملايم سرخ كنيد.

طرز تهيه كشك بادمجان به 2 روش كاملا متفاوت

۷۱ بازديد

كشك بادمجان يك غذاي خوش خوراك است كه نه تنها طرفداران بادمجان را به شور مي‌آورد كه براي بسياري طعمي دلنشين دارد. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه كشك بادمجان به شما آموزش دهيم تا در زمان‌هايي كه فرصت زيادي براي آشپزي نداريد اين غذا را تهيه و نوش جان كنيد با ما همراه باشيد.

روش اول تهيه كشك بادمجان

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت مغز ران
  • 2 تا 3 قاشق سوپ خوري پياز سرخ شده
  • 2 فنجان كشك
  • 10 عدد بادمجان متوسط
  • روغن
  • نمك، فلفل و زردچوبه
  • 3 حبه سير رنده شده و سرخ شده
  • 5 قاشق غذاخوري نعناع خشك

دستور العمل‌

  • گوشت را قيمه‌اي خرد مي‌كنيم و مي‌شوييم و داخل پياز سرخ كرده مي‌ريزيم. كمي نمك و زرد چوبه هم اضافه مي‌كنيم.
  • سپس 2 تا 3 ليوان آب داخل گوشت مي‌ريزيم تا گوشت كاملا بپزد و كمي آب داشته باشد.
  • در اين مرحله كمي نمك داخل گوشت مي‌ريزيم، مي‌توانيد كمي زعفران ساييده به گوشت اضافه كنيد.
  • بعد از اينكه گوشت به خوبي پخت با گوشت كوب برقي به خوبي گوشت را له مي‌كنيم.
  • سپس بادمجان‌ها را پوست كنده و كمي نمك مي‌زنيم و با حرارت ملايم در روغن فراوان مي‌كنيم تا طلايي شوند.
  • بادمجان‌ها را هم مي‌توانيد با گوشت كوب برقي كاملا له كنيد و به صورت پوره در بياوريد.
  • كمي نعناع خشك را با روغن براي چند دقيقه تفت مي‌دهيم.
  • پياز داغ، سيرداغ، نعناع داغ و گوشت را به بادمجان اضافه كرده و اجازه مي‌دهيم كشك بادمجان كمي به روغن بيفتد.
  • در اين مرحله كشك را به غذا اضافه مي‌كنيم. اگر كشك غليظ بود مي‌توانيد آن را با كمي آب جوش رقيق كنيد و بعد اضافه كنيد.
  • اجازه بدهيد كشك و بادمجان (kashke bademjan) به خوبي جا بيفتد و بعد از اينكه به خوبي پخت با كشك و گردو و نعناع داغ آن را تزيين كنيد.

روش دوم تهيه كشك بادمجان
مواد لازم
۵ عدد سير
۵ حبه پياز
۲ عدد نعنا خشك
۲ قاشق غذا خوري كشك
۱/۲ ليوان گردو
۱/۲ ليوان نمك و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم 
روغن به مقدار لازم 

دستورالعمل
ابتدابادمجان ها راكبابي ميكنيم وبعديك ظرف روي بادمجانهاي كبابي ميگذاريم تاسردبشه وبعدراحت پوستش جدابشه وقتي سردشدپوستش راميكنيم وزيرآب سرد ميگيريم تاديگه اثري ازپوست بادمجان ها نباشه

پيازرابه صورت نگيني خوردكرده وسرخ ميكنيم و زردچوبه بهش ميزنيم بعدهم سيررنده شده رابه پيازاضافه ميكنيم سپس نعناع خشك را اضافه كرده درحد مخلوط شدن با موادچون نعناع اگرزيادحرارت ببينه ميسوزه

تواين مرحله بادمجان هاي كبابي راكه پوره كرديم( باچنگال ياگوشتگوب )رابه پيازوسيرونعناع داغ اضافه كرده وخوب مخلوط ميكنيم و تفت ميديم كشك راكه باآب به مدت بيست دقيقه جوشانديم به بادمجانها اضافه كرده وميگذاريم تاپخته بشه وجابيفته وطعم موادبه خوردهم ديگربرود

بعدازپختن كشك وبادمجان درلحظه آخرنمك را اضافه ميكنيم چون ممكن هست كشك شورباشه وكشك وبادمجان شوربشه سپس كشك و بادمجان راداخل ظرف كشيده وبانعناع وپيازوسيرداغ وكشك وگردو تزيين مي كنيم.

طرز تهيه خورشت كرفس با 2 روش متفاوت

۷۲ بازديد

خورشت كرفس يك غذاي سالم و خوشمزه ايراني است كه براي تهيه آن از كرفس، گوشت، جعفري و مقداري نعنا براي پخت آن استفاده مي‌شود؛ در اين مقاله طرز تهيه خورشت كرفس را به شما آموزش خواهيم داد. با ما همراه باشيد.

خورشت كرفس (khoresht karafs) يك غذاي سالم و خوشمزه ايراني است كه براي تهيه آن از كرفس، گوشت، جعفري و مقداري نعنا و آبليمو به عنوان چاشني استفاده مي‌شود. براي تهيه اين غذا درست مانند قرمه سبزي و فسنجان به ۱٫۵ تا ۲ ساعت زمان نياز داريد؛ هر چند بسياري از آشپزها توصيه مي‌كنند براي اينكه خورشت كاملا جا بيفتد بهتر است چند ساعت در حرارت ملايم بجوشد. البته برخي نيز اعتقاد دارند كه انواع خورشت در روز بعد طعم و مزه بهتري دارد!

طرز تهيه خورشت كرفس با مرغ

مواد لازم
1 عدد پياز
400 گرم ساقه كرفس
200 گرم برگ كرفس
1 قاشق غذاخوري نعناع ساطوري شده
2 قاشق غذاخوري جعفري
2 عدد ليمو عماني
1 قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
600 گرم سينه مرغ
نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار كافي

دستورالعمل

ليمو عماني‌ها را با چنگال سوراخ كنيد و داخل يك كاسه آب قرار دهيد تا تلخي آن گرفته شود.

ساقه‌هاي كرفس را به اندازه‌هاي كوچك و مساوي خرد كنيد. نعنا، جعفري و برگ‌هاي كرفس را به صورت ساطوري ريز كنيد.

كمي روغن داخل يك قابلمه كوچك بريزيد و برگ‌هاي كرفس و سبزي خرد شده را تفت دهيد. هر چه قدر بيشتر تفت دهيد سبزي‌ها تيره‌تر مي‌شوند و درون خورش جا ميفتند اما خواص آن‌ها هم از بين مي‌رود.

پيازها را داخل يك قابلمه‌ متوسط بريزيد و كمي با روغن تفت دهيد. بعد از اينكه پياز ها نرم شدند، زردچوبه را اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه دهيد. مرغ را به مخلوط پياز و زردچوبه اضافه كنيد و اجازه دهيد كاملا سرخ شوند.

رب را اضافه كنيد و تفت دهيد تا رنگ و طعم آن بهتر شود. ساقه‌هاي كرفس را اضافه كنيد و بعد از يكي دو دقيقه، دو ليوان آب جوش به آن اضافه كنيد. البته ميزان آب جوش به سايز و جنس قابلمه هم وابسته است. اگر در حين ‍پخت احساس كرديد آب خورش كم است مي‌توانيد كمي آب جوش به آن اضافه كنيد.

وقتي كه مرغ پخت، ليمو عماني، سبزي، نمك و فلفل را اضافه كنيد. در اين مرحله خورش بايد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه روي گاز بماند تا جا بيافتد.

خورش كرفس با مرغ جا افتاده را بچشيد و در صورت تمايل به آن كمي آبغوره يا آبليمو اضافه كنيد.


طرز تهيه خورشت كرفس با گوشت

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت ماهيچه بدون استخوان يا 750 گرم با استخوان
  • 500 گرم ساقه كرفس خرد شده
  • 4 قاشق سوپخوري پياز سرخ كرده
  • روغن
  • آبليمو
  • 1 قاشق مرباخوري زعفران ساييده شده
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • گوشت را خرد كرده و مي‌شوييم و با پياز سرخ كرده و 3 تا 4 ليوان آب مي‌پزيم.
  • در مرحله بعد ساقه‌هاي سفت كرفس را با برگ‌هاي سبز آن جدا مي‌كنيم و كنار مي‌گذاريم، سپس ساقه‌هاي ترد كرفس را به طول 2 بند انگشت مي‌بريم و شستشو مي‌دهيم.
  • هم اكنون كرفس را با 3 تا 4 قاشق روغن كمي سرخ مي‌كنيم و داخل گوشت مي‌ريزيم تا كرفس بپزد اما زياد له نشود.
  • در اين مرحله نمك، فلفل، آبليمو و زعفران ساييده را در خورشت مي‌ريزيم و اجازه مي‌دهيم خورشت آهسته بجوشد و جا بيفتد.

طرز تهيه بهترين ميرزا قاسمي به سبك سرآشپز

۱۳۸ بازديد

ميرزا قاسمي يك غذاي خوشمزه  سنتي از مردم استان گيلان است كه در ميان ساير استان‌ها نيز هواداران زيادي دارند. خواص ميرزا قاسمي چيست؟ همچنين طرز تهيه ميرزا قاسمي چگونه است؟ در در اين مقاله به اين دو سوال پاسخ خواهيم داد با ما همراه باشيد.

 ميرزاقاسمي يكي از غذاهاي محلي استان گيلان است. مواد مورد نياز براي تهيه ميرزاقاسمي (mirza ghasemi) عبارتنداز: بادمجان، گوجه‌فرنگي، سير، روغن، تخم‌مرغ، نمك و ادويه. براي تهيهٔ ميرزاقاسمي بايد بادمجان‌ها را تنوري (كبابي) كرده، سپس در آب سرد قرار دهيد تاپوست آن به راحتي كنده شود و گوشت كباب شده آن به پوست نچسبد.

حال آن‌ها را خوب بكوبيد؛ سپس سير كوبيده شده را به همراه بادمجان‌ها و مقداري زردچوبه كمي تفت دهيد و در اين‌جا گوجه فرنگي رنده شده را به مخلوط اضافه كنيد و حرارت را ادامه دهيد تا آب بادمجان‌ها كاملا گرفته شود. در مرحلهٔ بعد تخم‌مرغ‌ها را شكسته و با بادمجان‌ها مخلوط نماييد؛ همچنين نمك و ادويه‌جات را به دلخواه به غذا اضافه كنيد.

روش اول تهيه ميرزا قاسمي

مواد لازم

  • 8 تا 10 عدد بادمجان متوسط
  • 1 بوته سير
  • 200 گرم روغن
  • 4 تا 5 عدد تخم مرغ
  • 1 تا 2 عدد گوجه فرنگي
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • بادمجان‌ها را روي آتش يا داخل فر كبابي مي‌كنيم.
  • كبابي كردن را تا حدي ادامه دهيد كه بادمجان پخته شود.
  • سپس پوست بادمجان‌ها را بگيريد.
  • سر بادمجان را حتما بگيريد همچنين اگر بادمجان‌ها تخم داشت، تخم آن‌ها را جدا كنيد.
  •  سپس بادمجان‌ها را ساطوري مي‌كنيم، سپس گوجه فرنگي را در آبجوش مي‌اندازيم و پوست آنرا مي‌گيريم و ريز خرد مي‌كنيم.
  •  در اين مرحله سير را مي‌كوبيم تا نرم شود، روغن را در تابه كه بهتر است لعابي باشد مي‌ريزيم و روي حرارت مي‌گذاريم تا داغ شود و سير كوبيده شده را در روغن تفت مي‌دهيم.
  •  در اين مرحله گوجه فرنگي و بادمجان را در تابه مي‌ريزيم و كمي سرخ مي‌كنيم، تا جايي كه آب آن كاملا كشيده شود و روغن بيفتد.
  •  سپس كمي نمك و فلفل به آن مي‌زنيم و بعد مايه را در يك طرف تابه مي‌ريزيم، تخم مرغ‌ها را در يك ظرف مي‌شكنيم و با كمي نمك و فلفل مخلوط مي‌كنيم و در طرف خالي تابه مي‌ريزيم.
  • اجازه مي‌دهيم تخم مرغ ببندد و كمي سرخ شود.
  • بعد از اينكه تخم مرغ‌ها بسته شد آن را با بادمجان و گوجه فرنگي مخلوط مي‌كنيم.
  • اكنون ميرزا قاسمي آماده است و آن را در ديس مي‌كشيم و اطراف آن را با گوجه فرنگي حلقه‌اي تزيين مي‌كنيم.
 



روش دوم تهيه ميرزا قاسمي


مواد لازم

  • بادنجان قلمي(با پوست)۷ عدد
  • سير(كوبيده شده)۵ حبه
  • زردچوبه۴/۵ گرم
  • گوجه فرنگي۵ عدد
  • شكر۲۰ گرم
  • نمك به مقدار لازم
  • تخم مرغ۳ عدد
  • روغن مايع به مقدار لازم

 
دستورالعمل

روي سطح بادنجان ها را با چنگال سوراخ كنيد و به كمك قلم موي مخصوص آشپزي مقداري آن ها را چرب كنيد سپس روي شعله‌ پخش كن يا روي حرارت ملايم، آن‌ ها را كبابي كنيد. پس از اين مرحله، آن‌ ها را داخل كيسه نايلوني قرار دهيد تا بخار كنند. پس از بخار كردن، بادنجان‌ ها را از كيسه خارج كرده، پوستِ سوخته آن‌ ها را به‌ راحتي جدا كنيد. كلاهك بادنجان‌ ها را جدا كرده و آن‌ ها را به‌ صورت ريز، خرد كنيد.

 در تابه ‏‏‏‏‏‏‏‏‏اي جداگانه حاوي روغن داغ، سير را تفت دهيد، زرد چوبه را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد سپس گوجه ‏‏‏‏‏‏‏‏‏فرنگي، بادنجان، شكر و نمك را به آن اضافه كنيد، درِ تابه را بگذاريد تا بادنجان با آبِ گوجه‏‏‏‏‏‏‏‏‏ فرنگي به ‏‏‏‏‏‏‏‏‏مدت ۴۰ دقيقه بپزد و آبِ آن كاملاً كشيده شود.

 پس از اين مدت، تخم‏‏‏‏‏‏‏‏‏ مرغ ‏‏‏‏‏‏‏‏‏ها را به ‏‏‏‏‏‏‏‏‏همراه كمي نمك در ظرفي بريزيد و با همزن دستي هم بزنيد سپس آن را به تابه بيافزاييد.

 مواد را مخلوط كرده و بگذاريد تا تخم مرغ‌ ها به‏‏‏‏‏‏‏‏‏ مدت ۲ دقيقه بپزند سپس ميرزا قاسمي را سرو كنيد.

 

طرز تهيه كيك يزدي به 2 روش متفاوت

۱۵۹ بازديد

كيك يزدي يكي از خوشمزه‌ترين كيك‌هاي سنتي ايراني است. دستور اصلي اين كيك محبوب و خوش طعم به شهر باستاني يزد تعلق دارد. از ديگر شيريني‌هاي مخصوص و سنتي شهر يزد مي‌توان به شيريني قطاب و شيريني حاجي بادامي اشاره كرد. كيك يزدي را در شهر يزد بيشتر براي مراسم هاي مذهبي تهيه مي‌كنند.

اين كيك خوشمزه با وجود مواد ساده اي كه در آن به كار مي‌رود، طعمي خاص و بي‌نظير دارد. كه آن را محبوب همگان كرده است. اگر به شهر يزد سفر كرده باشيد، حتما متوجه تفاوت طعم كيك يزدي اصيل و سنتي با نوع معمول كيك يزدي قنادي‌ها شده‌ايد. در اين مقاله دستور پخت كيك يزدي (cake yazdi) خانگي را براي شما آماده كرده‌ايم.



روش اول

مواد لازم

  • 225 گرم آرد سفيد
  • 200 گرم شكر
  • 150 گرم روغن
  • 4 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق چايخوري جوش شيرين
  • 1 قاشق چايخوري بكينگ پودر
  • ½ قاشق چايخوري وانيل
  • 1 پيمانه شير يا ماست

طرز تهيه كيك يزدي ساده

  • تخم مرغ و شكر را مخلوط مي‌كنيم كمي به هم مي‌زنيم بعد ظرف را در آب گرمي قرار مي‌دهيم و مرتب به هم مي‌زنيم تا شكر حل شده مايه كمي گرم شود.
  •  بعد مايه را از آب خارج مي‌كنيم و باز هم آنرا خوب به هم مي‌زنيم تا مايه سرد شود و بعد آرد را مي‌ريزيم و مخلوط مي‌كنيم و جوش شيرين و بيكينگ پودر و وانيل را در شير يا ماست حل مي‌كنيم.
  •  آنرا داخل مايه آرد و تخم مرغ مي‌ريزيم و در آخر كار كره را كمي مي‌زنيم تا نرم و لطيف شود و آنرا به مايه اضافه مي‌كنيم و مايه را در قالب‌هاي كوچكي كه قبلا كمي چرب كرده‌ايم مي‌ريزيم و قالب‌ها را در سيني فر مي‌چينيم.
  • سيني را در فر با حرارت 350 درجه فارنهايت به مدت 45 دقيقه قرار مي‌دهيم.
  • كيك‌ها بايد پف كرده و طلايي شوند و بعد از سرد شدن از قالب‌ها خارج مي‌كنيم.

روش 2

مواد لازم 

  • آرد گندم ۱/۵ ليوان
  • شكر ۲/۳ ليوان
  • شير نصف ليوان
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • روغن مايع ۲/۳ ليوان
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوري
  • پودر هل ¼ قاشق مرباخوري
  • بكينگ پودر ۱ قاشق چايخوري
  • زعفران دم كرده به اندازه دلخواه

طرز تهيه كيك يزدي خليفه رهبر

  • براي تهيه كيك يزدي حاج خليفه ابتدا شير را در شيرجوش مي ريزيم و روي حرارت ملايم مي گذاريم تا جوش بيايد و بعد كنار مي گذاريم تا خنك شود.سپس فر را روشن مي كنيم و سيني آن را بيرون مي آوريم و حرارت را روي ۱۸۰ درجه سانتيگراد قرار مي دهيم تا گرم شود.
  • تخم مرغ ها را جداگانه در پياله اي مي شكنيم و اگر سالم بودن در كاسه اي بزرگ مي ريزيم و با همزن خوب مي زنيم تا يكدست شود و در حين هم زدن شكر را كم كم اضافه مي كنيم و هم مي زنيم تا رنگ آن ها كرم رنگ شود.
  • آن وقت شير خنك شده را همراه با روغن مايع و گلاب به مواد اضافه مي كنيم و خوب با همزن مواد را مخلوط مي كنيم و در حين همزدن مايه كيك ،آرد را نيز كم كم به آن اضافه مي كنيم و با همزن مي زنيم تا آرد در مايه گلوله نشود و مايه يكدست و منسجمي داشته باشيم.
  • پس از افزودن آرد زعفران را به همراه بكينگ پودر و پودر هل را اضافه مي كنيم و مجددا مواد را با همزن مي زنيم تا به خورد يكديگر بروند و كيك يكدست شود.
  • قالب هاي كيك را در سيني فر مي چينيم و دو سوم حجم قالب ها را با قاشق يا ملاقه از مايع كيك مي ريزيم (بعد از پخت كيك ها پف مي كنند پس نياز به فضاي خالي دارند) و سيني را داخل فر قرار مي دهيم تا به مدت ۱۵ دقيقه بعد كيك ها طلايي و پخته شوند.

طرز تهيه شربت خاكشير

۱۱۶ بازديد

روزهاي گرم سال را مي‌توان با نوشيدن چند ليوان شربت خاكشير، بر گرمازدگي غلبه كرد. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه شربت خاكشير را به شما آموزش داد. با ما همراه باشيد.

 

نكات مهم در طرز تهيه شربت خاكشير

براي تهيه شربت خاكشير مي توان از عرقيجاتي همچون بيدمشك و بهارنارنج و يا كاسني و … استفاده كرد. همچنين مي‌توان شربت خاكشير و تخم شربتي تهيه كرد.

براي تهيه شربت خاكشير زعفراني يك قاشق چايخوري زعفران دم شده را به شربت اضافه كنيد.

براي راحتي كار مي‌توان خاك شير را پس از شستن در قالب ريخت و در فريزر قرار داد و هربار براي تهيه اين نوشيدني تابستاني از يخ خاكشير استفاده كرد.

 

خواص خاك شير چيست؟

خاكشير يك ملين طبيعي است كه به هضم غذا كمك كرده و مي‌تواند باعث درمان يبوست در نوزادان و كودكان شود. همچنين خواص ضد باكتريايي خاكشير خطر ابتلا به اسهال در نوزادان و كودكان را كاهش مي‌دهد.

مواد لازم

  • 3 پيمانه آب
  • 100 گرم شكر
  • 1 پيمانه گلاب
  • 1 قاشق غذاخوري آب ليمو ترش
  • ¼ قاشق چاي خوري هل ساييده شده
  • خاكشير شسته شده به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • نحوه شستن خاكشير براي تهيه شربت بسيار مهم است و بايد به خوبي سنگريزه و خس و خاشاك را از آن جدا كرد.
  • اول خاكشير را در ظرفي بزرگ برزيد. مقداري آب در ظرف بريزيد تا كمي بالاتر از سطح خاكشير را بپوشاند.
  • اگر خس و خاشاكي روي سطح آب آمد با صافي آن را بگيريد.
  • اجازه دهيد خاكشير يك يا دو ساعت خيس بخورد.
  • پس از اين مدت خاكشير را به آرامي از ظرفي به ظرف ديگر منتقل كنيد.
  • دقت كنيد كف ظرف ممكن است شن و سنگ ريزه جمع شده باشد پس مواد كف ظرف را به خوبي برسي كنيد و اگر سنگي در آن بود آن را دور بريزيد.
  • اين كار را 2 يا 3 مرتبه انجام دهيد تا خيالتان از تميز بودن خاكشير راحت شود.
  •  شكر و هل را با آب مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا شكر به خوبي در آب حل شود.
  • گلاب و آب ليمو را به مخلوط آب و شكر بيفزاييد و اجازه دهيد سرد شود.
  • مايه شربت را در ظرف مورد نظر بريزيد و خاك شير را بيفزاييد. در صورت تمايل تكه‌هاي يخ در ظرف بيندازيد.